Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πανδημία- Οδική απομόνωση και …παλαιοαριστερόστροφα “Μέτωπα” Δημάρχων …κατά Αιολικών έργων

Δημήτρης Παπακώστας

Ενώ βιώνουμε τη δραματικότητα της έξαρσης του δεύτερου κύματος με 1000 νεκρούς σε σαράντα μέρες …

Ενώ λόγω Ιανού ,η Ανατολική Αργιθέα είναι με διαλυμένα οδικά δίκτυα …

Ενώ η οικονομική ύφεση βαθαίνει ,η επενδυτική προοπτική μειώνεται….

Με μόνες θετικές ειδήσεις ,τις Αειφορικές επενδύσεις μεγάλων εταιρειών που ήδη άρχισαν να λειτουργούν ή να βρίσκονται υπό κατασκευή ή φάση αξιολόγησης έργα ΑΠΕ στις κορυφές του Τυμπάνου ,στα όρια Μουζακίου και Αργιθέας-& στα χωριά της Δυτικής και Ανατολικής έως Μάραθο και Στεφανιάδα- μετά από νόμιμες αδειοδοτήσεις από κρατικά όργανα που έχουν ξεκινήσει προ δέκα και πλέον ετών…( Βλέπε χάρτη στο ίντερνετ ,για πλήθος έργων στις είκοσι Κοινότητες ).

|. Ενώ η μόνη σήμερα εναλλακτική διαδρομή , εφικτή και ρεαλιστική για επικοινωνία κεντρικού δρόμου από Μουζάκι και Δυτική Αργιθεα προς το Βλάσι και τα χωριά της Ανατολικής / Μονή Σπηλιώτισσας , είναι από Αυχένα Τυμπάνου έως Άγιο Νικόλαο Βλασίου ,με βελτίωση και παρεμβάσεις που θα έπρεπε να διεκδικήσει η Δημοτική Αρχή Αργιθέας σε συνεργασία με Περιφέρεια Θεσσαλίας – Υπουργείο Υποδομών και τις επενδύτριες Εταιρείες – τμήμα 10 χλμ ,που είχε κατατεθεί από το 2018 στο ΔΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ από τον αγωνιστή Αιρετό Πάνο Ζιώγα.

– Η προσωρινή λύση της ” χαμηλής” γέφυρας Μπαλάνου , αξιέπαινη μεν προσπάθεια της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας ,όμως με τις νεροποντές θα υπερκαλυφθεί , αποκόπτοντας πάλι το Πευκόφυτο και τα οκτώ χωριά μας….

||.Ενώ, λοιπόν, συμβαίνουν όλα αυτά, ορισμένοι…. Δήμαρχοι ,όπως γράφει η έγκυρη εφημερίδα των συντακτών ( αριστερών τάσεων) υπογράφουν κοινή ανακοίνωση κατά των Αιολικών έργων ,στην εποχή της κλιματικής αλλαγής , κρίσης και καταστροφής λόγω των ορυκτών καυσίμων ,του λιγνίτη….

Πρωτοστατεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα,ο Δήμαρχος Σαρωνικού ( ανώτατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ),της Λίμνης Πλαστήρα , Αγράφων , Αργιθέας….( δεν έχει διαψευστεί έως τώρα) και μερικοί από νησιά Κυκλάδων ( Άνδρου, Τήνου, Μήλου , Νάξου κλπ).

Ως γνωστόν,οι Έλληνες πληρώνουμε το χρόνο 700 εκατομμύρια ευρώ για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας ( ΥΚΩ) για να έχουν οι νησιώτες φθηνό ρεύμα…!

Εκείνοι- ισχνή μειοψηφία- αρνούνται την παραγωγή καθαρής ενέργειας από τα Αιολικά και τις ανεμογεννήτριες στον τόπο τους…..

Επιθυμούν φθηνό ρεύμα από τον λιγνίτη της Πτολεμαΐδας ,της Μεγαλούπολης….

Για τους εκεί κατοίκους,την υγεία τους… ουδεμία ευαισθησία…..

|||. Απευθυνόμαστε στον έμπειρο και επί χρόνια Αιρετό ,νυν Πρόεδρο ΔΣ Αργιθέας Ηλία Παπαδήμα και ρωτάμε:

1. Γνωρίζει ο ίδιος και ο νυν νέος Δήμαρχος Αργιθέας ,ότι ισχύουν αποφάσεις δημοτικών οργάνων της Αργιθέας που έχουν εγκρίνει με όρους και προϋποθέσεις την κατασκευή Αειφορικων έργων στα χωριά της Δυτικής ,της Ανατολικής και του Αχελώου; Ήδη από το 2003;

2. Είναι σε γνώση τους η τελευταία ισχυρή απόφαση ΔΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ – υπαρ 158)2018- που ψηφίστηκε με ευρεία Διαπαραταξιακή πλειοψηφία ,θετική προς τα έργα ΑΠΕ με αμοιβαία ωφελήματα ;

3. Έχει εισαχθεί ως θέμα στο ΔΣ ,της νυν δημοτικής περιόδου (2019-23) για επανεξέταση του όλου θέματος;
Γνωρίζουν ότι ο Δήμος ,ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου , έχει συνέχεια και δεσμεύεται νομικά έναντι των επενδυτριών Εταιριών ,των Κρατικών Αρχών (Δασαρχεία- Αρχαιολογία κλπ);

4. Αγνοούν ή δεν σέβονται τις αποφάσεις αυτές ,όπως και του ΔΣ Μουζακίου για τα Αιολικά έργα Τυμπάνου;
Χωρίς νέα έσοδα από ανταποδοτικά ,πως θα μπορέσει ο ορεινός Δήμος να ασκήσει κοινωνική πολιτική και να χαράξει αναπτυξιακή προοπτική;
Θυμίζουμε πως το μέτωπο των “πέντε Δημάρχων” του νομού , έχει καταλήξει …. “διπρόσωπο”…..

5. Απειρία; Πονηρία ή …. επαναστατική” παλαιοαριστερή” γυμναστική ;

|V. Έχουμε συνεργαστεί με τον φίλο ,νυν πρόεδρο ΔΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ και του υπογραμμίζουμε τις μεγάλες ευθύνες που φορτώνεται απέναντι στον Τόπο και τους χιλιάδες Αργιθεατες,τις νεώτερες γενιές!

– Ας ανατρέξει στις προγενέστερες δεσμευτικές αποφάσεις – και επί δημαρχίας του 2003-2006 και ας κινηθεί σύμφωνα με τη συνείδηση του!
Το κύριο βάρος , πέφτει στους ώμους του λόγω εμπειρίας, πατριωτικής δράσης πολιτικής του καταγωγής…. αλλά και μελλοντικής του αυτοδιοικητικής προοπτικής.

– Χωρίς εκείνον ,η” νέα εποχή” ,η νυν δημοτική πλειοψηφία,ο νυν δήμαρχος, δεν μπορούν ούτε να αποπειραθούν να … αναιρέσουν ή ανατρέψουν ,κρίσιμες ωφέλιμες για την ορεινή Πατρίδα , αποφάσεις για την πράσινη Αειφορική Ανάπτυξη , με καθαρή ενέργεια και ίδια έσοδα στο Δημοτικό Ταμείο!
Την ημερήσια διάταξη ΔΣ ,την καταρτίζει ο πρόεδρος ΔΣ , ουδείς άλλος!!!

• Άλλως,αν παρασυρθεί από το νέο ” Μέτωπο λιγνίτη και αριστερόστροφης τάσης ” – ας φέρει το θέμα σε ανοιχτή συνεδρίαση του ανώτερου συλλογικού οργάνου ,στο ΔΣ ορεινής ΑΡΓΙΘΕΑΣ και έκαστος Δημοτικός σύμβουλος να αναλάβει την ευθύνη του: πολιτική , νομική, Πατριωτική!!!

• Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι… περίπατος στην εξοχή…..
Θέλει ευθύνη, ενσυναίσθηση , τόλμη και ενόραση με το βλέμμα στον Τόπο ,το γενικό συμφέρον και όχι….στην κομματική στρούγκα & τα χρίσματα….

– Η Κυβέρνηση ,τα περισσότερα κόμματα ,η Ευρωπαϊκή Ένωση με το Ταμείο Ανάκαμψης (32 δις ευρώ) έχουν χαράξει πολιτική κατά της κλιματικής αλλαγής με έργα πράσινης Αειφορικής ανάπτυξης/ Αιολικά Υδροηλεκτρικά Φωτοβολταϊκά/ για καθαρή ενέργεια και νέες θέσεις εργασίας υπέρ των νέων μας.

* Όλοι , σχεδόν,πλην…. σύγχρονων ‘Λακεδαιμονίων’ …. παλιάς νοοτροπίας!

* Φίλοι όλοι! Φιλτάτη η Αλήθεια και η Πατρίδα!

Δημήτρης Παπακώστας / 22 Νοεμβρίου 2020




Total
0
Shares
Previous Article
7.900 νέα φωτιστικά LED στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

7.900 νέα φωτιστικά LED στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Next Article
ape aiolika 1

….ας μιλήσουμε λίγο και για ΑΠΕ!!

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”