Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Π. Ντούρβα: Το Μουζάκι βγήκε από το κάδρο της επικαιρότητας

Π. Ντούρβα: Το Μουζάκι βγήκε από το κάδρο της επικαιρότητας

Π. Ντούρβα: Το Μουζάκι βγήκε από το κάδρο της επικαιρότητας

Με αγωνία περιμέναν οι κάτοικοι του Μουζακίου τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον Ιανό. Με μεγάλη απογοήτευση παρακολουθήσαμε όλοι πως το Μουζάκι βγήκε από το κάδρο της επικαιρότητας. Το κέντρο υγείας στέκει ακόμη και σήμερα μισογκρεμισμένο στην κοίτη του ποταμού.

Το ποτάμι μας ο Πάμισος θέλει καθάρισμα, διευθέτηση της κοίτης ενίσχυση αναχωμάτων, αντιπλημμυρικά έργα σε όλο το μήκος της λεκάνης απορροής.

Η πόλη του Μουζακίου χρειάζεται αντιπλημμυρική θωράκιση. Η ανακατασκευή του περιφερειακού δρόμου Μουζακίου που ενώνει τρεις Δήμους Καρδίτσα-Μουζάκι-Αργιθέα και την Καρδίτσα με την Άρτα αποτελεί κομβικό έργο που έπρεπε ΗΔΗ να έχει ξεκινήσει.

Οι γέφυρες Καραϊσκάκη και Μπαλάνου που κατέρρευσαν πρέπει να ανακατασκευαστούν.

Ο Δήμος Μουζακίου είναι κατεστραμμένος, τα ορεινά κατολισθαίνουν και τα πεδινά πλημμυρίζουν. Για το φράγμα Μουζακίου τον Σεπτέμβριο ο Πρωθυπουργός είπε να ξεκινήσει η μελέτη. Σήμερα μετά από 4μήνες τι έγινε;

Η κραυγή αγωνίας που ακούγεται καθημερινά από τους Δημότες, ο τρόμος και η ανησυχία για μια επόμενη πλημμύρα, το ακατάλληλο οδικό δίκτυο, η καταστροφή των αγροτών, των εμπόρων, των ξενοδόχων και καταστημάτων εστίασης, το μεγάλο πλήγμα στις υποδομές του Δήμου μας δεν συγκίνησαν κανέναν…

Ακόμη και ο Δήμαρχος φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων, όταν το μόνο που έκανε ήταν να υμνήσει το έργο της Κυβέρνησης, να επικροτήσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου (πριν καν αποφανθεί η ΚΕΔΕ) και να αναφερθεί “εξ απαλών ονύχων” στο φράγμα Μουζακίου, προβάλλοντας ένα Δήμο δίχως αιτήματα, πλήρως ικανοποιημένο από τις εξελίξεις. Απέκρυψε από τον Πρωθυπουργό την πραγματική εικόνα και συντάσσεται με όλα εκείνα τα κομματικά και κυβερνητικά όργανα που προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την κατάσταση για κομματικούς λόγους.

Κύριε Δήμαρχε, οι δημότες σας επέλεξαν πρώτο Δημότη για να υπερασπίζεστε τα συμφέροντα του τόπου κι όχι του κόμματός σας.

Η τακτική σας αυτή παρασύρει το Δήμο Μουζακίου στα μονοπάτια της οπισθοδρόμησης και της απομόνωσης. Σας τονίζω τη δική σας φράση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο “Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ” και σας υπενθυμίζω ότι βρισκόμαστε ακόμη σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ.

Αλλάξτε τακτική άμεσα. Διεκδικήστε από το κράτος και ενημερώστε τους δημότες για να μην σβήσει και η τελευταία τους ελπίδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΤΟΥΡΒΑ

Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article
Έκδηλη η αγωνία και η ανησυχία των Οξυωτών

Έκδηλη η αγωνία και η ανησυχία των Οξυωτών

Next Article
Αρνητικά όλα τα rapid test στο προσωπικό της ΑΝΚΑ

Rapid tests για COVID-19 στην Αγία Τριάδα την Τετάρτη 03/02

Related Posts