Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παναγιώτα Βράντζα: Ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας

ΒΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε εδώ σήμερα επειδή η αξιωματική αντιπολίτευση, για άλλη μια φορά, προσπάθησε να στήσει μια επικοινωνιακή φιέστα, πιστεύοντας ότι θα αποκομίσει εκλογικά οφέλη από αυτή.

Η αφορμή, μια ομολογουμένως άστοχη αχρείαστη και λάθος κατά τη γνώμη μου δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Η αιτία, η ανάγκη να καλυφθεί η πολιτική ανεπάρκεια και τα θλιβερά πεπραγμένα της συντηρητικής παράταξης, τα οποία οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία.

Βεβαίως αυτή η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι ικανή ούτε καν για αυτό. Για το στήσιμο δηλαδή μιας επιτυχημένης φιέστας. Και όπως πάντα είναι εκτός κλίματος, χωρίς επαφή με την πραγματικότητα και σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.

Αν σήμερα δεν βρισκόμασταν εδώ, με αφορμή την υποτιθέμενη και υποκριτική ευθιξία της Νέας Δημοκρατίας, θα επικεντρώναμε τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις  προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία και στα νέα θετικά οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Είμαι βέβαιη ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τα νέα μέτρα αφορούν πολλούς περισσότερους πολίτες, από αυτούς που αφορά η οπερέτα που παρουσιάζεται εδώ από εχθές.

Πέρα όμως από την πολιτική αντιπαράθεση που δικαιολογημένα επιδιώκετε, ειδικά δύο εβδομάδες πριν την αναμέτρηση των κρίσιμων ευρωεκλογών, έχει ιδιαίτερη σημασία το πεδίο της αντιπαράθεσης, το ύφος και το επίπεδο της.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με μια πραγματικά θλιβερή παρουσία εχθές, επέλεξε να αντιπαρατεθεί στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο κουτσομπολιού, τυμβωρυχίας, φτηνού πατριωτισμού και ψεύδους.

Ειλικρινά κύριες και κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύω πως με αυτό τον παρωχημένο παλαιοκομματικό και χυδαίο λόγο δεν μπορείτε να είστε χρήσιμοι, ούτε για έναν πολίτη αυτής της χώρας.

Υπήρξε ένας πρόχειρος σχεδιασμός, με βασικό σας όπλο τη «σπέκουλα» περί ηθικής, η οποία σίγουρα δεν αποτελεί προνομιακό σας πεδίο.

Τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, το ΚΕΕΛΠΝΟ, η SIΕMENS, η NOVARTIS, οι Offshore χρηματοδότες, οι εκδότες εφοπλιστές υπόδικοι που σας πληρώνουν τα νοίκια και πολλά άλλα από τα έργα και τις ημέρες σας, απλά δεν σας επιτρέπουν να ομιλείτε. Και όταν το κάνετε, αποκαλύπτεστε και εκτίθεστε.

Δυστυχώς για εσάς όμως, πέρα από την επικοινωνιακή παράσταση, είστε αναγκασμένοι να μιλήσετε και για τα ουσιαστικά  ζητήματα που αφορούν τους πολίτες.

Οι πολίτες κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι το 2010 η χώρα χρεοκόπησε. Αυτό είναι ένα γεγονός και τον λογαριασμό τον πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το ξεχάσει.

Όπως επίσης, οι πολίτες αντιλαμβάνονται πολύ καλά, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που οδηγεί την οικονομία και τη χώρα στην ανάκαμψη και την έξοδο από την κρίση. Όσο και να προσπαθείτε να αποδείξετε ότι το άσπρο είναι μαύρο, είναι η πραγματικότητα αυτή η οποία σας διαψεύδει.

Δεν έχει πραγματικά νόημα για άλλη μια φορά να αναφερθώ και εγώ στα γεγονότα του τελευταίου χρόνου και στον Αύγουστο του 2018 και την έξοδο από την επιτροπεία που άλλαξαν και αλλάζουν την πορεία της χώρας και τη ζωή των πολιτών, γιατί πολύ απλά το αντιλαμβάνεται ο κόσμος στην καθημερινότητά του.

Είτε σας αρέσει, είτε όχι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια που εσείς τη βάλατε, ο κατώτερος μισθός αυξήθηκε, ο υποκατώτατος καταργήθηκε, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας επέστρεψαν, η χώρα δανείζεται με τα χαμηλότερα επιτόκια της τελευταίας 20ετίας, όλοι οι πολίτες έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, οι δαπάνες για κοινωνική πολιτική και στήριξη των αδυνάμων, της οικογένειας του παιδιού και των αναπήρων για τους οποίους θεωρητικώς μόνο κόπτεστε, πολλαπλασιάστηκαν. Και έχετε το θράσος να παρουσιάζεστε εδώ και να κουνάτε το δάχτυλο, κατά βάση όχι στην κυβέρνηση αλλά στην ελληνική κοινωνία.

Αλλά πέρα από αναιδείς, είστε μάλλον και υπερβολικά αφελείς. Προκαλέσατε αυτή τη συζήτηση, τη χρονική στιγμή που γνωρίζατε ότι η κυβέρνηση αφού υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος, θα  ανακοίνωνε μια σειρά μέτρων σημαντικών οικονομικών ελαφρύνσεων.

Ξέρετε, αυτό θυμίζει τη γίδα που ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη!

Τώρα θα πρέπει να τοποθετηθείτε και για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προχθές και για τις δηλώσεις του φίλου σας κ. VEMPER και φυσικά θα κληθείτε να τα ψηφήσετε ή να τα καταψηφίσετε από την επόμενη εβδομάδα. Η στάση σας θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινής.

Προφανώς τίθεται θέμα μομφής και αυτή αφορά στην καταστροφή που συντελέστηκε στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Αφορά στα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των πολιτικών, αφορά στο πάρτι στη υγεία.

Αφορά στο πελατειακό κράτος, την αγροτική τράπεζα, το Ερρίκος Ντυνάν, τη Λάρκο, τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης και πολλά άλλα από τη λίστα της ντροπής και της καταστροφής που δημιουργήσατε.

Τίθεται όμως και θέμα ψήφου εμπιστοσύνης, η οποία αφορά στην οικονομική εξυγίανση, στη διαφάνεια, στο δημόσιο σύστημα υγείας, στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, στα εργασιακά, στη δίκαιη ανάπτυξη και προφανώς ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που υπηρετεί αυτούς τους στόχους.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Βράντζα Παναγιώτα
Βουλευτής Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ




Total
0
Shares
Previous Article
Κωνσταντίνος Τσιάρας

Ο Κώστας Τσιάρας για τον Πρωθυπουργό: «Που είσαι νιότη που έδειχνες πως θα γινόμουν άλλος»

Next Article
Διάλεξη για την ασφάλεια στο διαδίκτυο από την IPA Καρδίτσας

Διάλεξη για την ασφάλεια στο διαδίκτυο από την IPA Καρδίτσας

Related Posts