Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πανελλαδικές 2021: Τι θα γίνει αν υποψήφιος κολλήσει κορωνοϊό – Πότε θα ανοίξουν όλα τα φροντιστήρια

Πανελλήνιες 2021

Πανελλαδικές 2021: Τι θα γίνει αν υποψήφιος κολλήσει κορωνοϊό – Πότε θα ανοίξουν όλα τα φροντιστήρια

Στο μικροσκόπιο της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα τεθεί τις επόμενες ημέρες το θέμα της επαναλειτουργίας των φροντιστηρίων για τις μικρότερες βαθμίδες εκπαίδευσης, των κέντρων ξένων γλωσσών και των κέντρων μελέτης.

Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτά είναι εδώ και μια εβδομάδα τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που πρόκειται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Όπως ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, το θέμα θα συζητηθεί από τους ειδικούς.

Ερωτηθείσα για το ένα self test που θα διεξάγεται στο εξής κάθε εβδομάδα στα σχολεία, ανέφερε ότι τέθηκε στην επιτροπή των ειδικών. “Προχωράμε σε συνολική αποκλιμάκωση σε πολλές δραστηριότητες” συμπλήρωσε.

Τι θα γίνει αν ασθενήσει με κορωνοϊό υποψήφιος στις πανελλαδικές

Είπε ακόμη ότι εφόσον ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις πανελλαδικές, θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο όταν συζητηθεί με τους επιστήμονες.

Αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, τόνισε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι ο εξορθολογισμός συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και κριτηρίων βιωσιμότητας.

Η κ. Κεραμέως επεσήμανε ότι στη βάση του εξορθολογισμού το Πανεπιστήμιο Πατρών κατέθεσε πλήρη και εμπεριστατωμένη πρόταση και έτσι τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα θα συγχωνευτούν με άλλα.

Τόνισε, δε, ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και υπάρχουν συζητήσεις και με άλλα πανεπιστήμια. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι όταν ανέλαβε η κυβέρνηση, ανέστειλε 37 πανεπιστημιακά τμήματα που είχε ιδρύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.




Total
0
Shares
Previous Article
ksinopoulou eleni trikala

Μαθητής του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων στο πρόγραμμα HSSIP - Συγχαρητήριο μήνυμα της Δ/ντριας ΔΕ Τρικάλων Ε. Ξυνοπούλου

Next Article
Stefanos Tsitsipas foto

Παραμένει στην 5η θέση του κόσμου ο Τσιτσιπάς

Related Posts

ethelontiki drasi dimou Mouzakioy
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ Ο…
dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…