Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παγώνη: Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, τον χειμώνα δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά

Mατίνα Παγώνη: Το άνοιγμα ελλοχεύει κινδύνους

Παγώνη: Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, τον χειμώνα δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά

«Θα πάμε σε 4ο κύμα και σε νέα καραντίνα αν δεν εμβολιαστούν οι ηλικίες άνω των 60» προειδοποίησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αυτή την στιγμή το ποσοστό της ανοσίας είναι περίπου στο 22%.

Ο στόχος είναι το 50% τέλος Ιουνίου και 75% τέλος Αυγούστου – 80% αρχές Σεπτεμβρίου, «γι αυτό πρέπει να τρέξουν οι εμβολιασμοί». Τόνισε δε πως ειδικότερα πρέπει να τρέξουν οι ομάδες 60+ να εμβολιαστούν. «Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, το χειμώνα δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, μιλώντας για τις απίστευτες εικόνες συνωστισμού στα κορωνοπάρτι που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες δήλωσε πως υπάρχει φόβος για 4ο κύμα αν συνεχιστούν αυτά τα πάρτι και το καλοκαίρι. «Ένας μεταδίδει το κορωνοιό σε 100 άτομα στα κορωνοπάρτι» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε την ευθύνη που έχουν οι αρχές για την αποτροπή τους

Η ίδια υπογράμμισε πως πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι αν δεν προσέξουμε και δεν εμβολιαστούμε δεν πρόκειται να βγούμε από την πανδημία.
Total
0
Shares