Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Αγαπητέ πρόεδρε του …Μαυροματίου

Με κατάπληξη βλέπουμε να εγείρεται ξανά και ξανά, και το χειρότερο να κλιμακώνεται μιντιακά με την απαράδεκτη συμμετοχή πολιτειακών αρχόντων το θέμα της Γενέτειρας του αρχιστράτηγου της επανάστασης Γεωργίου Καραισκάκη. Η ομάδα πολιτευτών εξ Σκουληκαριάς Άρτας μας αφήνει άφωνους για την ασέβεια και τη συμπεριφορά της.

Το Θέμα του προσδιορισμού του τόπου καταγωγής του ΗΡΩΑ είναι παλιό και όχι πρόσφατο. Ήδη το 1927 συστήθηκε επιτροπή από το αρμόδιο υπουργείο του τότε Ελληνικού Κράτους και αποφάνθηκε επίσημα ότι τόπος καταγωγής του ΗΡΩΑ είναι το Μαυρομάτι Καρδίτσας. Δεν γνωρίζουμε να υπάρχει ανάλογη επίσημη ιστορική έρευνα που να αντιλέγει το επίσημο πόρισμα. Ξαφνικά ομάδα ορμώμενη από τη και για τη Σκουληκαριά Άρτας, χωρίς να έχει γίνει επίσημη ιστορική αναθεώριση από επιστημονική ομάδα, με ιδιωτική, κατά πρωτοβουλία! και για το ιδίον συμφέρον δήθεν έρευνα, αποφάσισαν! διόρθωσαν το επίσημο επιστημονικό πόρισμα του 1927 και με πρωτοφανή αυθάδεια καταχραζόμενοι την ελευθερία-ασυδοσία των ηλεκτρονικών μέσων, αυτοανακήρυξαν τη Σκουλικαριά ως γενέτειρα του Αρχιστράτηγου.

Το “ως εμοί δοκεί „ σε όλο του το μεγαλείο!

Είναι συμπεριφορές και πρακτικές αυτές; Η δε ανάμειξη υψηλά ιστάμενου πολιτικού προσώπου και τα προεδρικά διατάγματα δώρο του 1997 κατά παραγγελία είναι μαύρες στιγμές ντροπής και δεν τιμούν κανένα. Πολιτικοί παράγοντες θα αποφανθούν για το ιστορικό ερώτημα της καταγωγής του ΗΡΩΑ ή επιστημονικές επιτροπές που να απαρτίζονται από διακεκριμένους επιστήμονες με αντικείμενο την ιστορική έρευνα;

Είμαστε σίγουροι ότι και πλήθος συμπατριώτες Αρτινοί αλλά και κάτοικοι της Σκουληκαριάς καταδικάζουν τέτοιες μεθοδεύσεις.

Κάτοικοι του Μαυροματίου εμείς οι Θεσσαλοί με το ήθος και τον πατριωτισμό που μας διακρίνει
και κυρίως σεβόμενοι τον Αρχιστράτηγο της Επανάστασης ας επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση, ηπιότητα και κυρίως σεβασμό στην επιστημονική αλήθεια, δε φοβόμαστε τίποτα και κανέναν. Κάτοικοι της Σκουληκαριάς το παρόν κείμενο δε στρέφεται σε καμία περίπτωση εναντίον σας, καταγγέλει μόνο τη συμπεριφορά πολιτικάντηδων, τέτοιες συμπεριφορές έχουν καταστρέψει αυτόν τον τόπο.

Στο κάτω κάτω της Γραφής ο Γεώργιος Καραισκάκης πολέμησε όχι μόνο για την απελευθέρωση της Σκουληκαριάς και του Μαυροματίου αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.

Σε αυτό τουλάχιστον μπορούμε να ομονοήσουμε και να το σεβαστούμε;

Με Παγκόσμιους Θεσσαλικούς Χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Βόμπρας
Γκύτερσλο Γερμανία
O Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Πορνάρας
Τορόντο Καναδάς



Total
0
Shares
Previous Article

Δήλωση Σιμορέλη για την εκλογή του στη θέση του Γραμματέα της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης

Next Article

Προτάσεις της Βουλευτού Καρδίτσας κ. Βράντζα προς τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Μπόλαρη