Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παναγιώτα Βράντζα: Ζητείται ευθύνη

vrantza panagiota syriza

Ζητείται ευθύνη

Στους 15 μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, έγιναν πολλά. Η λίστα με τις αστοχίες, τα λάθη και τα ψέματα, δεν έχει τελειωμό. Η αμνήστευση των τραπεζιτών για «θαλασσοδάνεια», η αμνήστευση φοροφυγάδων, η κατάργηση της Εισαγγελίας διαφθοράς, η κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και η κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, αποτελούν μερικά από τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης των αρίστων.

Η τελευταία πράξη στο «δράμα», όπως εξελίσσεται η κυβερνητική οπερέτα των «αρίστων», ήταν η κατάρρευση του συστήματος τηλε-εκπαίδευσης, την πρώτη εργάσιμη μέρα του γενικού lockdown που επέβαλε. Προφανώς μπορούν να υπάρξουν τεχνικά προβλήματα, σε κάθε τέτοιου είδους εγχείρημα, όταν όμως δεν υπάρχει κανενός είδους προετοιμασία, η αποτυχία είναι δεδομένη. Βεβαίως το γεγονός ότι πολλοί μαθητές δεν έχουν ούτε τον εξοπλισμό, ούτε πρόσβαση στο διαδίκτυο, μάλλον δεν απασχολεί την άρχουσα τάξη.

Η διαχείριση του μείζονος ζητήματος της πανδημίας αποτελεί την κορωνίδα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο μόνος στόχος, από την αρχή της κρίσης, ήταν να «σωθεί» η εικόνα του ίδιου. Το «σύστημα» Μαξίμου δεν δίστασε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και να οδηγήσει ξανά την οικονομία στην καταστροφή. Το χρήμα έρευσε άφθονο προς τα «φερέφωνα» της ενημέρωσης, ώστε να μετατρέψουν τις εγκληματικές αποφάσεις της κυβέρνησης, σε «ατομική» ευθύνη των πολιτών. Το ΕΣΥ δεν θωρακίστηκε, ούτε με υποδομές ούτε με ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συνθηκών. Αντίθετα οι «κλινικάρχες» διανύουν περίοδο «παχαίων αγελάδων»! Φυσικά η κυβέρνηση δεν «σπατάλησε» τα χρήματά μας για ΜΕΘ, ούτε για λεωφορεία, τα οποία δεν θα είχαμε τι να τα κάνουμε μετά. Παρά το γεγονός ότι τα θλιβερά ρεκόρ των συνεπειών του Covid-19 καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο, συνεχίζουν αμετανόητοι να μην προσλαμβάνουν γιατρούς! Αντίθετα το «σύστημα» ενέταξε πολλούς «πρόθυμους» επιστήμονες στον «Γκεμπελικό» του μηχανισμό.

Στα εθνικά ζητήματα, άλλοτε προνομιακό πεδίο της δεξιάς -σε βερμπαλιστικό και μόνο επίπεδο-, ο βασιλιάς βρέθηκε ξανά γυμνός. Εδώ και μήνες, τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη αλωνίζουν στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα και εμείς ακόμη περιμένουμε τις κυρώσεις της ΕΕ, τις οποίες εξασφάλισαν οι «άριστοι» εδώ και καιρό. Αλλά ούτε και ως «δεδομένος σύμμαχος» των Αμερικανών πετύχαμε κάτι. Βεβαίως ως χώρα τηρούμε και τιμούμε την «εθνομηδενιστική» συμφωνία των Πρεσπών!

Η «Δεξιά» παράταξη συνεχίζει την παράδοση που τη θέλει να τρομοκρατεί και να φτωχοποιεί και το λαό, να λειτουργεί προς όφελος των ημετέρων φίλων χρηματοδοτών και να ξεπουλάει την πατρίδα αντί πινακίου φακής ή αλλιώς μιας κυβερνητικής θητείας, με πολλά οικονομικά οφέλη φυσικά.

Η ΝΔ με ψεύτικες υποσχέσεις υφάρπαξε την ψήφο του Ελληνικού λαού και με τις παλιές γνωστές μεθόδους ασκεί διακυβέρνηση. Ενισχύει το τρίγωνο της διαπλοκής –κυβέρνηση, ΜΜΕ, οικονομικό κατεστημένο (τράπεζες και κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες). Νομοθετεί με ευκολία τον περιορισμό των ελευθεριών και ταυτόχρονα διευρύνει το μηχανισμό της προπαγάνδας, ώστε να έχει τον πλήρη έλεγχο.

Το κακό για την κυβέρνηση και ταυτόχρονα η ελπίδα για το λαό, είναι ότι πλέον η πλειοψηφία των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των εξαρτημένων από το μισθό τους, βλέπει, αντιλαμβάνεται, καταλαβαίνει και πλέον ξέρει.

Κύριοι της κυβέρνησης, προφανώς δεν σας περισσεύει ίχνος ευθιξίας, ντροπής, ανθρωπιάς η πατριωτισμού και δεν πρόκειται να παραιτηθείτε. Να είστε όμως σίγουροι ότι αυτό θα το φροντίσει ο λαός και μάλιστα σύντομα.

ΒΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ –ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

Πρ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑ




Total
0
Shares
Previous Article
Lockdown: Τι ισχύει για τη λαϊκή αγορά του Δήμου Μουζακίου

Lockdown: Τι ισχύει για τη λαϊκή αγορά του Δήμου Μουζακίου

Next Article
Έγκριση υποβολής του Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 στη ΡΑΕ από το Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Έγκριση υποβολής του Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 στη ΡΑΕ από το Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ