Ουσιαστικές ανακοινώσεις στο πρώτο συνέδριο της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων

garagounides Trikala

Ουσιαστικές ανακοινώσεις στο πρώτο συνέδριο της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων

Το πρώτο συνέδριο της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων ξεκίνησε τις εργασίες του το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021. Στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων το διήμερο συνέδριο έχει ως θέμα «Αγώνες και επιτεύγματα των Καραγκούνηδων στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα». Η διοργάνωση συμπίπτει με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, Εφη Λεβέντη, τόνισε, όχι μόνο τη σημασία του συνεδρίου για τη συμβολή των Καραγκούνηδων στους αγώνες του Εθνους, αλλά και στην ουσία των ανακοινώσεων για τη ζωή στον κάμπο.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής 2021 του Δήμου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας, επεσήμανε τη σημασία της ανάδειξης των πτυχών της προσφοράς των Καραγκούνηδων, ενώ και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας τόνισε τον ρόλο τους στην τρικαλινή κοινωνία.
Ο χαιρετισμός του προέδρου της Ενωσης κ. Αντώνη Παπαμιχαήλ εστίασε στην ανάγκη της προβολής της ζωής των Καρακούνηδων, αναφερόμενος και στους στόχους που έθεσε η Ενωση από την ίδρυσή της.
Ακολούθησαν οι ανακοινώνεις από τους σύνεδρους κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, ενώ εξαιρετικά σημαντική η παρουσία ένστολων μελών της Ενωσης με τις όμορφες γυναικείες καραγκούνικες στολές να ξεχωρίζουν.

Παρέστησαν επίσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων Σοφία Αλεστά, ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Χαχάμης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Αντ. Τζερεμές, ο αστυνομικός διευθυντής Τρικάλων κ. Στ. Νίντος, εκπρόσωποι φορέων από βλάχικες και σαρακατσάνικες οργανώσεις και τρικαλινοί/ες με καραγκούνικη καταγωγή.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Τρικκαίων και η Επιτροπή 2021 του Δήμου Τρικκαίων, η Περιφέρεια Θεσσαλία – ΠΕ Τρικάλων, ενώ στηρίζουν ο  Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων, το Θεσσαλικό Ημερολόγιο.

 Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
Total
38
Shares
Previous Article
Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας καταδικάζει απερίφραστα τους εικονικούς εμβολιασμούς που προέκυψαν στο ΚΥ Παλαμά

Next Article
Δήμος Παλαμά: Rapid tests

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Δευτέρα 6/9


Total
38
Share