Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου – Η Καρδίτσα πρωτοπόρος στη φιλαναγνωσία

“Το βιβλίο στον Εθνικό και Κοινωνικό Διάλογο για την Παιδεία”

Η κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Υφ. Παιδείας κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο Δίκτυο Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το έργο που επιτελεί επί σειρά ετών καθώς και στο πλούσιο διήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Δίκτυο το περασμένο Σαββατοκύριακο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία πολλά χρόνια, παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και άνθρωποι του πνεύματος βλέπουν το Δίκτυό μας ως ένα σταθερό σημείο πνευματικής αναφοράς. Ένα Δίκτυο το οποίο  συνεχίζει ακόμη να αποτελεί πρότυπο για αρκετές πόλεις». Επίσης αναφέρθηκε και στη βράβευσή της από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2010 για τις προσπάθειές της να οργανωθεί και να λειτουργήσει το Δίκτυο.

Η κ. Κατσαβριά εξήρε το σημαντικό έργο του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, επαίνεσε τη διοργάνωση των ετήσιων λογοτεχνικών διαγωνισμών και χαιρέτισε την κοινή δράση εκδοτών και Κύκλου για την καμπάνια “Διαβάζω & αλλάζω”, μια πρωτοβουλία σημαντική που αναδεικνύει την, δυστυχώς όχι πάντα, αυτονόητη σπουδαιότητα του βιβλίου στη ζωή μας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι το βιβλίο, ιδιαίτερα το παιδικό βιβλίο αλλά και οι βιβλιοθήκες αποτελούν πλέον μια από τις 25 θεματικές του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου  για την Παιδεία καθώς τόσο  ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης όσο και ο κ. Κώστας Γαβρόγλου, Πρόεδρός της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της οποίας είναι μέλος, αποδέχθηκαν σχετική πρότασή της.

Η κ. Κατσαβριά υπογράμμισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της σημερινής κυβέρνησης για το βιβλίο και την καλλιτεχνική δημιουργία, γεγονός που σηματοδότησε και η για πρώτη φορά  παρουσία του Υφυπουργού  Παιδείας στη γιορτή, προέτρεψε τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου να συνεχίσει τις προσπάθειές του και διαβεβαίωσε ότι η ίδια θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός του.

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας
Καρδίτσα, 4 Απριλίου 2016




Total
0
Shares
Previous Article

Επιτυχημένη η εθελοντική δράση δενδροφύτευσης στο Παλαιοκκλήσι

Next Article

Σειρά εκδηλώσεων από φορείς στον ν. Καρδίτσας με γενικό τίτλο «Karditsa restart»

Related Posts