Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παπαστεργίου: Παράγοντας ενδυνάμωσης των Δημοκρατιών η Τεχνητή Νοημοσύνη

papastergiou texniti noimosini

Παπαστεργίου: Παράγοντας ενδυνάμωσης των Δημοκρατιών η Τεχνητή Νοημοσύνη

– Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Συνέδριο Masters Of Digitalστις Βρυξέλλες  

«Πρέπει να φοβόμαστε την Τεχνητή Νοημοσύνη; Όχι αν ακολουθήσουμε όσα έχει προβλέψει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ai Act και προσδιορίσουμε τι θέλουμε να κάνει» υπογράμμισε o Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο Mastersof Digitalτου οργανισμού DIGITALEUROPEμε θέμα «Europe 2030: A DigitalPowerhouse», το οποίο πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. Ο Υπουργός συμμετείχε στο πάνελ «AI – Madein Europe» μαζί με την Υπουργό Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Σλοβενίας EmilijaStojmenovaDuh,τη Διευθύνουσα Εταίρο της EY για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και την Αφρική (EMEIA) JulieLinnTeigland, τον Διευθυντή Ψηφιακών Υπηρεσιών της SchneiderElectric PeterWeckesser,τον Ευρωβουλευτή και Εισηγητή του AiAct DragosTudorache,τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Δικτύων Επικοινωνίας, Περιεχομένου και Τεχνολογίας (DG CNECT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής RobertoViolaκαι συντονίστρια τη Γενική Διευθύντρια του DIGITALEUROPE CeciliaBonefeld-Dahl.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε: «Πριν από λίγους μήνες, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συγκρότησε Συμβουλευτική Επιτροπή για την Τεχνητή Νοημοσύνη η οποία άρχισε να χαρτογραφεί τις δυνατότητες εφαρμογής της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δημόσια Διοίκηση και, φυσικά, τα οφέλη που θα αποκόμιζε η χώρα από αυτές».Ακόμη, ο Δημήτρης Παπαστεργίουαναφέρθηκε στη θετική ανταπόκριση των πολιτών στην πρώτη εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης του Ελληνικού Δημοσίου καθώς ο Ψηφιακός Βοηθός-mAigov καθημερινά απαντά κατά μέσο όρο σε 10.000 ερωτήσεις, που τίθενται από τους πολίτες και αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση.

Τόνισε επίσης τη σημασία που έχουν για την ανάπτυξη εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης και την ενίσχυση του ευρύτερου τεχνολογικού τομέα η χρήση Πράσινης Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ισχυρά υπολογιστικά συστήματα και η αύξηση των διαθέσιμων Ανοιχτών Δεδομένων. «Πρέπει να ανοίξουμε τα Δεδομένα μας και να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα για όλες αυτές τις νέες εταιρίες, που χρειάζονται Δεδομένα.  Λέγεται ότι τα Δεδομένα είναι το νέο πετρέλαιο» δήλωσε.

Συγχρόνως, ο Υπουργός έδωσειδιαίτερη έμφαση στην σημασία της Τεχνητής Νοημοσύνης για την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, οι οποίες σήμερα λείπουν από τις σύγχρονες δημοκρατίες. «Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι θέμα εμπιστοσύνης. Αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε προσοχή. Χρειαζόμαστε την Τεχνητή Νοημοσύνη για να ζούμε ασφαλέστερα, να ζούμε πιο ευτυχισμένα,να οικοδομήσουμε καλύτερεςκοινωνίες, να ενδυναμώσουμε τη Δημοκρατία.ΗΤεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, για παράδειγμα,απομονώνοντας την παραπληροφόρηση. Αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να δουλέψουμε μαζί.»,είπε τονίζοντας ότι «η συμβολή μας πρέπει να σχετίζεται με το πώς μπορούμε να φέρουμε το κράτος στα χέρια των πολιτών και στα τηλέφωνάτους και να τους πείσουμε ότι η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη ζωή τους καλύτερη, ώστε να μας εμπιστευτούν, να πιστέψουν σε εμάς και να συμμετέχουν».
Total
0
Shares
Previous Article
Leivadas Andriana Mpampali

Με Κώστα Λειβαδά και Ανδριάνα Μπάμπαλη η έναρξη του 39ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Next Article
trikala espa2 1

Δ. Τρικκαίων: Προετοιμασία και στοχοθεσία για το νέο ΕΣΠΑ 

Related Posts

Δ. Τρικκαίων - Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς
Διαβάστε περισσότερα

Δ. Τρικκαίων – Gilead Sciences Ελλάς: Συνάντηση και ευχαριστίες για τη μεγάλη προσφορά της εταιρείας σε πλημμυροπαθείς

Ο κ. Σακκάς αναφέρθηκε και περιέγραψε αναλυτικά, ολόκληρο το φάσμα των ενεργειών, δράσεων, πρωτοβουλιών, συνεργασιών και έργων