Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών 2019

<

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών 2019 θα είναι η 18η διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Ανδρών της FIBA. Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην Κίνα και σχεδιάστηκε να πραγματοποιηθεί το 2019 αντί για το 2018. Έτσι έγινε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης από το 1967 που δεν θα γίνει την ίδια χρονιά με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου αλλά έναν χρόνο μετά. Επιπλέον, για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος 32 χώρες αντί για 24 που συμμετείχαν μέχρι και το προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης.

Η διοργάνωση αυτή θα λειτουργήσει ως πρόκριση για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, στους οποίους θα συμμετέχουν οι δυο καλύτερες ομάδες από την Αμερική και την Ευρώπη αλλά και οι καλύτερες ομάδες από την Αφρική, την Ασία και την Ωκεανία, παράλληλα με την οικοδέσποινα Ιαπωνία. Η Τσεχία και το Μαυροβούνιο θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση ως ανεξάρτητα έθνη ενώ προηγουμένως συμμετείχαν ως Τσεχοσλοβακία και ΣερβίαΜαυροβούνιο ενώ η Πολωνία επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ανδρών για πρώτη φορά από το 1967.

Επιλογή του οικοδεσπότη

Η όλη διαδικασία επιλογής του οικοδεσπότη ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014. Υποβλήθηκαν προσφορές από αρκετά έθνη. Στις 16 Μαρτίου 2015, επιβεβαιώθηκε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης θα πραγματοποιηθεί στην Ασία, με την Κίνα και τις Φιλιππίνες να είναι οι τελικές χώρες για την επιλογή του οικοδεσπότη. Στις 7 Αυγούστου 2015, ανακοινώθηκε ότι η Κίνα κέρδισε έναντι των Φιλιππινών και θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Αποτελέσματα ψηφοφορίας

2019 FIBA Basketball World Cup bidding results
Nation Votes
Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα 14
Φιλιππίνες Φιλιππίνες 7

Πρόκριση

Η Κίνα ως η οικοδέσποινα χώρα προκρίνεται αυτόματα στην διοργάνωση. Τα πρωταθλήματα ανά ήπειρο δεν αποτελούν πλέον το σύστημα πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο πρώτος γύρος της πρόκρισης για την Αμερική, την Ασία/Ωκεανία και την Αφρική περιλάμβανε 16 ομάδες σε κάθε χώρα ενώ η Ευρώπη είχε 32 ομάδες. Οι ομάδες της Division A χωρίστηκαν σε γκρουπ των τεσσάρων, με αγώνες που έγιναν στην έδρα της κάθε χώρας. Οι τρεις καλύτερες ομάδες του κάθε γκρουπ προκρίνονταν στον δεύτερο γύρο και οι τρεις τελευταίες ομάδες έπαιζαν με τις καλύτερες ομάδες από το Division B ώστε να προκριθούν στο Division A την επόμενη σεζόν.

Στον δεύτερο γύρο της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι ομάδες χωρίζονταν σε γκρουπ των έξι, με τελικό σύνολο τέσσερα γκρουπ στην Ευρώπη και δυο γκρουπ στις άλλες χώρες. Οι ομάδες διατηρούσαν τους πόντους που είχαν συγκεντρώσει στον πρώτο γύρο και αντιμετώπιζαν άλλες τρεις ομάδες σε αγώνες που διεξάγονταν στην έδρα της κάθε χώρας. Οι καλύτερες ομάδες από καθε γκρουπ προκρίνονταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ξεκινώντας από το 2019, δεν πραγματοποιείται επιλογή με βάση τον μπαλαντέρ και οι πρωταθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είχαν εξασφαλισμένη στην συμμετοχή τους στην διοργάνωση.

Η κλήρωση για τις ομάδες που προκρίνονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου 2017 στο Guangzhou.

Το Μαυροβούνιο και η Τσεχία θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης 2019 ; το Μαυροβούνιο ήταν αρχικά μέλος της ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας και αργότερα των ομάδων της Σερβίας και του Μαυροβουνίου ενώ η Τσεχία ήταν μέλος της ομάδας της Τσεχοσλοβακίας. Η Πολωνία επιστρέφει, μετά την τελευταία της συμμετοχή το 1967. Ο Καναδάς, η Κίνα, η Γερμανία, η Ρωσία, η Τυνησία και η Ακτή Ελεφαντοστού επιστρέφουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά την μη πρόκρισή τους το 2014. Η Κροατία, η Αίγυπτος, η Φινλανδία, το Μεξικό, η Σλοβενία και η Ουκρανία ήταν οι ομάδες που συμμετείχαν το 2014 μα δεν προκρίθηκαν το 2019. Η Βραζιλία και οι ΗΠΑ προκρίθηκαν το 2019, συνεχίζοντας να συμμετέχουν σε όλα τα Παγκόσμια Κύπελλα Καλαθοσφαίρισης.

Ομάδες που προκρίνονται

  Προκρίθηκαν
  Δεν προκρίθηκαν
  Δεν συμμετείχαν
  Αποκλείστηκαν
  Όχι μέλος της FIBA

Ομάδες

Κάθε ομάδα θα αποτελείται από μια αποστολή με 12 παίκτες ; μια ομάδα έχει την δυνατότητα να επιλέξει για την αποστολή της έναν επιπλέον παίκτη σύμφωνα με τους κανόνες επιλεξιμότητας της FIBA.

Διαιτητές

Οι ακόλουθοι διαιτητές έχουν επιλεγεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης.

Παιχνίδια προετοιμασίας

Αρκετές ομάδες συμμετείχαν σε πρωταθλήματα, είτε ήδη υπάρχοντα είτε δημιουργημένα αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό, προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΠανΑμερικανικοί Αγώνες

Από τις οκτώ ομάδες του πρωταθλήματος, οι πέντε έχουν ήδη προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Από αυτές τις πέντε ομάδες, όλες εκτός από τις ΗΠΑ έχουν παίκτες οι οποίοι αναμένεται να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης, με τις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν παίκτες από διάφορους συλλόγους. Η Αργεντινή νίκησε το Πουέρτο Ρίκο και έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για το χρυσό μετάλλιο.

Πρωτάθλημα Ακρόπολις

Και οι 4 συμμετέχουσες ομάδες χρησιμοποίησαν το Πρωτάθλημα Ακρόπολις ως προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Σερβία κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα Ακρόπολις και ακολούθησε η Ελλάδα στην δεύτερη θέση.

Κύπελλο Austiger

Τέσσερις ομάδες έπαιξαν σε αυτό το πρωτάθλημα, το οποίο διοργανώνεται από την Κίνα, ως προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης.

Πρωτάθλημα Μάλαγας

Τέσσερις ομάδες συμμετείχαν σε αυτό το πρωτάθλημα προετοιμασίας που διοργανώθηκε στην Μάλαγα της Ισπανίας. Συμμετείχαν η Ισπανία, το Κονγκό, οι Φιλιππίνες και η Ακτή Ελεφαντοστού.

Άλλα παιχνίδια

Ποικίλα παιχνίδια έλαβαν χώρα ως προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης Ανδρών 2019. Το σημαντικότερο ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ισπανία στο Honda Center στο Άναχαϊμ, στο οποίο συμμετείχαν οι δυο καλύτερες ομάδες στην Παγκόσμια Κατάταξη της FIBA. Στο παιχνίδι αυτό κέρδισαν οι ΗΠΑ.

Μορφή

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια. Στο πρώτο στάδιο, οι 32 προκρινόμενες ομάδες θα χωριστούν σε οκτώ γκρουπ των τεσσάρων (A-H) και κάθε ομάδα θα παίξει με όλες τις άλλες. Οι δυο καλύτερες ομάδες από κάθε γκρουπ θα προχωρήσουν στον δεύτερο γύρο, στον οποίο θα δημιουργηθούν τέσσερα γκρουπ των τεσσάρων (I-L), από τις ομάδες που προκρίθηκαν από τον πρώτο γύρο, οι οποίες θα παίξουν μεταξύ τους. Οι δυο καλύτερες ομάδες από τα γκρουπ I-L θα προκριθούν στην τελική φάση νοκ-άουτ.

Θα επιστρέψουν οι αγώνες κατάταξης των ομάδων, δεδομένου ότι δεν πραγματοποιήθηκαν το 2014. Πραγματοποιούνταν σε κάθε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και έλαβαν χώρα για τελευταία φορά το 2010.

Συνολικά θα παιχτούν 92 αγώνες μέσα σε 16 ημέρες.

Κλήρωση

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σεντσέν στο Σεντσέν.

Η οικοδέσποινα Κίνα και οι επτά καλύτερες ομάδες μέχρι τον Φεβρουάριο 2019 σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη της FIBA τοποθετήθηκαν στο Δοχείο 1. Η Κίνα και οι ΗΠΑ τοποθετήθηκαν στους ομίλους Α και Ε αντίστοιχα. Οι ομάδες στα δοχεία 1, 4, 5 και 8 μοιράστηκαν στους ομίλους A, C, E και G και οι ομάδες στα δοχεία 2, 3, 6 και 7 μοιράστηκαν στους ομίλους B, D, F και H. Ο Καναδάς μεταφέρθηκε από το δοχείο 5 στο δοχείο 6, αλλάζοντας θέση με το Ιράν (την καλύτερη ομάδα από εκείνο το δοχείο) προκειμένου να μην υπάρξουν δυο ομάδες από την Αμερική στον ίδιο όμιλο.

Οι πρεσβευτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Ανδρών 2019 Κόμπι Μπράιαντ και Γιάο Μινγκ, ο Αμερικανός τραγουδιστής και στιχουργός Jason Derulo και η Κινέζα τραγουδίστρια Yang Chaoyue συμμετείχαν στην τελετή της κλήρωσης.

Μετά την κλήρωση, ο όμιλος H, που περιλαμβάνει τις Αυστραλία, Καναδά, Λιθουανία και Σενεγάλη, περιγράφηκε ως ο “όμιλος του θανάτου”.

Όμιλοι A, C, E και G

Δοχείο 1 Δοχείο 4 Δοχείο 5 Δοχείο 8
Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα (30) (Όμιλος A) (οικοδεσπότης)
Flag of the United States (Pantone).svg Ηνωμένες Πολιτείες (1) (Όμιλος E)
Flag of Spain.svg Ισπανία (2)
Flag of France.svg Γαλλία (3)
Flag of Puerto Rico.svg Πουέρτο Ρίκο (16)
Flag of Turkey.svg Τουρκία (17)
Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία (18)
Flag of Venezuela.svg Βενεζουέλα (20)
Flag of Germany.svg Γερμανία (22)
Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία (24)
Flag of Poland.svg Πολωνία (25)
Flag of Iran.svg Ιράν (27)
Flag of Japan.svg Ιαπωνία (48)
Flag of Jordan.svg Ιορδανία (49)
Flag of Tunisia.svg Τυνησία (51)
Flag of Côte d'Ivoire.svg Ακτή Ελεφαντοστού (64)

Όμιλοι B, D, F και H

Δοχείο 2 Δοχείο 3 Δοχείο 6 Δοχείο 7
Flag of Serbia.svg Σερβία (4)
Flag of Argentina.svg Αργεντινή (5)
Flag of Lithuania.svg Λιθουανία (6)
Flag of Greece.svg Ελλάδα (8)
Flag of Russia.svg Ρωσία (10)
Flag of Australia.svg Αυστραλία (11)
Flag of Brazil.svg Βραζιλία (12)
Flag of Italy.svg Ιταλία (13)
Flag of Canada.svg Καναδάς (23)
Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο (28)
Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες (31)
Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα (32)
Flag of Nigeria.svg Νιγηρία (33)
Flag of Senegal.svg Σενεγάλη (37)
Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία (38)
Flag of Angola.svg Ανγκόλα (39)

Προημιτελικοί γύροι

Όμιλος Α

Θέση Ομάδα Αγ. Ν. H. Π.Υ. Π.Κ. Διαφ. Βαθ.
1 Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού 0 0 0 0 0 0 0 Πρόκριση στον 2ο γύρο
2 Flag of Poland.svg Πολωνία 0 0 0 0 0 0 0
3 Βενεζουέλα Βενεζουέλα 0 0 0 0 0 0 0 Συνέχεια στους αγώνες κατάταξης 17-32
4 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα 0 0 0 0 0 0 0

Όλες οι ώρες είναι σε τοπική ζώνη ώρας (UTC+08:00).

31 Αυγούστου 2019
16:00
Flag of Poland.svg Πολωνία vs. Βενεζουέλα Βενεζουέλα
Cadillac Arena, Πεκίνο, Κίνα
31 Αυγούστου 2019
20:00
Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού vs. Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα
Cadillac Arena, Πεκίνο, Κίνα
2 Σεπτεμβρίου 2019
16:00
Βενεζουέλα Βενεζουέλα vs. Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού
Cadillac Arena, Πεκίνο, Κίνα
2 Σεπτεμβρίου 2019
20:00
Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα vs. Flag of Poland.svg Πολωνία
Cadillac Arena, Πεκίνο, Κίνα
4 Σεπτεμβρίου 2019
16:00
Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού vs. Flag of Poland.svg Πολωνία
Cadillac Arena, Πεκίνο, Κίνα
4 Σεπτεμβρίου 2019
20:00
Βενεζουέλα Βενεζουέλα vs. Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα
Cadillac Arena, Πεκίνο, Κίνα

Όμιλος Β

Θέση Ομάδα Αγ. Ν. H. Π.Υ. Π.Κ. Διαφ. Βαθ.
1 Flag of Russia.svg Ρωσία 0 0 0 0 0 0 0 Πρόκριση στον 2ο γύρο
2 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 0 0 0 0 0 0 0
3 Νότια Κορέα Νότια Κορέα 0 0 0 0 0 0 0 Συνέχεια στους αγώνες κατάταξης 17-32
4 Νιγηρία Νιγηρία 0 0 0 0 0 0 0

Όλες οι ώρες είναι σε τοπική ζώνη ώρας (UTC+08:00).

31 Αυγούστου 2019
16:30
Flag of Russia.svg Ρωσία vs. Νιγηρία Νιγηρία
Wuhan Gymnasioum, Γουχάν, Κίνα
31 Αυγούστου 2019
20:30
Flag of Argentina.svg Αργεντινή vs. Νότια Κορέα Νότια Κορέα
Wuhan Gymnasioum, Γουχάν, Κίνα
2 Σεπτεμβρίου 2019
16:30
Νιγηρία Νιγηρία vs. Flag of Argentina.svg Αργεντινή
Wuhan Gymnasioum, Γουχάν, Κίνα
2 Σεπτεμβρίου 2019
20:30
Νότια Κορέα Νότια Κορέα vs. Flag of Russia.svg Ρωσία
Wuhan Gymnasioum, Γουχάν, Κίνα
4 Σεπτεμβρίου 2019
16:30
Νότια Κορέα Νότια Κορέα vs. Νιγηρία Νιγηρία
Wuhan Gymnasioum, Γουχάν, Κίνα
4 Σεπτεμβρίου 2019
20:30
Flag of Russia.svg Ρωσία vs. Flag of Argentina.svg Αργεντινή
Wuhan Gymnasioum, Γουχάν, Κίνα

Όμιλος Γ

Θέση Ομάδα Αγ. Ν. H. Π.Υ. Π.Κ. Διαφ. Βαθ.
1 Flag of Spain.svg Ισπανία 0 0 0 0 0 0 0 Πρόκριση στον 2ο γύρο
2 Ιράν Ιράν 0 0 0 0 0 0 0
3 Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο 0 0 0 0 0 0 0 Συνέχεια στους αγώνες κατάταξης 17-32
4 Τυνησία Τυνησία 0 0 0 0 0 0 0

Όλες οι ώρες είναι σε τοπική ώρα (UTC+08:00).

31 Αυγούστου 2019
16:30
Ιράν Ιράν vs. Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο
Guanzhou Gymnasioum, Κουανγκτσόου, Κίνα
31 Αυγούστου 2019
20:30
Flag of Spain.svg Ισπανία vs. Τυνησία Τυνησία
Guanzhou Gymnasioum, Κουανγκτσόου, Κίνα
2 Σεπτεμβρίου 2019
16:30
Τυνησία Τυνησία vs. Ιράν Ιράν
Guanzhou Gymnasioum, Κουανγκτσόου, Κίνα
2 Σεπτεμβρίου 2019
20:30
Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο vs. Flag of Spain.svg Ισπανία
Guanzhou Gymnasioum, Κουανγκτσόου, Κίνα
4 Σεπτεμβρίου 2019
16:30
Πουέρτο Ρίκο Πουέρτο Ρίκο vs. Τυνησία Τυνησία
Guanzhou Gymnasioum, Κουανγκτσόου, Κίνα
4 Σεπτεμβρίου 2019
20:30
Flag of Spain.svg Ισπανία vs. Ιράν Ιράν
Guanzhou Gymnasioum, Κουανγκτσόου, Κίνα

Όμιλος Δ

Θέση Ομάδα Αγ. Ν. H. Π.Υ. Π.Κ. Διαφ. Βαθ.
1 Ανγκόλα Ανγκόλα 0 0 0 0 0 0 0 Πρόκριση στον 2ο γύρο
2 Φιλιππίνες Φιλιππίνες 0 0 0 0 0 0 0
3 Flag of Italy.svg Ιταλία 0 0 0 0 0 0 0 Συνέχεια στους αγώνες κατάταξης 17-32
4 Flag of Serbia.svg Σερβία 0 0 0 0 0 0 0

Όλες οι ώρες είναι σε τοπική ώρα (UTC+08:00).

31 Αυγούστου 2019
15:30
Ανγκόλα Ανγκόλα vs. Flag of Serbia.svg Σερβία
Foshan International Sports and Cultural Center, Φοσάν, Κίνα
31 Αυγούστου 2019
19:30
Φιλιππίνες Φιλιππίνες vs. Flag of Italy.svg Ιταλία
Foshan International Sports and Cultural Center, Φοσάν, Κίνα
2 Σεπτεμβρίου 2019
15:30
Flag of Italy.svg Ιταλία vs. Ανγκόλα Ανγκόλα
Foshan International Sports and Cultural Center, Φοσάν, Κίνα
2 Σεπτεμβρίου 2019
19:30
Flag of Serbia.svg Σερβία vs. Φιλιππίνες Φιλιππίνες
Foshan International Sports and Cultural Center, Φοσάν, Κίνα
4 Σεπτεμβρίου 2019
15:30
Ανγκόλα Ανγκόλα vs. Φιλιππίνες Φιλιππίνες
Foshan International Sports and Cultural Center, Φοσάν, Κίνα
4 Σεπτεμβρίου 2019
19:30
Flag of Italy.svg Ιταλία vs. Flag of Serbia.svg Σερβία
Foshan International Sports and Cultural Center, Φοσάν, Κίνα

Όμιλος Ε

Θέση Ομάδα Αγ. Ν. H. Π.Υ. Π.Κ. Διαφ. Βαθ.
1 Flag of the United States.svg ΗΠΑ 0 0 0 0 0 0 0 Πρόκριση στον 2ο γύρο
2 Flag of Turkey.svg Τουρκία 0 0 0 0 0 0 0
3 Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία 0 0 0 0 0 0 0 Συνέχεια στους αγώνες κατάταξης 17-32
4 Ιαπωνία Ιαπωνία 0 0 0 0 0 0 0

Όλες οι ώρες είναι σε τοπική ώρα (UTC+08:00).

1 Σεπτεμβρίου 2019
16:30
Flag of Turkey.svg Τουρκία vs. Ιαπωνία Ιαπωνία
Shanghai Oriental Sports Center, Σανγκάη, Κίνα
1 Σεπτεμβρίου 2019
20:30
Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία vs. Flag of the United States.svg ΗΠΑ
Shanghai Oriental Sports Center, Σανγκάη, Κίνα
3 Σεπτεμβρίου 2019
16:30
Ιαπωνία Ιαπωνία vs. Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία
Shanghai Oriental Sports Center, Σανγκάη, Κίνα
3 Σεπτεμβρίου 2019
20:30
Flag of the United States.svg ΗΠΑ vs. Flag of Turkey.svg Τουρκία
Shanghai Oriental Sports Center, Σανγκάη, Κίνα
5 Σεπτεμβρίου 2019
16:30
Flag of Turkey.svg Τουρκία vs. Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία
Shanghai Oriental Sports Center, Σανγκάη, Κίνα
5 Σεπτεμβρίου 2019
20:30
Flag of the United States.svg ΗΠΑ vs. Ιαπωνία Ιαπωνία
Shanghai Oriental Sports Center, Σανγκάη, Κίνα

Όμιλος ΣΤ

Θέση Ομάδα Αγ. Ν. H. Π.Υ. Π.Κ. Διαφ. Βαθ.
1 Flag of Greece.svg Ελλάδα 0 0 0 0 0 0 0 Πρόκριση στον 2ο γύρο
2 Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία 0 0 0 0 0 0 0
3 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 0 0 0 0 0 0 0 Συνέχεια στους αγώνες κατάταξης 17-32
4 Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο 0 0 0 0 0 0 0

Όλες οι ώρες είναι σε τοπική ώρα (UTC+08:00).

1 Σεπτεμβρίου 2019
16:00
Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία vs. Flag of Brazil.svg Βραζιλία
Nanjing Youth Olympic Sports Park, Ναντσίνγκ, Κίνα
1 Σεπτεμβρίου 2019
20:00
Flag of Greece.svg Ελλάδα vs. Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο
Nanjing Youth Olympic Sports Park, Ναντσίνγκ, Κίνα
3 Σεπτεμβρίου 2019
16:00
Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο vs. Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία
Nanjing Youth Olympic Sports Park, Ναντσίνγκ, Κίνα
3 Σεπτεμβρίου 2019
20:00
Flag of Brazil.svg Βραζιλία vs. Flag of Greece.svg Ελλάδα
Nanjing Youth Olympic Sports Park, Ναντσίνγκ, Κίνα
5 Σεπτεμβρίου 2019
16:00
Flag of Brazil.svg Βραζιλία vs. Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο
Nanjing Youth Olympic Sports Park, Ναντσίνγκ, Κίνα
5 Σεπτεμβρίου 2019
20:00
Flag of Greece.svg Ελλάδα vs. Νέα Ζηλανδία Νέα Ζηλανδία
Nanjing Youth Olympic Sports Park, Ναντσίνγκ, Κίνα

Όμιλος Ζ

Θέση Ομάδα Αγ. Ν. H. Π.Υ. Π.Κ. Διαφ. Βαθ.
1 Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία 0 0 0 0 0 0 0 Πρόκριση στον 2ο γύρο
2 Flag of France.svg Γαλλία 0 0 0 0 0 0 0
3 Γερμανία Γερμανία 0 0 0 0 0 0 0 Συνέχεια στους αγώνες κατάταξης 17-32
4 Ιορδανία Ιορδανία 0 0 0 0 0 0 0

Όλες οι ώρες είναι σε τοπική ώρα (UTC+08:00).

1 Σεπτεμβρίου 2019
16:30
Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία vs. Ιορδανία Ιορδανία
Shenzem Bay Sports Center, Σεντσέν, Κίνα
1 Σεπτεμβρίου 2019
20:30
Flag of France.svg Γαλλία vs. Γερμανία Γερμανία
Shenzem Bay Sports Center, Σεντσέν, Κίνα
3 Σεπτεμβρίου 2019
16:30
Γερμανία Γερμανία vs. Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία
Shenzem Bay Sports Center, Σεντσέν, Κίνα
3 Σεπτεμβρίου 2019
20:30
Ιορδανία Ιορδανία vs. Flag of France.svg Γαλλία
Shenzem Bay Sports Center, Σεντσέν, Κίνα
5 Σεπτεμβρίου 2019
16:30
Γερμανία Γερμανία vs. Ιορδανία Ιορδανία
Shenzem Bay Sports Center, Σεντσέν, Κίνα
5 Σεπτεμβρίου 2019
20:30
Δομινικανή Δημοκρατία Δομινικανή Δημοκρατία vs. Flag of France.svg Γαλλία
NShenzem Bay Sports Center, Σεντσέν, Κίνα

Όμιλος Η

Θέση Ομάδα Αγ. Ν. H. Π.Υ. Π.Κ. Διαφ. Βαθ.
1 Καναδάς Καναδάς 0 0 0 0 0 0 0 Πρόκριση στον 2ο γύρο
2 Σενεγάλη Σενεγάλη 0 0 0 0 0 0 0
3 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 0 0 0 0 0 0 0 Συνέχεια στους αγώνες κατάταξης 17-32
4 Flag of Australia.svg Αυστραλία 0 0 0 0 0 0 0

Όλες οι ώρες είναι σε τοπική ώρα (UTC+08:00).

1 Σεπτεμβρίου 2019
15:30
Καναδάς Καναδάς vs. Flag of Australia.svg Αυστραλία
Dongefeng Nissan Cultural and Sports Center, Ντογκουάν, Κίνα
1 Σεπτεμβρίου 2019
19:30
Σενεγάλη Σενεγάλη vs. Flag of Lithuania.svg Λιθουανία
Dongefeng Nissan Cultural and Sports Center, Ντογκουάν, Κίνα
3 Σεπτεμβρίου 2019
15:30
Flag of Australia.svg Αυστραλία vs. Σενεγάλη Σενεγάλη
Dongefeng Nissan Cultural and Sports Center, Ντογκουάν, Κίνα
3 Σεπτεμβρίου 2019
19:30
Flag of Lithuania.svg Λιθουανία vs. Καναδάς Καναδάς
Dongefeng Nissan Cultural and Sports Center, Ντογκουάν, Κίνα
5 Σεπτεμβρίου 2019
15:30
Καναδάς Καναδάς vs. Σενεγάλη Σενεγάλη
Dongefeng Nissan Cultural and Sports Center, Ντογκουάν, Κίνα
5 Σεπτεμβρίου 2019
19:30
Flag of Lithuania.svg Λιθουανία vs. Flag of Australia.svg Αυστραλία
Dongefeng Nissan Cultural and Sports Center, Ντογκουάν, Κίνα

Δεύτερος γύρος

Όμιλος Θ

Θέση Ομάδα Αγ. Ν. H. Π.Υ. Π.Κ. Διαφ. Βαθ.
1 Α1 0 0 0 0 0 0 0 Πρόκριση στα προημιτελικά
2 Α2 0 0 0 0 0 0 0
3 Β1 0 0 0 0 0 0 0
4 Β2 0 0 0 0 0 0 0

Όμιλος Ι

Θέση Ομάδα Αγ. Ν. H. Π.Υ. Π.Κ. Διαφ. Βαθ.
1 Γ1 0 0 0 0 0 0 0 Πρόκριση στα προημιτελικά
2 Γ2 0 0 0 0 0 0 0
3 Δ1 0 0 0 0 0 0 0
4 Δ2 0 0 0 0 0 0 0

Όμιλος Κ

Θέση Ομάδα Αγ. Ν. H. Π.Υ. Π.Κ. Διαφ. Βαθ.
1 Ε1 0 0 0 0 0 0 0 Πρόκριση στα προημιτελικά
2 Ε2 0 0 0 0 0 0 0
3 ΣΤ1 0 0 0 0 0 0 0
4 ΣΤ2 0 0 0 0 0 0 0

Όμιλος Λ

Θέση Ομάδα Αγ. Ν. H. Π.Υ. Π.Κ. Διαφ. Βαθ.
1 Ζ1 0 0 0 0 0 0 0 Πρόκριση στα προημιτελικά
2 Ζ2 0 0 0 0 0 0 0
3 Η1 0 0 0 0 0 0 0
4 Η2 0 0 0 0 0 0 0

Κατάταξη στις θέσεις 17-32

Οι 2 τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο που θα προκύψουν στον πρώτο γύρο θα συμμετάσχουν στους Αγώνες Κατάταξης.[1]

Όμιλος M

Τοποθεσία: Guangzhou Gymnasium, Κουανγκτσόου

Pos Ομάδα Pld W L PF PA PD Βαθμοί
1 A3 0 0 0 0 0 0 0
2 A4 0 0 0 0 0 0 0
3 B3 0 0 0 0 0 0 0
4 B4 0 0 0 0 0 0 0

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Πηγή : FIBA

Όμιλος N

Τοποθεσία : Cadillac Arena, Πεκίνο

Pos Ομάδα Pld W L PF PA PD Βαθμοί
1 C3 0 0 0 0 0 0 0
2 C4 0 0 0 0 0 0 0
3 D3 0 0 0 0 0 0 0
4 D4 0 0 0 0 0 0 0

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Πηγή : FIBA

Όμιλος O

Τοποθεσία : Dongfeng Nissan Cultural and Sports Centre, Ντογκουάν

Pos Ομάδα Pld W L PF PA PD Βαθμοί
1 E3 0 0 0 0 0 0 0
2 E4 0 0 0 0 0 0 0
3 F3 0 0 0 0 0 0 0
4 F4 0 0 0 0 0 0 0

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου 2019. Πηγή : FIBA

Όμιλος P

Τοποθεσία : Shanghai Oriental Sports Center, Σανγκάη

Pos Ομάδα Pld W L PF PA PD Βαθμοί
1 G3 0 0 0 0 0 0 0
2 G4 0 0 0 0 0 0 0
3 H3 0 0 0 0 0 0 0
4 H4 0 0 0 0 0 0 0

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου 2019. Πηγή : FIBA

Τελική φάση

Προημιτελικοί Ημιτελικοί Τελικός
10 Σεπτεμβρίου – [[Dongfeng Nissan Cultural and Sports Centre|Ντογκουάν]]
 I1
13 Σεπτεμβρίου – [[Cadillac Arena|Πεκινο]]
 J2
11 Σεπτεμβρίου – [[Dongfeng Nissan Cultural and Sports Centre|Ντογκουάν]]
 K1
15 Σεπτεμβρίου – [[Cadillac Arena|Πεκίνο]]
 L2
10 Σεπτεμβρίου – [[Shanghai Oriental Sports Center|Σανγκάη]]
 J1
13 Σεπτεμβρίου – [[Cadillac Arena|Πεκίνο]]
 I2
11 Σεπτεμβρίου – [[Shanghai Oriental Sports Center|Σανγκάη]]
 L1
 K2

Τελική κατάταξη

Πρόκριση στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2020
Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πρόκρισης στους ΟΑ 2020
Πρόκριση στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 ως οικοδεσπότης
Κατάταξη Ομάδα Record Tie-breaker (points average)
1
2
3
4
Ταξινόμηση στις θέσεις 5-8
5
6
7
8
Rank 3 in Second Round groups
9
10
11
12
Rank 4 in Second Round groups
13
14
15
16
Rank 1 in 17th–32nd groups
17
18
19
20
Rank 2 in 17th–32nd groups
21
22
23
24
Rank 3 in 17th–32nd groups
25
26
27
28
Rank 4 in 17th–32nd groups
29
30
31
32

Μετάδοση

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων κατέχουν ανά χώρα οι εξής :

Χώρα Ραδιοτηλεοπτικόςσταθμός Παραπομπές
Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Κίνα (οικοδεσπότης) CCTV
Αραβικός Κόσμος beIN Sports
Flag of Argentina.svg Αργεντινή TV Pública
Flag of Angola.svg Ανγκόλα TPA
Flag of Australia.svg Αυστραλία Fox Sports [2]
Flag of Brazil.svg Βραζιλία Rede Globo
Βαλκάνια Sportklub
Flag of Canada.svg Καναδάς DAZN [3]
Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία CT
Flag of France.svg Γαλλία Canal+ [4]
Flag of Georgia.svg Γεωργία GPB
Flag of Greece.svg Ελλάδα ERT
Flag of Germany.svg Γερμανία ARD
Flag of Indonesia.svg Ινδονησία Kompas TV
Flag of Iran.svg Ιράν IRIB Varzesh
Flag of Israel.svg Ισραήλ Sport 5 [5]
Flag of Italy.svg Ιταλία Sky Sport [6]
Flag of Côte d'Ivoire.svg Ακτή Ελεφαντοστού RTI
Flag of Japan.svg Ιαπωνία NHK
Flag of Jordan.svg Ιορδανία JRTV
Flag of Lithuania.svg Λιθουανία TV3
Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο RTCG
Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία Māori Television [7]
Flag of Nigeria.svg Νιγηρία NTA
Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες ESPN 5
Flag of Puerto Rico.svg Πουέρτο Ρίκο WIPR-TV
Flag of Poland.svg Πολωνία TVP Sport [8]
Flag of Russia.svg Ρωσία Match TV
Flag of Serbia.svg Σερβία RTS
Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα SPOTV
Flag of Senegal.svg Σενεγάλη RTS
Flag of Spain.svg Ισπανία TVE HD
Flag of Turkey.svg Τουρκία NTV
Flag of Tunisia.svg Τυνησία TTV1
Flag of Thailand.svg Ταϊλάνδη Workpoint TV
Flag of the United States.svg Ηνωμένες Πολιτείες ESPN [9]
Flag of Venezuela.svg Βενεζουέλα Venevisión

Μάρκετινγκ

Λογότυπο

Το επίσημο λογότυπο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης 2019 αποκαλύφθηκε επίσημα στις 21 Μαρτίου 2017 σε μια τελετή στην Σανγκάη. Το περιεχόμενό του εμπνεύστηκε από την Όπερα του Πεκίνου όπου οι ηθοποιοί συμβολίζουν θέματα όπως η σοφία, η επιμονή, η δύναμη και η τελειότητα – απαραίτητα χαρακτηριστικά που οι παίκτες των συμμετεχουσών εθνικών ομάδων θα πρέπει να επιδείξουν “προκειμένου να πετύχουν”. Ο σχεδιασμός του λογοτύπου εμπνεύστηκε επίσης από τον Κινεζικό Χορό του Δράκου, μια πολιτιστική παράδοση που απεικονίζει την ιστορία δυο ιπτάμενων δράκων οι οποίοι μάχονται πάνω από ένα λαμπερό μαργαριτάρι το οποίο προορίζεται να παραλληλιστεί με τον ανταγωνισμό των εθνικών ομάδων για το τελικό τρόπαιο. Το λογότυπο δημιουργήθηκε στο γραφείο Flagship, με έδρα την Σανγκάη.

Χορηγοί

Η Infront China θα γίνει ο αποκλειστικός συνεργάτης μάρκετινγκ για τα εγχώρια εμπορικά δικαιώματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης 2019, σύμφωνα με το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Infront China, της Wanda Sports και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μπάσκετ. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης 2018 θα λάβει χώρα σε οκτώ πόλεις όπως το Πεκίνο, η Σανγκάη, η Guangzhou, η Nanjing, η Wuhan, η Shenzhen, η Foshan και η Dongguan από τις 31 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Μασκότ

Προκηρύχθηκε ένας διεθνής διαγωνισμός για τον σχεδιασμό της μασκότ με τους φαν να επιλέγουν την νικητήρια μασκότ. Το σχέδιο του Yan Xu, ένας δράκος που ονομάστηκε Son of Dreams, ανακοινώθηκε ως η νικητήρια μασκότ στις 18 Απριλίου 2018. Η μασκότ Son of Dreams γεννήθηκε ως ιδέα στην Κίνα στις 8 Αυγούστου 2015, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Κίνας ως διοργανώτριας χώρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου σύμφωνα με την βιογραφία αυτής της φιγούρας. Τα μαγικά κέρατα της μασκότ περιγράφεται ότι έχουν την ικανότητα να δίνουν στον δράκο “την δύναμη να βλέπει στο μέλλον και να προβλέπει παιχνίδια και κινήσεις προτού αυτά συμβούν στην πραγματικότητα”. Φορά μια κόκκινη και μπλε φόρμα με το λογότυπο της διοργάνωσης και μιμείται τον καλύτερο παίκτη της Κίνας Yao Ming. Αυτή η μασκότ επιλέχθηκε απέναντι στους άλλους φιναλιστ ; τον Speed Tiger, ο οποίος εμπνεύστηκε από μια τίγρη της Σιβηρίας και τον QiuQiu (a.k.a. Little Lightning) που εμπνεύστηκε από ένα λιοντάρι της Κίνας. Η επίσημη μασκότ έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στις 28 Ιουνίου 2018 στο Σεντσέν.

Μπάλα

Στις 16 Μαρτίου 2019, η FIBA αποκάλυψε την επίσημη μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης. Πρόκειται για την Molten BG5000, την οποία σχεδίασε η εταιρεία Molten.

Επίσημο τραγούδι

Το τραγούδι “Champion” κυκλοφόρησε στις 24 Ιουλίου 2019, με ερμηνευτές τον Αμερικανό τραγουδιστή Jason Derulo και την Κινέζα τραγουδίστρια Tia Ray. Ερμηνεύεται και στα αγγλικά και στα κινέζικα, την επίσημη γλώσσα της διοργανώτριας χώρας.

Ζητήματα και ανησυχίες

Υπάρχουν ανησυχίες από τις εθνικές ομοσπονδίες ότι οι ίδιες δεν θα είναι σε θέση να παίξουν στους προκριματικούς αγώνες με παίκτες από παγκόσμια κορυφαία επαγγελματικά πρωταθλήματα (όπως η Εθνική Ένωση Μπάσκετ και η Euroleague).

ΠΗΓΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Total
0
Shares
Previous Article

ΕΝΦΙΑ 2019: Ποιοι απαλλάσσονται

Next Article

Συνάντηση Βορίδη- Σκόνδρα: Διεξοδική συζήτηση για τα αγροτικά


Total
0
Share