Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας: Είμαστε έτοιμοι για το πρώτο κουδούνι!

ziaka vasiliki dde larisa

Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας: Είμαστε έτοιμοι για το πρώτο κουδούνι!

Δελτίο Τύπου της Αν. Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα Βασιλικής

«Είμαστε έτοιμοι για το πρώτο κουδούνι!»

Ως Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας ξεκινάμε τη Δευτέρα με τις καλύτερες προϋποθέσεις.        Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,  των Διευθύνσεων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης αλλά και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας εργαστήκαμε εντατικά κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμών, μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μέχρι τέλος Αυγούστου, με  αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί ήδη να έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία μας, για να ξεκινήσουν τα μαθήματα ομαλά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ολοκληρώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου, η επιμόρφωση των νεοδιόριστων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας.

Έχουν μετατεθεί 317 εκπαιδευτικοί, διορίστηκαν   183 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και 1438 αναπληρωτές. Στην παρούσα φάση, έχουν καλυφθεί όλα τα κενά στα σχολεία μας. Οποιαδήποτε κενά προκύψουν θα καλυφθούν με τη β’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών. Προς το παρόν είμαστε καλυμμένοι σε προσωπικό σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Φέτος έχουν εισαχθεί νέοι θεσμοί στις σχολικές μονάδες, αυτοί του Ενδοσχολικού Συντονιστή, του Μέντορα, και  των Ομίλων.  Η εισαγωγή των νέων θεσμών στόχο έχει την βελτίωση της οργανωσιακής κουλτούρας  και την ανάπτυξη μιας κουλτούρας συνεργασίας,  για  να οδηγηθούμε στον κύριο στόχο που έχουμε σαν εκπαιδευτική ηγεσία, την αυτονομία της σχολικής μονάδας.

Ο Ενδοσχολικός Συντονιστής αφορά σε έναν εκπαιδευτικό της σχολικής μονάδας, μόνιμο ή αναπληρωτή, ο οποίος θα έχει εμπειρία αλλά και τα ανάλογα προσόντα ούτως ώστε,  πάντα σε συνεργασία με τους διευθυντές, τους υποδιευθυντές,  τους εκπαιδευτικούς ανά τάξη αλλά και του συνόλου των εκπαιδευτικών  του σχολείου, να οργανώσουν και να προγραμματίσουν τη λειτουργία και τις δράσεις του σχολείου για όλη τη χρονιά.

Ο Μέντορας αφορά σε έναν εκπαιδευτικό της σχολικής μονάδας,  ο οποίος,  βασιζόμενος στην εμπειρία και  στα αντίστοιχα προσόντα, θα βοηθά και θα στηρίζει τους νέους εκπαιδευτικούς, τους νεοδιόριστους και τους αναπληρωτές, σε κάθε σχολική μονάδα.

Οι Όμιλοι θα λειτουργούν προαιρετικά το απόγευμα στοχεύοντας στο άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, στα παιδιά μας. Στο πλαίσιο αυτού του θεσμού θα λαμβάνουν χώρα δράσεις σχετικές με  τον αθλητισμό, τη ρητορική τέχνη, το ασφαλές διαδίκτυο, τη ρομποτική, τις εικαστικές τέχνες, τα παραδοσιακά παιχνίδια , τα μαθηματικά παιχνίδια κ.α., ενώ παράλληλα θα διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, αθλητικές και πολιτιστικές.

Τέλος, μια ακόμα καινοτομία είναι αυτή του ολοημέρου διευρυμένου ωραρίου, νηπιαγωγείου και δημοτικού μέχρι τις 17:30 το απόγευμα. Στα πλαίσια αυτού του θεσμού θα πραγματοποιούνται δράσεις σε ομίλους για τα παιδιά αλλά θα αφιερώνεται και ώρα για μελέτη των παιδιών στο σχολείο.

Έχουν ήδη ξεκινήσει , από την 1η Σεπτεμβρίου,  οι εγγραφές από τους ενδιαφερόμενους γονείς στα τμήματα διευρυμένου ωραρίου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τη 12η  Σεπτεμβρίου. Είμαστε λοιπόν έτοιμοι, σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας και με κοινό σκοπό την αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου και την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Είμαστε λοιπόν έτοιμοι για το πρώτο κουδούνι!




Total
0
Shares
Previous Article
pnevmatiko kentro Sofadon

Συνεχίζονται οι εγγραφές στη Δημοτική Μουσική Σχολή Σοφάδων

Next Article
metafora mathiton sxoleio

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μεταφέρει 18.226 μαθητές από και προς τα σχολεία τους τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023 

Related Posts