Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πάνω από 150 τρακτέρ Καρδιτσιωτών αγροτών στον κόμβο Νίκαιας

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών

Πάνω από 150 τρακτέρ Καρδιτσιωτών αγροτών στον κόμβο Νίκαιας

«Όλοι στο ενωτικό μπλόκο του αγώνα και της ελπίδας για την επιβίωσή μας»… Αυτό ήταν το σύνθημα των αγροτών του Νομού Καρδίτσας που σήμερα το μεσημέρι ξεκίνησαν από την Ιτέα με προορισμό τον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας όπου είχε αποφασιστεί από τους αγροτοσυνδικαλιστές να στηθεί ισχυρό «μπλόκο» διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Πάνω από 150 τρακτέρ παραγωγών από διάφορα χωριά του Νομού μας, με λάβαρα και σημαίες αγροτικών συλλόγων, σηματοδότησαν την αντίθεση του αγροτικού κόσμου στην μεγάλη ακρίβεια, στις αδιανόητες αυξήσεις στην ενέργεια και στη διαιώνιση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα που όπως ειπώθηκε, καταρρέει δίχως αύριο!

Το αγροτικό κομβόι αναχώρησε συνοδεία αστυνομίας λίγο πριν τη 1 μμ για την Εθνική Οδό και τη Νίκαια, κορυφώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις δυναμικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν εβδομάδες πριν στην περιοχή μας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και νέες δυνάμεις από τον κάμπο να ενισχύσουν αγωνιστικά την προσπάθεια των Θεσσαλών διαδηλωτών να πιέσουν την κεντρική εξουσία για άμεσες λύσεις στα αγροτικά προβλήματα.

Κάλεσμα για ενίσχυση του αγώνα που ξεκίνησε για την επιβίωση των μικρομεσαίων παραγωγών του τόπου απεύθυνε ο πρόεδρος της βασικής διοργανώτριας της Καρδιτσιώτικης αγροτικής κινητοποίησης Ε.Ο.ΑΣ.Κ. κ. Κώστας Τζέλλας.

Κορυφαία αιτήματα είναι η κατασκευή όλων των αναγκαίων ανιπλημμυρικών έργων στο Ν. Καρδίτσας, η δραστική μείωση του αβάσταχτου πλέον κόστους παραγωγής, η κρατική παρέμβαση για φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα στους καλλιεργητές, η θέσπιση αφορολόγητου αγροτικού πετρελαίου, η απόδοση αποζημιώσεων στους πληγέντες στο συνολικό ύψος των ζημιών που υπέστησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα κ.α.

trakter Nikaia mploko 1 trakter Nikaia mploko 2 trakter Nikaia mploko 3 trakter Nikaia mploko 4




Total
0
Shares
Previous Article
astynomia tixera paignia

Συνελήφθησαν -8- άτομα στην Ελασσόνα για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων

Next Article
Αναγέννηση Καρδίτσας 1904 B.C. – Ερμής Σχηματαρίου την Κυριακή 06/02 στο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας

Αναγέννηση Καρδίτσας 1904 B.C. – Ερμής Σχηματαρίου την Κυριακή 06/02 στο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας