Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Δεν είναι γιορτή, είναι μια μέρα που μας υπενθυμίζει ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

adespotaki zoa

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Δεν είναι γιορτή, είναι μια μέρα που μας υπενθυμίζει ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα (4 Απριλίου) δεν είναι γιορτή. Είναι μια μέρα που μας υπενθυμίζει ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Τα ζώα είναι έμβια όντα και η συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτά, η φροντίδα μας για να ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, θα έπρεπε να είναι δεδομένα.

Στη χώρα μας, δυστυχώς, δεν είναι λίγα τα φαινόμενα κακοποίησης των ζώων. Τόσο η εγκατάλειψη όσο και η έμπρακτη βία (τραυματισμοί, βασανιστήρια, θανατώσεις) καταδεικνύουν ζήτημα έλλειψης πολιτισμού και οφείλουν να θεωρούνται εγκληματικές πράξεις.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος μεριμνά καθημερινά και ενεργεί στοχευμένα προκειμένου να εξαλειφθούν οι εικόνες ντροπής που καθημερινά εκτυλίσσονται στους δρόμους της χώρας μας.

Η δημιουργία του Δικτύου Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων, η ενημερωτική καμπάνια προς τους πολίτες με έντυπο και οτπικοακουστικό υλικό, οι επισημάνσεις και οι καταγγελίες προς τους αρμοδίους (Δήμοι, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αστυνομία και Εισαγγελία) φαινομένων εκμετάλλευσης του φιλοζωικού αισθήματος των πολιτών σε βάρος των ζώων, οι προτάσεις σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας των αδέσποτων ζώων αποτελούν μια σειρά από ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η 4η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα, μπορεί να είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Σε όσους ισχυρίζονται ότι ζούμε σε δύσκολους καιρούς και δεν υπάρχει ο χρόνος και η πολυτέλεια για ενασχόληση με τέτοια ζητήματα, οι κτηνίατροι απαντούν ότι η αντίσταση στην ηθική κρίση και η προάσπιση αρχών, αξιών και δικαιωμάτων είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να βγούμε από αυτήν την παρακμή. Και δεν μπορεί παρά η βελτίωση να ξεκινήσει από την υπεράσπιση των αδύναμων ζώων.

Στοιχεία – σοκ για τα αδέσποτα του πλανήτη.

Στις μέρες μας, υπολογίζεται ότι 600 εκατομμύρια αδέσποτα ζώα διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας αναφέρει ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκη με την ευκαιρία της 4ης Απριλίου Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων η οποία καθιερώθηκε το 2010.

Σε ανακοίνωσή του ο Επίτροπος αναφέρει, επίσης, «ότι τα αδέσποτα ζώα βιώνουν μια ζωή φτωχή και δυστυχισμένη στους δρόμους αφού συχνά ταΐζονται ανεπαρκώς, υποφέρουν από υπερβολική ζέστη, κρύο και από ασθένειες ενώ ακόμη πιο συχνά κινδυνεύουν από εχθρικά και βίαια άτομα. Επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν την προσφορά των κατοικίδιων τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική υγεία του ανθρώπου, συμπέρασμα το οποίο αποτελεί ακόμα ένα λόγο ώστε να αναλάβουμε όλοι δράση στο θέμα της προστασίας των αδέσποτων ζώων αλλά και να αναλάβουμε την ευθύνη με την υιοθεσία ενός κατοικίδιου».

Για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων ο Επίτροπος αναφέρει ότι «στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει, κινητοποιήσει και να δώσει ελπίδα στα απανταχού αδέσποτα ζώα αλλά και να τιμήσει όλους τους φιλόζωους οι οποίοι έμπρακτα αποδεικνύουν καθημερινά την αγάπη τους για τα απροστάτευτα αυτά πλάσματα».

Καταλήγει με το σχόλιο του Ινδού πολιτικού και στοχαστή, Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος είπε πως «Το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα».




Total
0
Shares
Previous Article
atm mxanma xrimata

Προσοχή: Τεράστια απάτη στα ΑΤΜ, το λάθος που απαγορεύεται να κάνετε

Next Article
Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2023-2024 - Αντιγριπικός Εμβολιασμός - Έξαρση της γρίπης - Επαγρύπνηση και συμμετοχή στον αντιγριπικό εμβολιασμό - Εποχική Γρίπη - Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας: Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2022-2023 - Αντιγριπικός Εμβολιασμός

Πως ο κορονοϊός «εξαφάνισε» τη γρίπη - Θα συμβεί το ίδιο και του χρόνου;

Related Posts

Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…
Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…