Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ουσιαστικός αντίλογος – θετικές προτάσεις στο ΔΣ Αργιθέας για το Υδροηλεκτρικό Κοιλαδας Αχελώου (Αυλακίου)

Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Ουσιαστικός αντίλογος – θετικές προτάσεις στο ΔΣ Αργιθέας για το Υδροηλεκτρικό Κοιλαδας Αχελώου (Αυλακίου)

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Στο σημερινό ΔΣ ορεινής Αργιθέας έγινε έντονος διάλογος ουσίας από Συμπολίτευση και την Αντιπολίτευση, τέθηκαν ερωτήματα από τον επικεφαλής της Δημ. ομάδας Γιάννη Β. Μπαμπάτσικου κυρίως στον πρόεδρο ΔΣ και στον Δήμαρχο Ανδρέα Στεργίου για την αργοπορία τους να φέρουν στο ΔΣ το θέμα έγκρισης ή μη της ΜΠΕ του νέου Υδροηλεκτρικού Καταφυλλίου – (λεγόμενο: Αυλακίου) που ήδη έχει υπερψηφίσει το ΠΣ Θεσσαλίας στις 13-5-22 με ευρεία συναίνεση .

^ Κάλεσε τον πρόεδρο ΔΣ Ηλία Παπαδήμα ή να ζητήσει συγνώμη ή να υποβάλλει την παραίτηση του .

^ Τόνισε: Οι δημότες διαμαρτύρονται δίκαια για μη ενημέρωση από δημ. αρχή και μη συζήτηση στο ΔΣ .

Δεν μπορεί να είστε και με τον χωροφύλακα και με τον…αστυφύλακα ή αγροφύλακα !

Σπάστε αυγά για να γίνει ομελέτα, τομές, ανάπτυξη, πρόοδος, έργα .

^ Να διεκδικήσουμε ανταποδοτικά έργα και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα δημοτών που κατακλύζεται η περιουσία τους .

Να υπάρξουν αντιπροτάσεις ώστε και η μεγάλη επένδυση να ξεκινήσει και οι πολίτες να μην αγνοηθούν.

* Ο πρόεδρος ΔΣ επικαλέστηκε την έλλειψη στοιχείων, την υποστελέχωση του Δήμου, δήλωσε ότι δεν υπήρχε κακή πρόθεση για αργοπορία & ότι είναι καταρχήν υπέρ του νέου Υδροηλεκτρικού Αυλακίου και σύντομα θα έρθει στο ΔΣ η ΜΠΕ .

* Στο Δελτίο τύπου – που ελπίζουμε θα εκδώσει η Συμπολίτευση – θα έχουμε και την τοποθέτηση του Δημάρχου.

Για λόγους δεοντολογίας, αφήνουμε στην δημ. αρχή την καταγραφή .

* Από τη σημερινή συνεδρίαση φάνηκε – με βάση τις πληροφορίες – η απουσία των κοινοταρχών,  ο ανεπαρκής συντονισμός των δυο παρατάξεων & η άγνοια λειτουργίας των ΟΤΑ – στις σχέσεις Δήμου >Περιφέρειας, από ορισμένους αιρετούς Συμπολίτευσης που μπερδεύουν τους ρόλους και δεν έχουν κατανοήσει παρότι πέρασαν τρία χρόνια: ο αδύναμος, ο υποστελεχωμένος δηλ ο Δήμος μας …πάει στον δυνατό, στον Στελεχωμένο ΟΤΑ δηλ την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Δ/νση Περιβάλλοντος στη Λάρισα .
Όχι αντίστροφα … κοινό νού θέλει .

^ Ο έμπειρος και επι 20ετια Αιρετός – Αντιδήμαρχος 2007/12- Γ. Χασιώτης ζήτησε υπευθυνότητα και σχεδιασμό καλό για ανταποδοτικά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος .

••• 16 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές Οκτωβρίου 2023 το ΔΣ δείχνει να έχει ωριμάσει, η Αντιπολίτευση μετά την ήττα και την δυσκινησία των πρώτων ετών αποκτά βηματισμό, φωνή και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία .

•Οι Αργιθεάτες παρακολουθούν και βαθμολογούν άπαντες !
Αναμένονται οι επόμενες κινήσεις .
Εκ του αποτελέσματος …!

Δημήτρης Παπακώστας
Total
0
Shares