Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παράταση έως τις 30/04 για τις επιχορηγήσεις του υπουργείου Πολιτισμού

Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτημάτων
epidomata

 

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ 2019

ΝΕΑ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

Δεδομένου του μεγάλου αριθμού αιτημάτων που δέχθηκε το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων και η Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού κατά την πρώτη εβδομάδα των αιτημάτων, ορίζεται νέα καταληκτική ημερομηνία, η Τρίτη, 30 Απριλίου 2019, για όλες τις προσκλήσεις επιχορηγήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος αφορούν πέντε κατηγορίες επιχορηγήσεων:

  1. Επιχορηγήσεις επαγγελματικών σχημάτων του ελεύθερου θεάτρου για θεατρική παραγωγή της περιόδου 2019-2020. Πρόταση μπορούν να υποβάλλουν τα θεατρικά σχήματα που έχουν παρουσιάσει τουλάχιστον δύο επαγγελματικές παραγωγές τα τελευταία τρία χρόνια. Κάθε θεατρικό σχήμα μπορεί να υποβάλλει μόνα ένα αίτημα για μία θεατρική παραγωγή, η οποία θα παρουσιαστεί την περίοδο από 1η Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι 31 Μαΐου 2020. Όπως ισχύει για όλες τις επιχορηγήσεις, η εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων είναι απαραίτητη προϋπόθεση και η κατάθεση του αιτήματος γίνεται ηλεκτρονικά στην Πύλη drasis.gr. Η αξιολόγηση των αιτημάτων θα γίνει από την αρμόδια Γνωμοδοτική Επιτροπή Θεάτρου του ΥΠΠΟΑ.
  2. Επιχορηγήσεις ομάδων κλασικού και σύγχρονου χορού για την παραγωγή παράστασης της περιόδου 2019-2020. Οι ομάδες θα πρέπει να έχουν στους καταστατικούς σκοπούς του φορέα τους τη δυνατότητα παραγωγής έργου χορού και να έχουν παρουσιάσει μία τουλάχιστον επαγγελματική παραγωγή μέσα στην προηγούμενη τριετία. Οι επιχορηγήσεις αφορούν σε παραστάσεις της χειμερινής περιόδου 2019-2020, η οποία αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται το αργότερο στις 31 Αυγούστου 2020. Τα αιτήματα θα αξιολογηθούν από την αρμόδια Γνωμοδοτική Επιτροπή Χορού του ΥΠΠΟΑ.
  3. Επιχορηγήσεις σύγχρονης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας όλων των αρμόδιων διευθύνσεων που περιλαμβάνουν: Μουσική, Θέατρο, Χορό, Κινηματογραφία και Οπτικοακουστικά Μέσα, εκδηλώσεις και εκθέσεις βιβλίου, μη κερδοσκοπικές εκδόσεις, επιστημονικά συμπόσια, εικαστικά, design, φωτογραφία, Πινακοθήκες- Γλυπτοθήκες, φεστιβάλ και σύνθετες-πολυθεματικές δράσεις. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορά πολιτιστικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2019.
  4. Πολιτισμός για παιδιά και νέους. Πρόκειται για επιχορηγήσεις πολιτισμικών προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2019 και θα απευθύνονται σε παιδιά και νέους (έως 18 ετών). Σκοπός των πολιτισμικών αυτών δράσεων είναι να φέρουν τις νεότερες ηλικίες σε επαφή με δημιουργικές ομάδες, που θα τις εξοικειώσουν με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και θα κινητοποιήσουν τη φαντασία, το βίωμα και τη συμμετοχή τους.
  5. Πολιτισμός κατά των Διακρίσεων. Αφορά πολιτισμικά προγράμματα που απευθύνονται στις κοινωνικές ομάδες που υφίστανται διακρίσεις και αποκλεισμούς για λόγους φτώχειας, φυλής, αναπηρίας, γλώσσας, θρησκείας, μετανάστευσης, κ.λπ. Στόχος των πολιτισμικών δράσεων, που θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2019, είναι να συνδυάσει διαφορετικά βιώματα, κουλτούρες και καθημερινές συμπεριφορές προς όφελος της πολιτισμικής και κατά συνέπεια και της πολιτικής δημοκρατίας.

Αναλυτικά οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος στην Πύλη (http://drasis.culture.gr)




Total
0
Shares
Previous Article
Και επίσημα υποψήφια βουλευτής η Σοφία Τόλια !!!

Και επίσημα υποψήφια βουλευτής η Σοφία Τόλια !!!

Next Article
Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Νέα αίτηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) 2019