Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΠΑΚ Θεσσαλίας: Ο πρωτογενής τομέας αναπτύσσει όλη τη χώρα

foto sintonistikis Pak

ΠΑΚ Θεσσαλίας: Ο πρωτογενής τομέας αναπτύσσει όλη τη χώρα

  • Συμμετοχή, τεκμηρίωση και διεκδίκηση το τρίπτυχο της νέας αγροτικής κίνησης που παρουσιάστηκε στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση που έγινε στη Νίκαια του δήμου Κιλελέρ 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της Προοδευτικής Κίνησης Αγροτών (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, που έγινε χθες Σάββατο 26-2-2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας του δήμου Κιλελέρ, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγροτών από την περιφέρεια Θεσσαλίας, πολλοί από τους οποίους έκαναν καίριες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης..

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν τους ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξης Μεϊκόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών νομού Λάρισας κ. Δημήτρης Πούρικας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κιλελέρ κ. Απόστολος Μούσιος, τα μέλη της Γραμματείας του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ.κ. Νίκος Παπαδόπουλος και Χρήστος Παπαδημητρίου και ο νέος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Κιλελέρ κ. Γιάννης Ζαχαριάς, ενώ συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε η πρώην υπουργός κα Μαρία Χρυσοβελώνη.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Καρδιτσιώτης αγρότης και μέλος της 17μελούς Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας της κίνησης  κ. Θωμάς Καλιάς, ενώ αμέσως μετά, το έτερο μέλος της συντονιστικής, ο Λαρισαίος κ. Χρήστος Αθανασιάδης, ανέλυσε την ιδρυτική διακήρυξη της ΠΑΚ  και τη φυσιογνωμία της νέας αγροτικής κίνησης, ενώ παράλληλα παρουσίασε και πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία αναφορικά με τον αγροτικό τομέα και τους αγρότες, όπως για το αγροτικό εισόδημα , τις επιπτώσεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 για τους αγρότες της περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και τα τέσσερα (4) σημεία της σημαντικής προσφοράς του πρωτογενή τομέα για την ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας.

Φυσικά στην εκδήλωση της ΠΑΚ Θεσσαλίας κυριάρχησαν και οι διεκδικήσεις αλλά και τα αιτήματα των αγροτών και ασκήθηκε  κριτική στην κυβέρνηση, αφού όπως επισημάνθηκε, «σε μια εποχή που ο αγροτικός κόσμος είναι αντιμέτωπος με τις συνέπειες της πανδημίας, της κλιματικής κρίσης και της ακρίβειας, έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία αρνείται να στηρίξει ουσιαστικά τον αγροτικό κόσμο και αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, οδηγώντας τους αγρότες (γεωργούς και κτηνοτρόφους) σε απογοήτευση, τον πρωτογενή τομέα συνολικά σε οικονομικά αδιέξοδα και την ύπαιθρο σε κοινωνικό μαρασμό, ενώ όλα αυτά συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που απειλεί στην κυριολεξία τη βιωσιμότητα της γεωργίας και του παραγωγικού κόσμου της υπαίθρου».

Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε  εισαγωγικά ο κ. Αθανασιάδης,  «στον αγροτικό χώρο, ζούμε σε μια εποχή,  όπου η αξία της εγχώριας ελληνικής γεωργικής παραγωγής το 2020 ήταν 10,65 δισ. €, με τη φυτική παραγωγή να ανέρχεται (το 2020) σε  8,27 δισ. €, από τα οποία 5,63 δισ. € είναι τα έξοδα  (οι λεγόμενες γεωργικές εισροές), δηλαδή το 53%.

Από την άλλη πλευρά, η αξία της ζωικής παραγωγής το 2020 ήταν 2,38 δισ. €,  από τα οποία το 94% ήταν το κόστος εκτροφής, ενώ στην ΕΕ το μέσο κόστος εκτροφής είναι 57%.Δηλαδή, οι κτηνοτρόφοι εισέπραξαν 2,38 εκ. € και το κόστος εκτροφής ήταν 2,24 δισ. €».

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Αναφορικά με το Αγροτικό εισόδημα, ο κ. Αθανασιάδης, επισήμανε ότι  «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, οι Έλληνες αγρότες είναι οι πιο φτωχοί της Ε.Ε. αφού διαθέτουν Μ.Ο. μόνο 10.000 €/εκμετάλλευση, τα οποία 10.000 €/έτος σημαίνουν περίπου 5.000 €/άτομο για μια διμελή οικογένεια, δηλαδή περίπου 400 €/μήνα, ενώ οι αγρότες στην Ολλανδία έχουν εισόδημα 82.000 €/έτος, στο Βέλγιο 64.000 €, στο Λουξεμβούργο 58.000 €, στην Τσεχία 43.000 €, στη Γαλλία 40.000 €, στη Δανία 38.000 €, στην Αυστρία 32.000 €, ενώ ο μέσος όρος σε όλη την Ε.Ε. είναι 23.000 €.

ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Έτσι λοιπόν, με βάση τα παραπάνω στοιχεία, στα μεγάλα και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, έρχεται να προστεθεί και η τρομακτική εκτίναξη του κόστους παραγωγής.

Μια εκτίναξη που συνίσταται, σε:

  • Αγροτικό ρεύμα, αύξηση κατά 150%,
  • Πετρέλαιο κίνησης, αύξηση πάνω από 40%,
  • Ζωοτροφές, αυξήσεις κατά 70%- 80%,
  • Λιπάσματα, αυξήσεις κατά 78%
  • Αυξήσεις λογαριασμών άρδευσης και συσσώρευση επιπλέον χρεών στους ΤΟΕΒ».

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ

Ακολούθως, το μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας της ΠΑΚ Θεσσαλίας ανέλυσε το τι συμβαίνει εδώ και σχεδόν 3 χρόνια, αναφέροντας ότι «δυστυχώς, εδώ και σχεδόν 3 χρόνια γινόμαστε μάρτυρες των παρακάτω αρνητικών καταστάσεων:

  • Την χειρότερη πληρωμή όλων των εποχών στην προκαταβολή και εξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης
  • Τα σκάνδαλα με την κατανομή του Εθνικού Αποθέματος και τα βοσκοτόπια, σε συνδυασμό με τη γενικότερη αδιαφάνεια και δυσλειτουργία στον ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Τις καθυστερημένες και προβληματικές καταβολές αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ
  • Τη στοχοποίηση όλων των αγροτών με οριζόντιες περικοπές επιδοτήσεων και ενισχύσεων, χωρίς στοχευμένους ελέγχους
  • Την ανικανότητα στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας σε ηλεκτρικό ρεύμα, αγροτικό πετρέλαιο, ζωοτροφές, λιπάσματα και αγροεφόδια.
  • Την εγκατάλειψη της κτηνοτροφίας και της αλιείας
  • Την εκπόνηση ενός ελλειμματικού και προβληματικού Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την νέα ΚΑΠ 2023-2027, χωρίς διάλογο, που θα φέρει χειρότερες ημέρες στις μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις και πολλές παραδοσιακές καλλιέργειες και εκτροφές».

ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΝΕΑ ΚΑΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ειδικά για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027 ο κ. Αθανασιάδης μίλησε με τα πιο μελανά χρώματα, σχετικά με το προμηνύεται για τους αγρότες της περιφέρειας Θεσσαλίας, αναφέροντας ότι οι Θεσσαλοί παραγωγοί,  σήμερα, λαμβάνουν από βασική και πράσινη ενίσχυση 226.7 εκατ. ευρώ, ενώ η μελλοντική κατάσταση για το 2026, σύμφωνα με σχετική μελέτη, θα έχει τους δικαιούχους παραγωγούς στην Θεσσαλία να λαμβάνουν δικαιώματα Βασικής και πράσινης ενίσχυσης 117.9 εκατ. ευρώ (δηλαδή, μείωση 52%).

Αν υπολογίσουμε ότι όλοι οι παραγωγοί θα υλοποιήσουν τα Οικοσχήματα (το νέο Πρασίνισμα) με μηδενικό κόστος, πράγμα σχεδόν αδύνατο, και συμπεριλάβουμε το ποσό ενίσχυσης από αυτά τα Οικοσχήματα σε αυτό των δικαιωμάτων τότε θα φτάσουμε το 2026 στα 181.4 εκατ. ευρώ (δηλαδή, μείωση 20%).

Έτσι λοιπόν, στην καλύτερη των περιπτώσεων οι Θεσσαλοί αγρότες, με τη νέα ΚΑΠ 2023-2027, θα χάσουν το 20% των επιδόσεών τους και στη χειρότερη περίπτωση το 50% των επιδοτήσεων που λαμβάνουν σήμερα».

ΠΟΙΑ Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΚ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σχετικά με την φυσιογνωμία της ΠΑΚ Θεσσαλίας, ο κ. Αθανασιάδης, ανέφερε ότι «ουσιαστικά η ΠΑΚ είναι μια νέα συλλογική μορφή στα αγροτικά δρώμενα της περιφέρειας Θεσσαλίας. Δεν είναι ούτε πολιτική κίνηση, ούτε έρχεται να υποκαταστήσει τους αγροτικούς συλλόγους, τους συνεταιρισμούς και τις Ομοσπονδίες, αφού τα μέλη της είναι ήδη μέλη όλων αυτών των οργανώσεων. Η ΠΑΚ, έρχεται να συμπληρώσει και να προσθέσει και μέσω αυτής της  κίνησης θέλουμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων της ελληνικής γεωργίας προς όφελος των συντελεστών της πρωτογενούς παραγωγής και κυρίως να συμβάλουμε ώστε το αγροτικό ζήτημα να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της εκάστοτε κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων καθώς και της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, διότι όπως, όχι απλά πιστεύουμε,  αλλά αποτελεί πεποίθησή μας, ότι ο αγροτικός τομέας είναι ο κινητήριος μοχλός της όλης παραγωγικής διαδικασίας της χώρας μας.

Παράλληλα, θέλουμε η περιφέρεια Θεσσαλίας (ως γεωγραφικός χώρος),  η οποία έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια και δεν διαδραματίζει κανένα ουσιαστικό και ενεργό ρόλο στα αγροτικά δρώμενα, να καταστεί ξανά επίκεντρο των αγροτικών εξελίξεων,  αντάξια των αγώνων που έχουν δοθεί κατά τα παρελθόντα έτη».

ΟΙ 10 ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΚ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Συνεχίζοντας το μέλος της 17μελούς Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας της ΠΑΚ Θεσσαλίας, απαρίθμησε τις 10 διεκδικήσεις της νέας κίνησης, που είναι οι εξής:

  • Να μπει και πάλι τάξη στις πληρωμές των αγροτών και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η διαφάνεια σε όλες τις πληρωμές
  • Να θεσπιστεί δια νόμου, η χορήγηση αφορολόγητου πετρελαίου για αγροτική χρήση σε όλους τους παραγωγούς, χωρίς εξαιρέσεις
  • Να χορηγηθεί Ειδική ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών σε όλους κτηνοτρόφους
  • Να χορηγηθεί Ειδική ενίσχυση για την αγορά αγροτικών εφοδίων (λιπάσματα) σε όλους γεωργούς
  • Να μηδενιστεί η ληστεία της 10ετίας, η Ρήτρα Αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς αγροτικού ρεύματος
  • Να αποτραπεί το προβληματικό Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027, το οποίο είναι σε βάρος της πλειοψηφίας των αγροτών και ειδικά για τους αγρότες της περιφέρειας Θεσσαλίας επιφυλάσσει στην καλύτερη των περιπτώσεων, μείωση 20% των σημερινών επιδοτήσεων και στη χειρότερη, μείωση 50%, πράγμα το οποίο αν συμβεί θα είναι καταστρεπτικό για όλους τους πολίτες της περιφέρειας.
  • Να αλλάξει επιτέλους ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ και να προσαρμοστεί με τα σημερινά δεδομένα, συμπεριλαμβάνοντας τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, με διατήρηση του Δημόσιου και Αλληλέγγυου χαρακτήρα του αλλά ταυτόχρονα να καταστεί κοινωνικά δίκαιος, με ψηφιοποίηση όλης της διαδικασίας, από την εκτίμηση μέχρι την καταβολή των αποζημιώσεων.
  •   Να δημιουργηθεί μια νέα Αγροτική Τράπεζα, για παροχή ρευστότητας στους αγρότες και επενδύσεων στον αγροτικό τομέα ή άλλως, να αξιοποιηθεί η Αναπτυξιακή Τράπεζα, το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και οι μικροπιστώσεις
  • Να ρυθμιστούν τα αγροτικά χρέη με απλά βιώσιμο τρόπο για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων παραγωγών
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιαγροτικοί νόμοι της τελευταίας 2,5ετίας, για τις λαϊκές αγορές, τις αγορές καταναλωτών, τους συνεταιρισμούς καθώς και τον  επικείμενο νόμο για το τσίπουρο των διημέρων που θέλουν να το μετονομάσουν σε απλό απόσταγμα.

ΤΑ 4 ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Τέλος, μετά την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης της ΠΑΚ Θεσσαλίας, ο κ. Αθανασιάδης, ανέπτυξε τα τέσσερα (4) σημεία της σημαντικής προσφοράς του αγροτικού τομέα στη χώρα μας, αναφέροντας ότι «Ο Πρωτογενής τομέας είναι περίπου το 4% του ΑΕΠ, όπου ΑΕΠ είναι το σύνολο του τζίρου όλων των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι «4% είναι ο τζίρος που κάνουν τα αγροτικά προϊόντα όταν πωλούνται στον τελικό καταναλωτή, δηλαδή για παράδειγμα, το κόστος των ντοματών όταν τις αγοράζουμε στην λαϊκή.

Όταν οι ντομάτες πάνε για ντοματοπολτό στον Νομικό, τότε υπολογίζονται ως έσοδα από τον δευτερογενή τομέα της μεταποίησης και όταν τις ντομάτες τις αγοράζει ένας εστιάτορας ή ένα ξενοδοχείο τα έσοδα υπολογίζονται στον τριτογενή τομέα.

Έτσι λοιπόν, οι ντομάτες για το σπίτι είναι το 4% του ΑΕΠ. Οι ντομάτες που πάνε στην βιομηχανία ή στα εστιατόρια η άλλου είναι άλλα 16% του ΑΕΠ, δηλαδή συνολικά 20% του ΑΕΠ. Ο πολλαπλασιαστής στο Ελληνικό ΑΕΠ του πρωτογενή τομέα είναι 5 (4%χ5=20%).

Δηλαδή το 20% των χρημάτων που έχουμε στην τσέπη οφείλονται κατ’ αρχήν στους αγρότες. Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό στο ΑΕΠ.

Ακόμα και ο τουρισμός, που όλοι τον επικαλούνται και τρέχουν για αυτόν, εισφέρει συνολικά το 18% στο ΑΕΠ, 10% απευθείας και με τον πολλαπλασιαστή 1,8 φθάνει στο 18%».

«Η σημαντική διαφορά», επισήμανε ο κ. Αθανασιάδης,  «είναι ότι  όλα τα χρήματα από τα έσοδα του πρωτογενή τομέα πάνε στους άλλους τομείς της ελληνικής αγοράς ενώ από τα χρήματα του τουρισμού μόνο το 7% πάει σε ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες. Όλα τα άλλα πάνε στο εξωτερικό, όπως κατέγραψε έρευνα της PWCτο 2017.

Κανονικά τους αγρότες θα έπρεπε να τους έχουν στα όπα-όπα και σε περίοπτη θέση αλλά όλοι τρέχουν να πουλήσουν τουρισμό, με το κράτος να έχει καταστεί ο επίσημος πράκτορας των ξενοδόχων, και πάνε παντού να πουλήσουν τουρισμό … αλλά όχι αγροτικά προϊόντα.

Παράλληλα, η συνεισφορά του πρωτογενούς τομέα είναι στην ουσία η φροντίδα του περιβάλλοντος. Ο ΑΓΡΟΤΗΣ είναι ο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ του περιβάλλοντος, είναι ο φροντιστής του μοναδικού πλανήτη μας.

Και από κάθε κύκλο του περιβάλλοντος παίρνει το περίσσευμα και το χρησιμοποιεί για τροφή.

Με τον covid-19 έγινε κατανοητή η προτεραιότητα της διατροφής και με την εμπλοκή στην Ουκρανία και Ρωσία γίνεται ακόμα σημαντικότερη η εξασφάλιση της τοπικής διατροφής από τους τοπικούς αγρότες.

Οι αγρότες είναι αυτοί που προσφέρουν την αγροδιατροφική ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο ρόλος του πρωτογενούς τομέα στην επιβίωση είναι σημαντικότατος.

Αν θέλεις να αναπτύξεις όλη την οικονομία η καλύτερη διαδικασία είναι να επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα.

Οι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα πάνε σε όλους τους τομείς της οικονομίας και στην μεταποίηση και την βιομηχανία και στις υπηρεσίες.

Εάν επενδύσεις στον τριτογενή τομέα των υπηρεσιών όλα τα λεφτά μένουν στον τριτογενή τομέα και αναπτύσσουν ανισόρροπα μόνο τον τριτογενή τομέα. Οι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα αναπτύσσουν όλη την χώρα».

Να σημειωθεί ότι στη Συντονιστική Ομάδα Εργασίας της Προοδευτικής Αγροτικής Κίνησης (Π.Α.Κ.) Θεσσαλίας, συμμετέχουν οι εξής:

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

  1. Αρχοντής Κώστας
  2. Καλιάς Θωμάς
  3. Μακρής Γιώργος
  4. Μπούρας Αθανάσιος
  5. Ραχμάνης Πασχάλης

ΛΑΡΙΣΑ

  1. Αθανασιάδης Χρήστος
  2. Ζαχαράκης Γιάννης
  3. Καλογιάννης Παναγιώτης
  4. Καραγιώργος Μάκης
  5. Μπαϊραχτάρης Αργύρης
  6. Παπαδημητρίου Χρήστος
  7. Σταγιάννη Ελένη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

  1. Ζώγας Γιώργος
  2. Νικόπουλος Χρήστος
  3. Σκούρας Τάσος

ΤΡΙΚΑΛΑ

  1. Γκαγκαστάθης Χρήστος
  2. Σδράλης Γιάννης

Η αγροτοκτηνοτρόφισσα από τα Τρίκαλα κα Νικολέτα Τζωρτζιώτη
Η αγροτοκτηνοτρόφισσα από τα Τρίκαλα κα Νικολέτα Τζωρτζιώτη
Ο αγρότης από το Πήλιο Μαγνησίας κ. Δημήτρης Μελισσουργός
Ο αγρότης από το Πήλιο Μαγνησίας κ. Δημήτρης Μελισσουργός
Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Ο γεωπόνος αγρότης κ.Κώστας Κακούσιος
Ο γεωπόνος-αγρότης κ.Κώστας Κακούσιος
Ο γεωπόνος από Καρδίτσα κ. Δημήτρης Σιωρόπουλος
Ο γεωπόνος από Καρδίτσα κ. Δημήτρης Σιωρόπουλος
Ο Λαρισαίος αγρότης Απόστολος Ντάλας
Ο Λαρισαίος αγρότης Απόστολος Ντάλας
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάρισας κ. Χρήστος Γελαλής
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάρισας κ. Χρήστος Γελαλής
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κιλελέρ κ. Απόστολος Μούσιος
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κιλελέρ κ. Απόστολος Μούσιος
Ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Λάρισας κ. Δημήτρης Πούρικας
Ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Λάρισας κ. Δημήτρης Πούρικας
Το μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Νίκος Παπαδόπουλος
Το μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Νίκος Παπαδόπουλος
Το μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας της ΠΑΚ Θεσσαλίας από Λάρισα κ. Χρήστος Αθανασιάδης
Το μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας της ΠΑΚ Θεσσαλίας από Λάρισα κ. Χρήστος Αθανασιάδης
Το μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας της ΠΑΚ Θεσσαλίας από τη Μαγνησία κ. Γιώργος Ζώγας
Το μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας της ΠΑΚ Θεσσαλίας από τη Μαγνησία κ. Γιώργος Ζώγας
Το μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας της ΠΑΚ Θεσσαλίας από τη Μαγνησία κ. Χρήστος Νικόπουλος
Το μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας της ΠΑΚ Θεσσαλίας από τη Μαγνησία κ. Χρήστος Νικόπουλος
Το μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας της ΠΑΚ Θεσσαλίας από την Καρδίτσα κ. Θωμάς Καλιάς
Το μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας της ΠΑΚ Θεσσαλίας από την Καρδίτσα κ. Θωμάς Καλιάς
Το μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας της ΠΑΚ Θεσσαλίας από την Καρδίτσα κ. Κώστας Αρχοντής
Το μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας της ΠΑΚ Θεσσαλίας από την Καρδίτσα κ. Κώστας Αρχοντής
Το μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας της ΠΑΚ Θεσσαλίας από Τρίκαλα κ. Γιάννης Σδράλης
Το μέλος της Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας της ΠΑΚ Θεσσαλίας από Τρίκαλα κ. Γιάννης Σδράλης
Το μέλος του Δ.Σ. του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιώργος Σφήκας
Το μέλος του Δ.Σ. του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιώργος Σφήκας

pak ekdilosi sinantisi 1 pak ekdilosi sinantisi 2




Total
0
Shares
Previous Article
Perifereia thessalias xionia kakokairia

Ανακοίνωση σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΩΡΑ: 10.00)

Next Article
Βόλει Κορασίδων: ΓΣ Μουζακίου - ΑΣ Φαρσάλων - 10η αγωνιστική - Κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου

Βόλει Κορασίδων: ΓΣ Μουζακίου - ΑΣ Φαρσάλων - Σήμερα Κυριακή 27/2 (5μμ) στο κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου