Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παναγία Επισκοπή Βραγκιανών: Το ελάφι …δεν θάρθει αύριο!

Δημήτρης Παπακώστας

Παναγία Επισκοπή Βραγκιανών: Το ελάφι …δεν θάρθει αύριο!

Αύριο 8 Σεπτεμβρίου γιορτάζει η Παναγία Επισκοπή Βραγκιανών, ο Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου

Στον πιο θαυμαστό οικότοπο της κοιλάδας Αχελώου ποταμού με τον πιο όμορφο καινοτόμο και μεγαλοπρεπή πολυχώρο, το ‘κυκλικό τρουλλάτο αμφι-θέατρο’, τη Βυζαντινού Ρυθμού νέα εκκλησία μας!
Δημιουργήματα, όλα, εθελοντών πιστών ενοριτών, μεγάλων δωρητών – του αείμνηστου Στέφανου, του ενεργού Λάμπρου – των κληρικών και λαϊκών της ορεινής Πατρίδας!
Εκατοντάδες κόσμου συρρέουν εδώ και χρόνια, για προσευχή, αντάμωμα και παραδοσιακά κεράσματα, με γέλιο, χορό και τραγούδια!

• Εφέτος η πανδημία …άλλαξε τα πράγματα, πλήγωσε την Επισκοπή….

• Εφέτος, το ελάφι της Παναγίας, όπως ο θρύλος το θέλει, δεν θα… κατέβει, δεν θάρθει στο προαύλιο, όπως συνήθιζε κατά τις διηγήσεις των γιαγιάδων μας…

– Με ταπεινότητα όμως, νέα οργάνωση, τήρηση μέτρων προστασίας (απόσταση, μη χειραψίες, υγιεινή χεριών και μάσκα σε κλειστούς χώρους) οι ενορίτες και οι φίλοι Γείτονες από Μάραθο, Αργύρι, Καταφύλλι, Τετραφυλλία Άρτας και Αγραφιώτες Ευρυτάνες, όλοι οι πατριώτες Αργιθεάτες, οι Πολιτικοί και Αιρετοί μας, θα προσέλθουν στον ιερό χώρο, θα εκκλησιαστούν με ευλάβεια.

– Θα ανταμώσουν, θα συνομιλήσουν, θα πάρουν δύναμη στη ζοφερή εποχή που βιώνουμε τις δυσκολίες, την ανηφόρα του βίου….
• Χωρίς μουσική, δίχως χορούς, θα δώσουν ραντεβού για του … χρόνου!

– Εφέτος, ευκαιρία να αναστοχαστούμε, να σκύψουμε στον εσωτερικό μας κόσμο.
Για τα λάθη, τις υπερβολές, τα ρήγματα και μικροδιχασμούς του παρελθόντος, που πλήγωσαν ευαίσθητους ανθρώπους, μεγάλους δωρητές και πατριώτες….
Να βελτιωθούμε όλοι, ενορίτες και μη, “νηστεύσαντες και μη”, να προσγειωθούμε στη σημερινή δραματική πραγματικότητα με αλληλοσεβασμό και ανθρωπιά!

√ Με Πατριωτική Ενότητα και μαχητικότητα να παλέψουμε για τα επείγοντα προβλήματα του Τόπου, των ηλικιωμένων, της νεολαίας!


• ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας Γιώργο Κωτσό

√ Σήμερα, είχαμε πολύωρη Συνεργασία με τον Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας Γιώργο Κωτσό, εφόλης της ύλης και Αιτημάτων.

• Ο δραστήριος και παραγωγικός νέος Κοινοβουλευτικός με δυνατές ρίζες από την ορεινή Αργιθέα και μεγάλη αυτοδιοικητική δράση και εμπειρία (Δήμαρχος Δυτ. Αργιθεας 1999-2002 & Δήμαρχος Μουζακίου 2003-2019 / πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας) είναι κοντά στα 20 χωριά της Αργιθέας και με συχνές παρεμβάσεις του, προωθεί τα μείζονα αιτήματα:

– Ολοκλήρωση Φράγματος Υδροηλεκτρικού Συκιάς & Πευκόφυτου κλπ.

– Λειτουργία Υδροηλεκτρικού Μεσοχώρας Τρικάλων.

– Έργο μεταφοράς νερών Αχελώου ποταμού στο Θεσσαλικό Κάμπο.

– Οδική Σήραγγα Τυμπάνου και βελτίωση βατότητας των κεντρικών δρόμων.

– Αποτελεσματική παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας με καινοτόμα πρόταση για το διορισμό εκπαιδευτικών στα ορεινά δυσπρόσιτα σχολεία μας (2019).

– Συνεργασία με Υπηρεσίες Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας για ετοιμασία των περιβαλλοντικών όρων δρόμου Διαπεριφερειακης σημασίας από “Αργύρι έως Γέφυρα Αυλακίου (Καταφυλλιου)”.

√ Ως πρόεδρος ΔΣ ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο Γιώργος Κωτσός, είχε εγκρίνει ποσό για ανάσυρση λίθων που βυθίστηκαν στα νερά του Αχελώου ποταμού (πλημμύρα 2015) – στον εργολάβο αείμνηστο Κώστα Ι. Τσιάκαλο / η γέφυρα αναστηλώνεται με επιμέλεια της Αντιπεριφέρειας Αιτωλοακαρνανίας (τελικό στάδιο).

– Συνεχείς οι επισκέψεις του στα χωριά – πρόσφατα σε όλη τη Δυτική και Ανατολική.
– Αύριο, εφόσον οι υποχρεώσεις το επιτρέψουν, θα βρίσκεται στην Παναγία Επισκοπή Βραγκιανών.

– Επαφές του για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εγκατάστασης της αναδόχου εταιρίας ΤΕΚ ΑΕ στο έργο Ασφάλτου από Λίμνη Στεφανιάδας έως Αετοχώρι.

* Επιτέλους η ΔΤΕ Καρδίτσας, ο τοπικός Αντιπεριφερειάρχης και το αρμόδιο Δασαρχείο Μουζακίου να λύσουν το πρόβλημα του δασοτεχνικού ανταποδοτικού έργου, που ρητά προβλέπεται στην υπογραφείσα Σύμβαση εργολαβίας.
* Αν έως 14 Σεπτεμβρίου δεν υπάρξει εγκατάσταση, επιφυλασσόμαστε να προσφύγουμε στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Δικαιοσύνη.

* Η ‘Επαρχιακή οδός 9’, δεν θα γίνει… γεφύρι Άρτας ή …. δρόμος “Πατρών – Πύργου”.

• Σε στενή συνεργασία με όλους τους Κοινοβουλευτικούς του νομού μας, τους Αιρετούς της Περιφέρειας και του Δήμου, οφείλουμε να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο υποδομών, άμεση λύση των χρόνιων δίκαιων Αιτημάτων της ορεινης Αργιθέας, που υστερεί σε βασικές υποδομές και ανάπτυξη.
Διαρκής επαφή – Παραστάσεις στα Υπουργεία με όλους τους φορείς!

• Στενή συνεργασία με Ιδιωτικές εταιρείες για Αειφορικές επενδύσεις και νέα έσοδα στο Δημοτικό Ταμείο / θέσεις εργασίας στους νέους.

• Αρμονική συνύπαρξη με την Ιερά Μητρόπολη και τον Ποιμενάρχη μας για αναστήλωση των εκκλησιαστικών μνημείων, ίδρυση Σπιτιών Αγάπης υπέρ αδυνάτων συμπολιτών μας, που έχουν μεγάλη ανάγκη.

* Χρόνια πολλά ! Η Παναγιά μαζί μας … Υγεία, Δύναμη,Ψυχική Ισορροπία!

Δημήτρης Παπακώστας

Υ.Γ. Σαφής η βελτίωση ύφους, στο άρθρο του φίλου Ν. Γραμμένου. Καλοδεχούμενη η κριτική του στο πρόσωπο μου, παρότι διαφωνώ σε πολλά σημεία.
Η κριτική και ο αντίλογος είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας !
Για τις λακκούβες στον κεντρικό δρόμο “Τύμπανος – Αργιθέα – Συκιά – Άρτα “, αξιόλογο το άρθρο – φωτογραφίες του φίλου Μενέλαου, αλλά πιο άμεσο, αιχμηρό, το προγενέστερο άρθρο της φίλης Θεοδοσίας…..
Το ζήτημα όμως είναι: Θα αποκατασταθεί η επικίνδυνη βατότητα πριν θρηνήσουμε θύματα;
Η Εκτελεστική Επιτροπή Δήμου, θα…. ‘γεννήσει’ – δημοσιεύσει, το περιλάλητο…”Ψήφισμα” προς την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας και Υπουργό Υποδομών;
Περί αυτού…. σιγή ιχθύος!!!…..από θαυμαστές της Συμπολίτευσης μας….

Δ.Π.




Total
0
Shares
Previous Article
Δελτίο Ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δελτίο Ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΜΕΣ Ανάπλαση Δρακότρυπας

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΜΕΣ Ανάπλαση Δρακότρυπας

Related Posts