Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στη Λίμνη Πλαστήρα

limnh plastira1

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στη Λίμνη Πλαστήρα

Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου γιορτάζεται σε ολόκληρο τον Κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών. Το Περιβάλλον είναι η ίδια η ζωή μας: ο αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, η Φύση από την οποία έχουμε αποξενωθεί και καταστρέφουμε καθημερινά με σκουπίδια και κάθε είδους ρύπανση. Ειδική αναφορά θα γίνει για την επιχειρούμενη εγκατάσταση βιομηχανικού τύπου ανεμογεννητριών στα Άγραφα και τις επιπτώσεις στο Περιβάλλον.

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα συνδιοργανώνει από κοινού με Συλλόγους και φορείς του Δήμου με εκδηλώσεις και δράσεις, οι οποίες λόγω κορονοϊού είναι συμβολικές και έχουν ως θέμα την προστασία της Λίμνης Πλαστήρα.

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Νεοχωρίου, το Δημοτικό  Σχολείο Κρυονερίου, συνδιοργανώνουμε για αύριο Παρασκευή και ώρα 10.00 π.μ. εκδήλωση στο Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου, όπου θα μιλήσουμε για την αξία του Περιβάλλοντος.

Επίσης θα γίνει συμβολικός καθαρισμός της ακτογραμμής από τα παιδιά και τους παριστάμενους.

Μετά όλοι μαζί στις 12.00 το μεσημέρι, θα μεταβούμε στο «Σταυρό» Κερασιάς, όπου θα γίνει συμβολικός καθαρισμός στο χώρο του ανενεργού αναψυκτηρίου. Επίσης εθελοντές και μαθητές θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στο πρώτο «Σχολείο Δάσους» που δημιούργησε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα. Η εκδήλωση θα κλείσει με προσφορά φαγητού στους παριστάμενους, εκ μέρους του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.




Total
0
Shares
Previous Article
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

Συνέντευξη του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα για την προστασία της Α΄ κατοικίας

Next Article
vasilis tsiakos

Νέος Πρόεδρος της ΑΝ.ΚΑ ΑΕ ο Δήμαρχος Καρδίτσας κος Τσιάκος Βασίλειος