Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Π. Βράντζα: Άμεση στήριξη της κτηνοτροφίας

Π. Βράντζα: Άμεση στήριξη της κτηνοτροφίας

Δύο μήνες μετά την έναρξη εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ο πρωτογενής τομέας, σχεδόν στο σύνολό του, παραμένει εκτός κάθε είδους στήριξης, από την πολιτεία.

Ο κ. Βορίδης, σε παρέμβασή του στη βουλή, ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε φειδωλοί και μετρημένοι στη χρήση των χρημάτων του προϋπολογισμού για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Από μόνη της η δήλωση αυτή αποτελεί πρόκληση όταν, η κυβέρνηση της ΝΔ, μοιράζει αφειδώς λεφτά, του Ελληνικού λαού πάλι, σε ΜΜΕ, σε κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, κλινικάρχες και εργολάβους αυτοκινητοδρόμων, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Έτσι, μετά και την πασχαλινή περίοδο, με τη μειωμένη ζήτηση σε αρνιά και ερίφια και με τιμές πολύ κάτω του κόστους για τον παραγωγό, καμία έκτακτη χρηματοδότηση δεν ανακοινώθηκε παρά μόνο για την αλιεία και την ανθοκομία.

Στα προβλήματα των παραγωγών έρχεται να προστεθεί και η ασυνέπεια της κυβέρνησης στην καταβολή των ενισχύσεων. Η εξομάλυνση των πληρωμών που είχε επιτευχθεί με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ισχύει πλέον, αφού η ΝΔ δεν κατάφερε να πληρώσει, όπως γινόταν κάθε χρόνο, ούτε τη συνδεδεμένη ενίσχυση του βόειου κρέατος την Μεγάλη Εβδομάδα.

Η κτηνοτροφία και ο πρωτογενής τομέας συνολικά σημειώνουν ήδη τεράστιες απώλειες, οι οποίες φαίνεται ότι θα κλιμακωθούν λόγω των προβλημάτων στην εστίαση αλλά και στον τουρισμό. Η χαλαρή και ανεύθυνη αντιμετώπιση του ζητήματος από την ηγεσία του υπουργείου θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τη βιωσιμότητα των αγροτικών επιχειρήσεων, αλλά και την επάρκεια της χώρας σε σημαντικά διατροφικά προϊόντα όπως γάλα και κρέας. Αντί λοιπόν το ΥΠΠΑΤ να προσπαθεί, μέσω τηλεδιασκέψεων, να ανακαλύψει πόσα είναι τα αδιάθετα αρνιά πρέπει άμεσα να δει και να ανακοινώσει με πόσα χρήματα και με ποιο τρόπο θα κρατήσει  τους αγρότες στη θέση τους ώστε να μπορούν να παράγουν. Διαφορετικά με τα λεφτά του Ελληνικού λαού θα κάνουμε εισαγωγές.

Ή μήπως αυτό θέλουμε;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΡΑΝΤΖΑ

Κτηνίατρος – πρ. Βουλευτής Καρδίτσας

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ




Total
0
Shares
Previous Article
lappas spyros vouli

Το Αντι-Περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της Ν.Δ.

Next Article
Ιατρικά είδη στο Νοσοκομείο Καρδίτσας προσέφερε ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος

Ιατρικά είδη στο Νοσοκομείο Καρδίτσας προσέφερε ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος

Related Posts

Perifereiako simvoulio Thessalias 2024
Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου: «Ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας»

Αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς το Υπουργείο Παιδείας για την ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας