Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων (Π.Ο.Α.Σ.)

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 οι διεργασίες για την ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της νεοσύστατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων (Π.Ο.Α.Σ.) στο Δημαρχείο του Δήμου Αργιθέας στο Ανθηρό.

Ένας στόχος δεκαετιών για τους φορείς της περιοχής έλαβε «σάρκα και οστά». Αυτό άλλωστε το επεσήμανε με ιδιαίτερη συγκίνηση και ένας από τους πρωτεργάτες και ιδρυτές του Συλλόγου Αργιθεατών Αθήνας ο Τιμολέων Γραμμένος, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τη γενική συνέλευση.

Ο Δήμαρχος Αργιθέας, κ. Λάμπρος Τσιβόλας, από την πλευρά του εξήρε την μέχρι στιγμής προσπάθεια της προσωρινής διοίκησης, αναγνώρισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισαν τα προηγούμενα χρόνια όλοι οι Σύλλογοι της Αργιθέας στη διατήρηση του ενιαίου Δήμου Αργιθέας και φυσικά δεσμεύτηκε για αγαστή και δημιουργική συνεργασία.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ & ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ

Για πρώτη φορά λοιπόν, εκπρόσωποι των Αργιθεάτικων Συλλόγων από όλη την Ελλάδα που αποτέλεσαν τα ιδρυτικά σωματεία της Π.Ο.Α.Σ. συμμετείχαν στην τακτική γενική συνέλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν τόσο ο διοικητικός, όσο ο οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης προσωρινής διοίκησης, από την Πρόεδρο κα Έλλη Τσιρογιάννη, όπου και υπερψηφίστηκαν ομόφωνα.

Σημειωτέον ότι συμμετείχαν από τα 18 ιδρυτικά μέλη της Π.Ο.Α.Σ, τα 16, οπότε υπήρξε και απαρτία, ενώ εκλέχτηκαν για το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης, τρία εκλεκτά μέλη, αγωνιστές του Παναργιθεάτικου Κινήματος, οι κ.κ. Δημήτριος Γρίβας (Πρόεδρος του συλλόγου Λεοντίτου «Ο Πλάτανος – καθηγητής), Μενέλαος Παπαδημητρίου (Πρόεδρος του Συλλόγου Ανθηριωτών Καρδίτσας «Η Αγία Παρασκευή-Δικηγόρος), και Νικόλαος Σακκάς (μέλος του συλλόγου Πετριωτών και Γραμματέας του Δήμου Αργιθέας). Μέλη της εφορευτικής Επιτροπής εξελέγησαν εκ των αντιπροσώπων και μάλιστα, από τους πρωταγωνιστές του εγχειρήματος, ο απερχόμενος Πρόεδρος του Συνδέσμου Βραγκιανιτών και δημοσιογράφος, κ. Κωνσταντίνος Αγόρης, ο κ. Θεοφάνης Μπαλατσούκας, Πρόεδρος του συλλόγου Καλής Κώμης, και ο κ. Βασίλειος Στεργίου, Ταμίας του συλλόγου Αργιθεατών Βορείου Ελλάδος «Ο Κατσαντώνης».

Ακολούθησαν, αρχικά η σύγκληση από τον πλειοψηφήσαντα, Βασίλειο Θεοδωράκη, των νεοεκλεγμένων συμβούλων του Διοικητικού Συμβουλίου και εν συνεχεία οι ψηφοφορίες για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Α.Σ. και για την Εξελεγκτική Επιτροπή. Μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα και ύστερα από μία απολύτως ομαλή διαδικασία, προέκυψε το νέο Δ.Σ το οποίο αμέσως συγκροτήθηκε σε σώμα.

Ειδικότερα η νέα σύνθεση έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος : Μαυραντζά Νανά
  • Αντιπρόεδρος : Θεοδωράκης Βασίλης
  • Γεν. Γραμματέας : Στεργίου Ανδρέας
  • Αναπλ. Γραμματέας : Βίλλη Μαρία
  • Ταμίας : Παράσχης Βασίλης
  • Υπεύθυνος ΜΜΕ και Τύπου : Παπαντώνης Παναγιώτης
  • Υπεύθυνη Εκδηλώσεων : Στάθη Αρσενία
  • Μέλος : Κωφός Θανάσης
  • Μέλος : Τσιρογιάννη Έλλη

Αναπληρωματικά Μέλη

  • Πηνελόπη Παππά
  • Γεώργιος Μπακογιάννης
  • Νίκη Σχιζοδήμου
  • Βασίλειος Ρίνης

Η Εξελεγκτική Επιτροπή απαρτίζεται από:

  • Πρόεδρος : Μαρία Μποτού
  • Γραμματέας : Παναγιώτα Κωτή
  • Μέλος : Γιαννούλα Κωφού

Αναπληρωματικά Μέλη:

  • Ευαγγελή Τασιά
  • Παπάκου-Σβεντζούρη Γεωργία

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου μέσα στον Οκτώβριο στα γραφεία του Συλλόγου Αργιθεατών Λάρισας, όπου και αναμένεται να καθοριστούν οι στόχοι για το επόμενο διάστημα.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, το πλαίσιο δράσης αναμένεται ευρύ, καθώς η νεοεκλεγείσα διοίκηση, που αποτελείται τόσο από έμπειρα στελέχη του Παναργιθεάτικου Συλλογικού Κινήματος, όσο και από νέους ανθρώπους, καλείται να θεμελιώσει με στέρεες βάσεις το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα. Ως καθοδηγητικός κορμός σε συλλογικό επίπεδο η Παναργιθεάτικη Ομοσπονδία θα φροντίζει να δίνει τη μάχη από την πρώτη γραμμή.

Εκτός από τον ρόλο που αναμένεται ασφαλώς να διαδραματίσει η Π.Ο.Α.Σ. σε πολιτιστικό επίπεδο, το βάρος πέφτει ιδίως στο διεκδικητικό κομμάτι για την Αργιθέα. Σε μία περιοχή με τεράστιες δομικές παραλείψεις, ένας τέτοιος φορέας οφείλει από την πρώτη κιόλας στιγμή να δώσει το στίγμα και να συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια επίλυσης χρόνιων προβλημάτων.

Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλει η ενδυνάμωση της Π.Ο.Α.Σ με την είσοδο νέων μελών-σωματείων της Αργιθέας, οπότε και η προσέγγιση και ενημέρωση των Αργιθεάτικων σωματείων που δεν αποτελούν μέλη της θα είναι από τις πρώτες εργασίες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Με συνεχή Δελτία Τύπου θα ενημερώνουμε για τη δράση μας. Σε κάθε περίπτωση, το ταχύτερο δυνατό θα μεριμνήσουμε να έχουμε τα δικά μας γραφεία στην Αργιθέα, αλλά και στην πόλη της Καρδίτσας, όπου θα είναι τα γραφεία της εκτελεστικής γραμματείας.

Με χαρά θα αναμένουμε από όλους τους συμπατριώτες Αργιθεάτες ιδέες, προτάσεις, σκέψεις για τον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων μας, γόνιμη και εποικοδομητική κριτική, καθώς ευελπιστούμε σε μία παραγωγική αμφίδρομη σχέση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Α.Σ

Η Πρόεδρος
Νανά Μαυραντζά
Ο Γενικός Γραμματέας
Ανδρέας Στεργίου



Total
0
Shares
Previous Article

Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας Τιμόθεου

Next Article

Κωδικό Όνομα: U.N.C.L.E. Στον Θερινό Κινηματογράφο Καρδίτσας

Related Posts