Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παναγιώτα Βράντζα: Κύρωση Δασικών Χαρτών και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Μετά από δεκαετίες απραξίας, αδιαφάνειας και πολιτικής ατολμίας του παλαιού πολιτικού κατεστημένου, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει, επιτέλους, αποφασιστικά, τάξη στο κρίσιμο ζήτημα της χαρτογράφησης των δασικών οικοσυστημάτων της Χώρας μας.

Mετά από την πρόσφατη ψήφιση του Ν. 4389/2016, τέθηκε ήδη σε εφαρμογή το πρόγραμμα ανάρτησης από τις δασικές υπηρεσίες των αντίστοιχων χαρτών για τριάντα τρεις νομούς, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα – εντός του έτους- το πρόγραμμα θα επεκταθεί σταδιακά σε ολόκληρη την επικράτεια.

Είναι βέβαιο, ότι με την διαδικασία αυτή, η οποία προχωρεί με γρήγορους  ρυθμούς, θα θωρακισθεί το δημόσιο συμφέρον, θα προστατευθεί το αγαθό του φυσικού περιβάλλοντος, θα εντοπισθεί και θα κατοχυρωθεί αποτελεσματικά η καταπατημένη δημόσια γη, ενώ, παράλληλα, θα ανοίξει και ο δρόμος για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, ώστε να διασφαλισθεί, πλέον, με διαφάνεια, η δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Είναι επίσης βέβαιο ότι η διαδικασία κύρωσης θα αποτελέσει και ένα κρίσιμο αναπτυξιακό “εργαλείο”, καθώς θα συμβάλει καθοριστικά στην βιώσιμη ανάπτυξη των κατά τόπους περιοχών, δεδομένου ότι η κύρωση των αντίστοιχων δασικών χαρτών αποτελεί προϋπόθεση ενός σωστού χωροταξικού σχεδιασμού.

Ενός σχεδιασμού, ο οποίος όχι μόνον να περιορίζει την γραφειοκρατία για δόμηση και επενδύσεις σε εκτός σχεδίου περιοχές, αλλά να διαφυλάττει και τον δασικό μας πλούτο, ώστε να μπορέσουμε να τον παραδώσουμε με ασφάλεια και αξιοπιστία στις επόμενες γενιές.

Παναγιώτα Βράντζα
Βουλεύτης Ν. Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ – Κτηνίατρος




Total
0
Shares
Previous Article

Basket Αγάπης το Σάββατο στα Τρίκαλα

Next Article

Επίσκεψη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων της Χρυσούλας Κατσαβριά - Σιωροπούλου

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…
gimnasio mouzakiou pagosmia imera vivliou 2024
Διαβάστε περισσότερα

Την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων γιόρτασαν στο 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (όπως είναι ο πλήρης ορισμός της ημέρας) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Κοινωνιολόγο - Συγγραφέα Κατερίνα Ευαγγέλου- Κίσσα.