Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Παιχνίδια αναλλοίωτα στο χρόνο» εκδήλωση του Europe Direct

palia paixnidia

 

«Παιχνίδια αναλλοίωτα στο χρόνο» εκδήλωση του Europe Direct την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» και σε συνεργασία με τις Παιδικές βιβλιοθήκες του ΔΟΠΑΚ Δήμου Καρδίτσας διοργανώνουν την εκδήλωση «Παιχνίδια αναλλοίωτα στο χρόνο», με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στην Πλατεία Πλαστήρα της Καρδίτσας.

Τι παιχνίδια έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα; Τι παιχνίδια έπαιζαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας; Αγόραζαν παιχνίδια ή τα έφτιαχναν μόνοι τους; Εμείς ξέρουμε κάποια από αυτά τα παιχνίδια; Τι παίζουμε σήμερα με τους φίλους μας στο σπίτι, σε πλατείες, στις πυλωτές των πολυκατοικιών μας;

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 π.μ. στην Πλατεία Πλαστήρα θα μάθουμε στα παιδιά απλά παιχνίδια εσωτερικού χώρου όπως «η Τρίλιζα», και η «Εννιάδα», αλλά και εξωτερικού χώρου όπως «το κουτσό», «την τυφλόμυγα»», «το στεφάνι» κ.α. και κυρίως πως χωρίς κανένα αγορασμένο υλικό, αλλά με υλικά της φύσης (πέτρες, κεραμίδια, κλπ.) ή ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτοκιβώτια, τενεκεδάκια, πανιά, καλαμάκια κ.α.), μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους παιχνίδια.

europe direct

 




Total
0
Shares
Previous Article
iwanna laka

Συζήτηση Ιωάννας Λάκα και του Πλαστικού Χειρούργου Δημήτρη Λαουλάκου για την Έγχυση λίπους στην αισθητική χειρουργική

Next Article
digital skills1

Ψηφιακές δεξιότητες για ανθρώπους της τρίτης ηλικίας