Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο 1ο Δημοτικό σχολείο Μουζακίου

parousiasi vivliou evagelou Kissa 1o dimotiko mouzakiou

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο 1ο Δημοτικό σχολείο Μουζακίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο σπουδαίος Δανός συγγραφέας παραμυθιών, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, σήμερα, Τρίτη, 2 Απριλίου 2024, επισκέφθηκε το σχολείο μας η κοινωνιολόγος και συγγραφέας, κα Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα, ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας, κας Κωνσταντίας Κωνσταντάκου, και του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού σχολείου Μουζακίου.

Η κα Ευαγγέλου-Κίσσα υλοποίησε σχετική δράση φιλαναγνωσίας με όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, μιλώντας αρχικά για την αξία του βιβλίου και αναφέροντας χαρακτηριστικά πώς τα βιβλία είναι “η μνήμη της ανθρωπότητας”. Τόνισε πως τα βιβλία συμβάλλουν στην ηθική και πνευματική καλλιέργεια του ανθρώπου, στην ολοκλήρωση της ανθρώπινης προσωπικότητας, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και εξάπτοντας τη φαντασία μας. Εξάλλου, το μήνυμα για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι το εξής: “Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας”.

Στη συνέχεια, η αγαπητή συγγραφέας αφηγήθηκε στους μαθητές το παραμύθι “Πού πήγε το Πάσχα”, το οποίο δανείστηκε από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μουζακίου, υπενθυμίζοντας τη δυνατότητα όλων μας να απολαμβάνουμε την ανάγνωση βιβλίων μέσω του δανεισμού τίτλων από τις δημόσιες βιβλιοθήκες. Επιπλέον, προχώρησε στη δωρεά του βιβλίου “Μοιράζομαι σημαίνει ευτυχία” στη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας και τέλος, χάρισε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας ένα συμβολικό για την ημέρα δώρο (γραφική ύλη), ευγενική χορηγία του βιβλιοπωλείου “Τσιοπελάκος” στα Τρίκαλα.

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας ευχαριστούν θερμά της κα Ευαγγέλου- Κίσσα για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και για την εξαιρετική δράση που πραγματοποίησε για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο σχολείο μας.
Total
0
Shares
Previous Article
aimodosia dwse aima

Συμμετοχή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ν.Καρδίτσας σε δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Next Article
Υπογράφηκε η σύμβαση συντήρησης του έφιππου ανδριάντα Γ. Καραϊσκάκη στο Μαυρομμάτι

Οι Εθνομηδενιστές και ανιστόρητοι «ιστορικοί»