Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παραδόθηκε το στρατόπεδο Λουμάκη στο λαό της Καρδίτσας

Ευκαιρία για οικιστική αναβάθμιση, πολιτιστική άνθιση και περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη.

Σε μια λαμπρή τελετή και μέσα στους χώρους του, ο Αν. Υπουργός Άμυνας παρέδωσε και επίσημα το στρατόπεδο Λουμάκη στο λαό της Καρδίτσας, την Παρασκευή 19 Μαΐου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, στη δική της ομιλία κατά την τελετή, σημείωσε τα παρακάτω:

katsavria stratopedo loumaki«Καλωσορίζω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας στην πόλη μας. Και ειλικρινά χαίρομαι από τα βάθη της καρδιάς μου καθώς ο Δημήτρης Βίτσας συνδέει την παρουσία του στην Καρδίτσα, με την απόδοση στην πόλη μας του στρατοπέδου Λουμάκη.

Πρόκειται, αναμφίβολα, για το πιο σημαντικό γεγονός στο Δήμο μας, τα τελευταία πολλά χρόνια.

Ικανοποιείται ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Καρδίτσας.

Δικαιώνονται οι προσπάθειες των Δημοτικών μας αρχών που εργάστηκαν με σταθερότητα και συνέπεια μέχρι να έρθει τούτη η μέρα. 

Γνωρίζω από πρώτο χέρι τις μεγάλες δυσκολίες που χρειάστηκε να ξεπεράσει ο Δήμος μας για να φτάσουμε πέρυσι τον Ιούλιο στην υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης, ανάμεσα στον Δήμαρχο τον κ. Φώτη Αλεξάκο και τον μέχρι πρότινος  Διευθυντή του ΤΕΘΑ, τον υποστράτηγο κ. Γιώργο Σταθιά.

Υπήρξε βέβαια καταλυτικός παράγοντας, η πολιτική βούληση που επέδειξε το ΥΕΘΑ υπό  τη σημερινή του πολιτική ηγεσία. Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε  ότι πλέον το ΥΕΘΑ, διαθέτει ενιαία και δυναμική στρατηγική τέτοια, που εξασφαλίζει:  αφενός την αποτελεσματική αξιοποίηση της περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας και αφετέρου τη συμβολή τους στην οικονομική και την κοινωνική ανάπτυξη.

Παρακολούθησα από κοντά την εξέλιξη των πολλών συζητήσεων ανάμεσα στα στελέχη του ΤΕΘΑ και του Δήμου. Και, θέλω να υπογραμμίσω τόσο την ειλικρινή διάθεση για το ξεπέρασμα όλων των τεχνικών προβλημάτων όσο και το εποικοδομητικό πνεύμα με το οποίο προσεγγίστηκε η τελική συμφωνία.

Πράγματι, η τελική συμφωνία επιτεύχθηκε στη βάση του αμοιβαίου συμφέροντος. Δηλαδή του συμφέροντος της πόλης και του συμφέροντος του ΤΕΘΑ, των Ενόπλων δυνάμεων, την περιουσία των οποίων διαχειρίζεται το ΤΕΘΑ.

Με τον τρόπο αυτό, η πόλη μας αποκτά ένα τεράστιο Δημοτικό Πάρκο – Άλσος, στα παραπάνω από 50 στρέμματα που καταλαμβάνει το πρώην στρατόπεδο «Λουμάκη». Αποκτά επίσης, και περίπου 8 στρέμματα για πράσινο και πεζόδρομο στο πρώην στρατόπεδο «Κιούση». Το δε ΤΕΘΑ αποκτά δυο οικοδομικά τετράγωνα στο στρατόπεδο «Κιούση»,, πολεοδομημένα από το Δήμο, με δρόμο και πεζοδρόμια, έκτασης 38 και 11,8 στρεμμάτων αντίστοιχα. Πρέπει βεβαίως να επισημανθεί το γεγονός, ότι η συμφωνία προβλέπει ότι σε αυτά τα οικοδομικά τετράγωνα, θα ανεγερθούν κατοικίες, εμπορικά καταστήματα, γραφεία, τουριστικές εγκαταστάσεις και ξενώνες.

Πρόκειται λοιπόν για μια συμφωνία “win – win”,  η οποία αναδεικνύει το γεγονός, ότι οι εκτάσεις αυτές είναι κοινωνική περιουσία, είτε με τη μια είτε με την άλλη μορφή.  

Η πόλη μας μπορεί να πάρει ουσιαστικά έναν άλλο χαρακτήρα. Πιο σύγχρονο, πιο ελκυστικό, πιο δυναμικό.

Οι  πολίτες της Καρδίτσας, με την απόδοση των στρατοπέδων «Λουμάκη» και «Κιούση»,  μπορούν πλέον βάσιμα να προσβλέπουν στην οικιστική αναβάθμιση της πόλης μας, στην πολιτιστική της άνθισή και, σε κάθε περίπτωση, στην περαιτέρω οικονομική της ανάπτυξη. 

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε και αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι. Σήμερα κερδίσαμε το πρώτο στοίχημα. Από εδώ κι εμπρός πρέπει να εργαστούμε δημιουργικά για να αξιοποιήσουμε την περιουσία που αποκτήσαμε, προς όφελος του Καρδιτσιώτικου λαού. Αυτό το στοίχημα ίσως είναι λίγο δυσκολότερο, αλλά αξίζει επίσης να κερδηθεί.

Φίλε, κύριε Υπουργέ. Είσθε πάντα ευπρόσδεκτος στην Καρδίτσα. Και θα είναι θαυμάσιο να σας ακούμε και να μας μεταφέρετε πάντα καλές ειδήσεις».




Total
0
Shares
Previous Article

Πέντε λευκώματα με ζωγραφικά έργα του Δημ. Κατσικογιάννη στο Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας

Next Article

Πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στα Τρίκαλα