Παρασκευή Ντούρβα: Εικόνες θλίψης και καταστροφής στο Μουζάκι

Παρασκευή Ντούρβα: Εικόνες θλίψης και καταστροφής στο Μουζάκι

Παρασκευή Ντούρβα: Εικόνες θλίψης και καταστροφής στο Μουζάκι

Πέρασαν επτά μήνες από την κατάρρευση του παλιού Κέντρου Υγείας.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2020 τα ορμητικά νερά του Πάμισου παρέσυραν το κτήριο και η εικόνα συγκλόνισε όλη τη χώρα.

Επί επτά συνεχόμενους μήνες οι εικόνες δεν βρίσκονται μόνο στη μνήμη μας. Τα χαλάσματα μένουν εκεί στο ίδιο σημείο, να θυμίζουν σε όλους μας τις θλιβερές στιγμές και να πληγώνουν καθημερινά τους συγγενείς της  αδικοχαμένης Ευδοκίας.

Πέρασαν τα Χριστούγεννα και φθάσαμε στο Πάσχα. Τα χαλάσματα μένουν εκεί, αξιοθέατο θλίψης και καταστροφής. Θέαμα αποκρουστικό αντικρύζουν οι επισκέπτες της πόλης και οι διερχόμενοι για την Αργιθέα. Θέαμα καταστροφικό, όχι μόνο για την ψυχολογία μας, αλλά και την εμπορικότητα και τον τουρισμό.

Παρασκευή Ντούρβα: Εικόνες θλίψης και καταστροφής στο Μουζάκι

Η έντονη δυσαρέσκεια εκφράζεται καθημερινά από φορείς και κατοίκους.

Δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν ο Δήμαρχος με τον Διοικητή της 5ης ΥΠε και μπλέχτηκαν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Στην αρχή συμφώνησαν να κατεδαφισθεί όλο το κτήριο (υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα). Στη συνέχεια διαφώνησαν διότι ο Δήμαρχος θέλει να  κρατήσει ένα τμήμα για αποθήκες (έτσι μας είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο).

Άλλοι μηχανικοί λένε να  κρατηθεί το κτήριο με παρεμβάσεις στήριξης και άλλοι πως οι επεμβάσεις θα είναι τόσο δαπανηρές, όσο ένα καινούργιο.

Καταθέτοντας την προσωπική μου άποψη, στην είσοδο της πόλης ταιριάζει ένα όμορφο πάρκο για παιδικές δραστηριότητες, παρά αποθήκες υλικών.

Το τμήμα όμως που έχει καταρρεύσει έπρεπε να το είχαν ήδη απομακρύνει.

Από τις 15/1/2021 η  επιτροπή ελέγχου επικινδυνότητας της Π.Ε. Καρδίτσας, αποφάσισε οριστικά και έδωσε προθεσμία τρεις ημέρες, στην 5η ΥΠε και στο Δήμο Μουζακίου να γίνει η κατεδάφιση. Εδώ και τέσσερις μήνες έχουν οριστική απόφαση και δεν ενεργούν.

Παρασκευή Ντούρβα: Εικόνες θλίψης και καταστροφής στο Μουζάκι

Σήμερα ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον.  Άκουσα προσωπικά τον διοικητή της 5ης Υπε να λέει πως δεν τον αφήνει η πολεοδομία Καρδίτσας να γκρεμίσει όλο το κτήριο. Διάβασα στο διαδίκτυο πως ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι είναι αρμοδιότητα της 5ης ΥΠε κι εκείνος δεν έχει ευθύνη.

Από την άλλη, την εταιρεία που φυλάει τα χαλάσματα την πληρώνουν οι Έλληνες Φορολογούμενοι. 24800 ευρώ πετιούνται στο ποτάμι, αντί να γίνουν εξοπλισμός σε νοσοκομεία, σεντόνια και κουβέρτες για αρρώστους.

Το κράτος του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο.

Τις ημέρες της καταστροφής όλοι έλεγαν, “δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών”. Σήμερα επτά μήνες μετά, ξανά ακούγονται φωνές “δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών” πρέπει  να γίνουν τα έργα……

Αγαπητοί μου φίλοι ποτέ δεν θα έρθει η ώρα των ευθυνών.

Το ξέρουν πολύ καλά οι διοικούντες, πως ο μανδύας του δημοσίου συμφέροντος τους προσφέρει το ακαταλόγιστο και το ακαταδίωκτο.

Αν φοβούνταν τις ευθύνες, με σεβασμό στον λαό που διοικούν, με ειλικρίνεια και εντιμότητα, θα εφάρμοζαν τις αποφάσεις και σε τρεις ημέρες θα απομάκρυναν τα μπάζα. Αλήθεια αν ήταν στο σπίτι τους, θα τα άφηναν έτσι ;

Παρασκευή Ντούρβα

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

Συμβολαιογράφος – Υποθηκοφύλακας Μουζακίου Καρδίτσας
Total
8
Shares