Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου

Share

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου την Κοινωνιολόγο – Συγγραφέα Κατερίνα Ευαγγέλου – Κίσσα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και προσοχή τις τοποθετήσεις τής συγγραφέως για την αξία του βιβλίου και της φιλαναγνωσίας.

Στη συνέχεια, μέσα από μια ευχάριστη και ζωντανή αφήγηση παρουσίασε το παιδικό βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Πού πήγε το Πάσχα;»

Η αίθουσα πλημμύρισε μυρωδιές, ανοιξιάτικες εικόνες και όμορφα συναισθήματα.

Με αφορμή και τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων Ζώων, παρουσίασε τους κανόνες για την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων συντροφιάς ενώ οι μαθητές συμμετείχαν με ερωτήσεις και απαντήσεις, δίνοντας τις δικές τους ερμηνείες για την προστασία και το ασφαλές περιβάλλον διαβίωσής τους.

Αποχαιρετώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους μοίρασε αναμνηστικά δωράκια, ενώ χάρισε και στη σχολική βιβλιοθήκη το βιβλίο «Εσύ τι λες πολύτιμο πως είναι;», της Λιλής Λαμπρέλλη.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστεί θερμά:

  • Την Κοινωνιολόγο- Συγγραφέα Κατερίνα Ευαγγέλου- Κίσσα η οποία αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση.
  • Ευχαριστεί θερμά τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου – Νίκο Πάνο και το Σύλλογο Διδασκόντων που στηρίζει πάντα όλες τις δράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
  • Το βιβλιοπωλείο Στάθης για την ευγενική χορηγία να χαρίσει σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες γραφική ύλη – μπλοκ ζωγραφικής και χρώματα.

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμια Ημέρας Παιδικού Βιβλίου είναι:

Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας!

«Οι ιστορίες ταξιδεύουν πάνω στα σύννεφα, λαχταρώντας ν’ ακούσουν το χαρούμενο χτύπημα της καρδιάς σας.»

Δείτε επίσης