Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παπαστεργίου: Οι Δήμοι λαμβάνουν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία σχολείων

Papastergiou Dimitris KEDE 2020

 Τα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 4 Μαΐου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Τα μέλη της ΕΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο και Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου συζήτησαν με την υπουργό κ. Κεραμέως, την υφυπουργό κ. Ζαχαράκη και τη γενική γραμματέα κ. Γκίκα, όλα, όσα αφορούν στην επαναλειτουργία των σχολείων.

 Ο κ. Παπαστεργίου διαβεβαίωσε ότι οι Δήμοι είναι έτοιμοι για να λάβουν όλα τα μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια.

Συγκεκριμένα:

– σε κάθε σχολείο θα γίνει σχολαστικός καθαρισμός πριν την επανέναρξη των μαθημάτων,
– καθαρίστριες θα υπάρχουν και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων
– για τα αντισηπτικά, το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη στείλει σημαντικές ποσότητες για τον σκοπό αυτό,
–  αναμένεται δεύτερη αποστολή εντός των επομένων ημερών.

 «Θα είμαστε δίπλα στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους ώστε να επανεκκινήσουν τα μαθήματα με ασφάλεια. Οι ανάγκες των Δήμων αυτήν την περίοδο είναι σημαντικά αυξημένες και για το λόγο αυτό η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται επιπλέον χρήματα. Η συνεργασία με την Υπουργό, κυρία Κεραμέως και την Υφυπουργό, κυρία Ζαχαράκη, είναι συνεχής από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης και έχει φέρει αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.

 Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως ευχαρίστησε την ΚΕΔΕ για τη συνεισφορά της στο ευαίσθητο θέμα της ασφαλούς επιστροφής των μαθητών στα θρανία και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα παραμείνει σε ανοιχτή γραμμή με την ΚΕΔΕ για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στις αίθουσες και στα μέσα μεταφοράς των μαθητών, ενώ επεσήμανε ότι η σχολαστική καθαριότητα και όχι απαραίτητα η απολύμανση, με βάση τις οδηγίες των ειδικών, είναι το πιο σημαντικό για την νέα σχολική περίοδο.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article
gefyra korakou portas

Η χρονολογία κατασκευής των πετρογέφυρων Κοράκου και Πόρτας

Next Article
tsiaras Kostas new slide

Παρέμβαση του Κ. Τσιάρα για τα κλειστά καταστήματα της ΔΕΗ