Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το Τμήμα Ψυχιατρικής στο νοσοκομείο Καρδίτσας προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ 

Κώστας Αγοραστός: «Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας ο άνθρωπος» 

Παραδόθηκε προς χρήση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η νέα πτέρυγα στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας που θα στεγάσει το Ψυχιατρικό Τμήμα ενηλίκων. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.205.429,00 € με πόρους από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας αφορούσε τη δημιουργία νέας κτιριακής υποδομής, κατάλληλης για την εύρυθμη λειτουργία ενός σύγχρονου ολοκληρωμένου ψυχιατρικού τμήματος ενηλίκων.

Τον αγιασμό τέλεσε Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και παρευρέθηκαν ο πρειφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, οι π. αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ορέστης Ψαχούλας και Γιώργος Τσίγκας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Νούσιος, Γιώργος Μάττας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Ν. Αντωνίου, η διοικήτρια του Γ.Ν. Καρδίτσας κα Κ. Γραβάνη, οι βουλευτές κ. Σ. Λάππας και κα Π. Βράντζα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Ως αιρετή Περιφέρεια στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας, καθώς ο άνθρωπος είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Με το νέο σύγχρονο κτίριο εμβαδού 1.600 μ2 δημιουργούμε έναν ολοκληρωμένο τομέα για την ψυχιατρική του νοσοκομείου Καρδίτσας. Η συνεργασία φέρνει αποτελέσματα και έτσι το έργο αυτό κατασκευάστηκε μέσα από τη συνεργασία Περιφερειακής Ενότητας και Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί το κτίριο και κάλεσε το Υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει και την αρμοδιότητα, να προχωρήσει στην στελέχωση του τμήματος με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Τσιάκος σημείωσε τα εξής: «Η αναβάθμιση της πρόνοιας και της δημόσιας υγείας προς το κοινωνικό σύνολο είναι πρωταρχικής σημασίας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το συγκεκριμένο τμήμα θα αποσυμφορήσει από ψυχιατρικά περιστατικά όχι μόνο την Καρδίτσα αλλά ολόκληρη τη Θεσσαλία. Είναι χρέος του αρμόδιου Υπουργείου να επανδρώσει άμεσα το τμήμα με το απαραίτητο προσωπικό».

Το κτίριο που ανεγέρθηκε βρίσκεται στο πίσω μέρος του βασικού κτιριακού συγκροτήματος, είναι διώροφο με υπόγειο και έχει συνολικό εμβαδόν περίπου 1600 μ2. Πρόκειται να λειτουργήσει αυτόνομα και μόνο τα τακτικά ψυχιατρικά εξωτερικά ιατρεία θα λειτουργούν στους χώρους των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, ώστε να εξυπηρετούνται τα μικτά περιστατικά και τα περιστατικά συννοσηρότητας. Για το σκοπό αυτό έγινε σύνδεση και υπάρχει πρόσβαση στο νέο κτίριο από τον κορμό του Νοσοκομείου με κλειστό διάδρομο στον όροφο του κτιρίου.

Το κτίριο περιλαμβάνει:

– Έξι γραφεία διεύθυνσης

– Πέντε γραφεία επιστημονικού προσωπικού

– Οκτώ δίκλινα και εννέα μονόκλινα δωμάτια

– Χώρος συνάθροισης – ψυχαγωγίας

– Χώρος ομαδικής θεραπείας

– Χώρος ομαδικών δραστηριοτήτων

– Έξι εξεταστήρια ασθενών

– Χώροι αναμονής και κεντρικών λειτουργιών

– Νοσοκομείο ημέρας

– Χώροι καθαριότητας, αποθηκευτικοί χώροι, λεβητοστάσιο και αποθήκη καυσίμων στο υπόγειο

– WC

Εκτελέστηκαν οι παρακάτω εργασίες:

Α) ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ

Χωματουργικές εργασίες (γενικές εκσκαφές, εκσκαφές θεμελίων κλπ), κατασκευή φέροντος οργανισμού του κτιρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα, εξωτερικές τοιχοποιίες με οπτόπλινθους και μόνωση, εσωτερικές τοιχοποιίες με σενάζ από οπλισμένο σκυρόδεμα, επιχρίσματα δάπεδα κατάλληλα για όλους τους χώρους του κτιρίου, επικάλυψη του δώματος με ξύλινη στέγη και κεραμίδια, είδη υγιεινής από πορσελάνη, υαλοστάσια αλουμινίου, κουφώματα, υαλοπίνακες triplex, χρωματισμοί, μονώσεις, ξυλουργικά.

B) ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Εγκατάσταση ύδρευσης και σύνδεσή της με το δίκτυο ύδρευσης του νοσοκομείου, εγκατάσταση αποχέτευσης και σύνδεσή της με το δίκτυο αποχέτευσης του νοσοκομείου, κεντρική θέρμανση, ηλεκτρική εγκατάσταση και σύνδεση με τον υποσταθμό του νοσοκομείου, εγκατάσταση δικτύου ασθενών ρευμάτων, εγκατάσταση ιατρικών αερίων, εγκατάσταση πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης, ανελκυστήρας, εγκατάσταση ψύξης.

Η κατασκευή του έργου έγινε με άριστης ποιότητας υλικά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας.

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΚΟΛΑΖ

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-(9)

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-(8)

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-(7)

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-(5)

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-(3)ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-(1)ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ-ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΚΟΛΑΖ




Total
0
Shares
Previous Article

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΙΡΑ Καρδίτσας

Next Article

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σύμμαχος και όχι αντίπαλος των αγροτών