Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παραλαβή και μεταφορά στην Οξυά οστών πεσόντα στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-41

Στη γενέτειρά του θα επιστρέψουν τα οστά ενός από τους καταγόμενους από το χωριό της Οξυάς πεσόντες στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-41 και συγκεκριμένα του Λαμπρακάκη Αθανάσιου του Λάμπρου.

Εβδομήντα επτά ολόκληρα χρόνια από τη θυσία του και μετά από σχετικές πρωτοβουλίες του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας», που αφορούν όλους του πεσόντες του συγκεκριμένου πολέμου, τα οστά του προαναφερόμενου εντοπίστηκαν στο οστεοφυλάκιο «Μαχητής» του νομού Ιωαννίνων και σε συνεργασία με τους πλησιέστερους συγγενείς του εκδόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού η σχετική άδεια για τη μεταφορά τους στη γενέτειρά του.

Τα οστά θα παραληφθούν από αντιπροσωπεία του Συλλόγου και των συγγενών του ανωτέρω, την Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017, και θα μεταφερθούν την ίδια μέρα στον ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία Παλαιοχωρίου Οξυάς, όπου και η ενορία του. Την Κυριακή, 4 Ιουνίου, θα τελεστεί στον ίδιο ιερό ναό από τους εκεί ενορίτες μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης των ψυχών όλων των κεκοιμημένων ενοριτών, όπου θα τιμηθεί και η μνήμη του προαναφερόμενου πεσόντα.

Παρακαλούνται οι συγγενείς του ανωτέρω αλλά και όλοι οι Οξυώτες να τιμήσουν τη μνήμη του, παριστάμενοι στο μνημόσυνο που θα τελεστεί, ενώ τυχόν ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην αντιπροσωπεία για την παραλαβή και μεταφορά των οστών, ας επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους του Συλλόγου (κιν. : 6974456301).

Επισημαίνεται πως ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος της Οξυάς έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανεύρεση των οστών και των υπόλοιπων καταγόμενων από την Οξυά πεσόντων του ελληνοϊταλικού πολέμου, ευρισκόμενος για το θέμα αυτό σε συνεχή επικοινωνία με Συλλόγους της περιοχής, όπου το θέατρο των επιχειρήσεων,  αλλά και με λοιπούς αρμόδιους φορείς  που εργάζονται για το σκοπό αυτό, παρά δε το δύσκολο του εγχειρήματος, οι ελπίδες υφίστανται.

Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος της Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας»




Total
0
Shares
Previous Article

Συγχαρητήρια στην ομάδα των Τιτάνων Παλαμά

Next Article

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΟΦΑΔΩΝ: Ανακοίνωση για το θάνατο της Αντωνίας Οικονομάκου