Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παναγιώτα Βράντζα: Λουκέτα στην εποχή του «Άγιου Ιανού»

vrantza panagiota

Παναγιώτα Βράντζα: Λουκέτα στην εποχή του «Άγιου Ιανού»

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το καταστροφικό πέρασμα του ΙΑΝΟΥ από το νομό Καρδίτσας, ακόμη δεν έχουν κλείσει οι πληγές που άφησε πίσω του. Όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκαν υποδομές, αλλά εκκρεμούν και πολλές αποζημιώσεις σε επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Υπήρξαν υποσχέσεις, μεγαλοστομίες και κυρίως φωτογραφίες από κυβερνητικά στελέχη και τοπικούς παράγοντες, αποτέλεσμα όμως δεν υπήρξε.

Στο δήμο Μουζακίου, δύο χρόνια μετά, ακόμη γίνονται εργασίες για την αποκατάσταση του περιφερειακού δρόμου.

Ίδια και χειρότερη, η κατάσταση  στο δήμο Αργιθέας. Η έτσι και αλλιώς δύσκολη πρόσβαση για τα ορεινά χωριά είναι, μετά τον ΙΑΝΟ, ακόμη πιο δύσκολη με παρακάμψεις, κατεστραμμένο οδόστρωμα και πεσμένες γέφυρες.

gefyra vlasi 1

Στο δήμο Καρδίτσας είναι περισσότερες οι καταγγελίες για τις αδιαφανείς διαδικασίες στην ανάθεση των έργων, από τα ίδια τα έργα.

Αυτό όμως που επίσης καθυστερεί και δεν είναι υποδομές που απαιτούν χρόνο, είναι οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις και στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Η κυβέρνηση και η περιφέρεια αρκέστηκαν, με τη λογική του Άγιου ΙΑΝΟΥ, να μοιράσουν πεντοχίλιαρα και οχταχίλιαρα οριζόντια και όχι πάντα δίκαια, αφήνοντας απλήρωτες μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, οι οποίες έπαθαν σοβαρές και μεγάλης αξίας καταστροφές.

Σύμφωνα με στοιχεία από το επιμελητήριο της Καρδίτσας oι περισσότερες  επιχειρήσεις δεν έχουν έως σήμερα λάβει ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης που καθορίστηκε.

Ο νομός Καρδίτσας υστερεί σε όλους τους δείκτες ανάπτυξης σε σχέση με τους γειτονικούς νομούς της περιφέρειας Θεσσαλίας. Μετά τον ΙΑΝΟ η οικονομία δεν κατάφερε να ανακάμψει.

Τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας έκαναν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Σε αυτή την εξαιρετικά ζοφερή πραγματικότητα το κράτος ζητά από τις επιχειρήσεις την επιστροφή του 50% της αποζημίωσης για την πανδημία.

Η κυβέρνηση καλεί τις επιχειρήσεις στην Καρδίτσα και  περισσότερες από 600.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα να πληρώσουν την πρώτη δόση στις 29 Ιουλίου, ως «κερασάκι στην τούρτα» των υπέρογκων και αδικαιολόγητων αυξήσεων σε ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα.

Είναι φανερό ότι η ΝΔ για άλλη μια φορά αγνοεί  πλήρως την πραγματικότητα. Είναι έτοιμη να αφαιρέσει από την αγορά 3 δις ευρώ και να δώσει τη χαριστική βολή στην ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας. Οι μικρές επιχειρήσεις, «τα ζόμπι», όπως τις αποκάλεσε ο κ. Γεωργιάδης, δεν έχουν θέση στο αναπτυξιακό όραμα της κυβέρνησης, όπως και ολόκληρη η κοινωνία.

Με πελατειακές λογικές δίνουν τις όποιες παροχές και φυσικά προσδοκούν ανταλλάγματα. Με αυτή τη λογική είναι και ο ΙΑΝΟΣ Άγιος!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΡΑΝΤΖΑ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ-Πρ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ψήφισμα κατά των Ιδιωτικών ΑΕΙ - Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συγχαίρει την εκλογή του νέου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα

Ημερίδα με τίτλο «Επίκαιρα Θέματα Ηθικής και Δεοντολογίας»

Next Article
Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Ενημέρωση ψηφοφόρων για την εκλογή προέδρου στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 - ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Περιοδείες κλιμακίων υποψηφίων βουλευτών σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου - Απέναντι στις διεκδικήσεις των αγροτών η κυβέρνηση Μητσοτάκη σηκώνει ασπίδα αυταρχικότητας με ματ και χημικά - Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2023 προβλέπεται από τον ασφαλιστικό «νόμο Βρούτση»

Συγχαρητήριο μήνυμα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καρδίτσας στους Καρδιτσιώτες αθλητές Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”