Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού / Ερυθράς Ημισελήνου 2022

pagkosmia mera erithrou stavrou

Παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού / Ερυθράς Ημισελήνου 2022

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού/ Ερυθράς Ημισελήνου, μια ευκαιρία να τιμηθεί η μοναδικότητα και η ενότητα του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού κινήματος στον κόσμο. Πρόκειται για την γενέθλια ημερομηνία του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν. Η ιδέα προήλθε από την Εθνική Επιτροπή της Τσεχοσλοβακίας, η οποία το 1922 κήρυξε τριήμερη εκεχειρία κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα για την προώθηση της ειρήνης.

Την εφετινή χρονιά, ορίστηκε διεθνώς η θεματολογία της Παγκόσμιας Ημέρας να αφορά στην καλοσύνη! Τα τελευταία χρόνια η ανθρωπότητα δοκιμάστηκε πολλαπλά, από την πανδημία COVID 19, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ανθρωπιστικές κρίσεις αλλά και πολεμικές συρράξεις. Κρίσεις που ουσιαστικά δεν άφησαν ανεπηρέαστο κανέναν και μας έπληξαν ιδιαίτερα τόσο σε τοπικό – οι καταστροφές που έφερε ο Ιανός δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμη πλήρως – όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό όλα τα παραπάνω να έχουν προκαλέσει αισθήματα φόβου, απογοήτευσης και απελπισίας σε πολλούς συνανθρώπους μας, όμως παρόλα αυτά, υπάρχει το αντίβαρο της ελπίδας και του ανθρωπισμού που μπορούν να εκφραστούν μέσα από πράξεις καλοσύνης! Πράξεις που ανεξάρτητα από ποιον προέρχονται, πόσο μικρές ή μεγάλες είναι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας που υποφέρουν ή βρίσκονται σε ανάγκη. Όσοι μετέχουμε στον Ερυθρό Σταυρό πιστεύουμε ακράδαντα πως στοιχειώδεις πράξεις καλοσύνης μπορούν εμπνεύσουν, να πολλαπλασιαστούν, να διαχυθούν μέσα στις κοινωνίες και τελικά σε ολόκληρο τον κόσμο!

Ως Περιφερειακό Τμήμα Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενστερνιζόμαστε απόλυτα την πίστη στη δύναμη της καλοσύνης! Έτσι λοιπόν το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, από τις 10 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, σας καλούμε στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, στο περίπτερο του Τμήματός μας, να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού/ Ερυθράς Ημισελήνου. Αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία να γνωριστούμε, να εκθέσουμε το πολυσχιδές υγειονομικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο μας και να σας παρουσιάσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσατε να γίνετε συνοδοιπόροι στο όμορφο αυτό ταξίδι προσφοράς και καλοσύνης!

Γκιζλής Βασίλης,

Πρόεδρος Τμήματος Καρδίτσας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού




Total
0
Shares
Previous Article
Trikalinoi mathites dimiourgies Tsitsani

Στο Μουσείο Τσιτσάνη οι εξαιρετικές δημιουργίες μαθητών/τριών των εφαρμοσμένων τεχνών του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων

Next Article
Aiolos Gomfoi basket 2021

ΜΠΑΣΚΕΤ: Κάλεσμα στους φιλάθλους από τον Αίολο/Γόμφοι