Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Η προκλητική στάση της Άγκυρας

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Η προκλητική στάση της Άγκυρας 

Σύμφωνα με την ακραία εθνικιστική εφημερίδα «Γενί Ακίτ», το πανεπιστήμιο της Άγκυρας ακύρωσε την εκδήλωση «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας», που είχε διοργανώσει μαζί με δύο άλλα πανεπιστήμια, με την αιτιολογία ότι «αποτέλεσε λόγο δημιουργίας εντυπώσεων που υπερέβησαν το σκοπό της». Η εκδήλωση έγινε στόχος από τη «Γενί Ακίτ», καθώς και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα γινόταν σήμερα (09/02) στις 14:00, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα. Σε αυτή θα συμμετείχαν το πανεπιστήμιο της Άγκυρας, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης και το πανεπιστήμιο Θράκης.

«Όταν η εκδήλωση μπήκε στο στόχαστρο της «Γενί Ακίτ» και άλλων κύκλων κοντά στην κυβέρνηση, η Σχολή Γλωσσών, Ιστορίας και Γεωγραφίας του πανεπιστημίου της Άγκυρας (DTCF) ανακοίνωσε ότι ακύρωσε την εκδήλωση», αναφέρουν τουρκικά  ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνονταν προβολή του έργου του βραβευμένου με Νόμπελ Έλληνα ποιητή, Γιώργου Σεφέρη, γεννημένου στα Ουρλά της Σμύρνης. Όταν ο πρύτανης του πανεπιστημίου της Άγκυρας, Νετζντέτ Ουνουβάρ, ρωτήθηκε χαρακτηριστικά «Ποιο ελληνικό πανεπιστήμιο έχει οργανώσει εκδήλωση για μία τουρκική ημέρα;», εκείνος απάντησε «Δεν ξέρω, μπορείτε να ρωτήσετε τη Σχολή Γλωσσών, Ιστορίας και Γεωγραφίας. Εμείς ακυρώσαμε το πρόγραμμα».

Η «Γενί Ακίτ» είχε γράψει χαρακτηριστικά για την εκδήλωση «Πρόκειται για προδοσία! Κοιτάξτε ένα σκάνδαλο που έχει την υπογραφή τριών πανεπιστημίων! Ποιος θα πει «στοπ» σε αυτό το σκάνδαλο;».

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας




Total
0
Shares
Previous Article
Drive through Rapid testings

Σοφάδες: Δωρεάν rapid tests στην κεντρική πλατεία Σοφάδων την Πέμπτη 11/2

Next Article
Ενοίκια «δύο ταχυτήτων» για τον μήνα Μάρτιο

Ενοίκια «δύο ταχυτήτων» για τον μήνα Μάρτιο – Ποιοι πληρώνουν και ποιοι όχι