Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παιδική πεζοπορία με τον Ο.Π.Ο.Π.

opop paidiki oreivasia vlaxostrata slide

Παιδική πεζοπορία με τον Ο.Π.Ο.Π.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου με την πρώτη δράση παιδικής – αρχαρίων να είναι γεγονός.

Περίπου 35 μέλη και φίλοι του Ο.Π.Ο.Π. με συνοδούς και τους τετράποδους φίλους τους, ανταποκριθήκανε στο κάλεσμα του Ο.Π.Ο.Π. και με ώρα συνάντησης όχι τη συνηθισμένη αλλά πιο αργά ξεκινήσαμε μια κυκλική διαδρομή με αφετηρία το Δημαρχείο της Πύλης.

Αξιολογώντας την κατάσταση του εδάφους η παρέα κατέληξε προς την “Βλαχόστρατα”, όπου στην μικρή στάση ο Γενικός Αρχηγός του Ο.Π.Ο.Π. μύησε τα παιδιά μέσα από παιχνίδι τον πρώτο πεζοπορικό “όρο”: “κούκος”: Μπορεί ένας κούκος να μη φέρνει την άνοιξη, αλλά ένας κούκος στο σωστό σημείο μπορεί να σε γλιτώσει από πολλούς μπελάδες!

Συνέχεια με την επιστροφή και με τους πιο τολμηρούς της ομάδας να ξεχύνονται και να μας κατευθύνουν προς το μονοπάτι της επιστροφής.
Προσωπικά το κομμάτι αυτό ήταν πολύ ιδιαίτερο καθώς είχα την χαρά να κάνω με τους μικρούς πεζοπόρους συζήτηση για την δράση της ημέρας, τις εντυπώσεις τους αλλά κυρίως για τα όνειρά τους, τους ψηλούς ορειβατικούς στόχους και τι προσδοκούνε από τις επόμενες δράσεις μας!

Πραγματικά θα εκπλαγείτε!

Υπομονή, είναι το μυστικό, βήμα βήμα την φορά αυτό τους τόνισα και κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο αναφοράς του χωριού μας, το Τοξότο Γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνα, όπου η ομάδα έβγαλε την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

Σε μια διαδρομή μετέπειτα αρκετά γνώριμη στους μικρούς πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το σημείο εκκίνησης

Ευχαριστούμε όλους ……

Παπαστεργίου Ελένη

Ταμίας Ο.Π.Ο.Π.

Υπεύθυνη Παιδικών Δράσεων


*** κούκος = Πέτρες τοποθετημένες η μια πάνω στην άλλη
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
evraioi Trikala

Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Επόμενο άρθρο
vamvaki enosi

Παράταση της εκκοκκιστικής περιόδου ζητά η ΔΟΒ από τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ