Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παναγιώτα Βράντζα: Αποτύχατε σε όλα (Αποτύχατε ξανά)

vrantza panagiota syriza

 Για τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί παράδοση η δημιουργία «χάους» και οι παλινωδίες, όσον αφορά τη διαχείρηση των αγροτικών επιδοτήσεων. Από το «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά» του Υπουργού Χατζηγάκη, που ακόμη πληρώνεται από τους αγρότες, μέχρι την καθυστέρηση ενός, δύο, τριών ή και περισσότερων ετών στην πληρωμή των αγροτικών προγραμμάτων.

 Το 2015, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ, εξοφλήθηκε σχεδόν το σύνολο των υποχρεώσεων του κράτους προς τους αγρότες. Πληρώθηκαν αγροτικές επιδοτήσεις και ενισχύσεις προηγούμενων ετών, ακόμη και από το 2008!!!!. Παράλληλα, καθιερώθηκε ένα σταθερό, ετήσιο χρονοδιάγραμμα των πληρωμών, έτσι ώστε οι αγρότες-επαγγελματίες να είναι σε θέση να προγραμματίσουν τις δουλειές και τη ζωή τους, χωρίς εκπλήξεις.

 Ο νυν υπουργός του ΥΠΑΑΤ κ. Βορίδης, ο οποίος πορεύεται χωρίς σχέδιο και μάλλον χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τον κλάδο, αντιμετωπίζει τους αγρότες με καχυποψία, υπεροψία και αδιαφορία. Χρειάστηκε έξι μήνες για την εκταμίευση της ενίσχυσης στους αιγοπροβατοτρόφους (και μόνο σε αυτούς!!!), λόγω της πανδημίας και αρνείται πεισματικά να συμπεριλάβει το σύνολο των αγροτών στους πληττόμενους από τον κορονοϊό κλάδους.

Φέτος «κατάφερε» το αδύνατο, δηλαδή να αποτύχει και στην εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, της πιο «εύκολης» θεωρητικά πληρωμής.

Λάθος υπολογισμός λένε από το Υπουργείο.

Λάθος Υπουργός και λάθος κυβέρνηση λέμε εμείς.

Λάθη τα οποία πληρώνουν οι αγρότες.

Βράντζα Παναγιώτα

Κτηνίατρος Πρ. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας – ΣΥΡΙΖΑ
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Λαϊκή αγορά μέτρα κορονοϊός

Δήμος Μουζακίου: Την Πέμπτη 24/12 η λαϊκή αγορά στο Μουζάκι

Επόμενο άρθρο
Asimina Skondra new 1

Ασημίνα Σκόνδρα: «Οι πολίτες προσδοκούν σωστές αποφάσεις»