Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ανάμεσα στα 800 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως

panepisthmio

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκεται ανάμεσα στα 800 καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με την δημοφιλή κατάταξη World University Rankings (WUR), που δημοσιεύει η Times Higher Educationi για το 2020.

Η λίστα κατάταξης του ΤΗΕ για το 2020 παρουσιάζει την κατάταξη των κορυφαίων 1400 πανεπιστημίων παγκοσμίως και αντλεί στοιχεία από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, ενώ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εμφανίζεται στην συγκεκριμένη λίστα κατάταξης για πρώτη φορά φέτος.

Η λίστα κατάταξης της Times Higher Education είναι μια από τις διασημότερες παγκοσμίως για την παροχή αντικειμενικών δεδομένων της επίδοσης των ΑΕΙ αλλά και για την επιρροή της σε φοιτητές, ακαδημαϊκούς, πρυτάνεις και φορείς χάραξης πολιτικής .

Είναι η πλέον λεπτομερής και περιλαμβάνει δείκτες που αφορούν την έρευνα, την εκπαίδευση, αναλογίες φοιτητών/διδασκόντων, προσέλκυση χρηματοδότησης κ.α. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σύμφωνα με την ΤΗΕ, κατατάσσεται 3ο στην Ελλάδα, μετά το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ την 3η θέση μοιράζεται με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τα οποία κατατάσσονται στις θέσεις 601-800 των ΑΕΙ με τις υψηλότερες επιδόσεις παγκοσμίως.

Ωστόσο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πανεπιστήμια της Ελλάδας, συγκεντρώνει το υψηλότερο σκορ στην κατηγορία της έρευνας, όπου η επίδοση του είναι πάνω από το μέσο όρο των υπολοίπων ΑΕΙ της κατηγορίας του παγκοσμίως.




Total
0
Shares
Previous Article
nomos karditsas

Ανακοίνωση της Ένωσης Προέδρων Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων ΠΕ Καρδίτσας

Next Article
efksinos mikrasiatiki Trikala slide

14 Σεπτεμβρίου, Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Μικρασιατών

Related Posts