Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ώθηση στα Δημοτικά Σφαγεία Τρικάλων ΑΕ

..δόθηκε κατά τη σημερινή επίσκεψη του Δημάρχου Τρικκαίων στιες εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επιμένει ότι έχει σημασία να δίνεται η μεγαλύτερη δυνατή προσοχή

– στην υγεία των πολιτών,
– στον σεβασμό στο περιβάλλον και
– στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας.

Έτσι η επίσκεψη είχε τον χαρακτήρα της ενημέρωσης από τη διοίκηση για τα πεπραγμένα, αλλά και της χάραξης στόχων για την πορεία των Δημοτικών Σφαγείων. Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Μπάρδα και τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Σοφία Αλεστά και Χρήστο Μπούρα από τη συμπολίτευση και Γιώργο Στουρνάρα από την αντιπολίτευση.

Η συνάντηση – ενημέρωση έγινε με τον πρόεδρο του ΔΣ της εταιρίας και πρόεδρο των τρικαλινών κρεοπωλών κ. Θεόδωρο Ευθυμίου και στελέχη της εταιρίας, στην οποία μετέχουν οι Δήμος Τρικκαίων και Σύλλογος Κρεοπωλών Τρικάλων από 50%, με το μάνατζμεντ να ανήκει στους κρεοπώλες.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική πορεία που, παρότι δεν είναι άμεσης προτεραιότητας, είναι σημαντική, καθώς υπάρχει κερδοφορία. Όμως, άμεσης προτεραιότητας είναι οι συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και ελέγχου όλων των διαδικασιών εντός του σφαγείου. Κυρίαρχος στόχος, εξάλλου, η τήρηση των προδιαγραφών, προκειμένου οι τρικαλινοί – και όχι μόνο – πολίτες, να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε ένα τόσο ευαίσθητο από άποψη θέμα. Ειδικά, δε, στο ζήτημα του σεβασμού στο περιβάλλον, εκπρόσωποι κατοίκων του οικισμού των Αγίων Αποστόλων, ενημερώθηκαν και για τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και τις τηρούμενες διαδικασίες στον βιολογικό καθαρισμό.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και η προοπτική ανάπτυξης των Σφαγείων. Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου από τον περασμένο Νοέμβριο κατατέθηκαν οι τρεις βασικοί άξονες ανάπτυξης της εταιρίας, προκειμένου, ως καινοτόμες, να λάβουν προτεραιότητα στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Έτσι, προτάθηκαν τρεις διαφορετικές δράσεις μεγάλης σημασίας και για όλον τον νομό Τρικάλων:

– τελειοποίηση επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής, για χρήση τους ως πρώτη ύλη σε ιχθυάλευρα
– ανέγερση σφαγείου για πτηνά και κουνέλια (πτηνοσφαγείο – κονικλοσφαγείο)
– αποτεφρωτήριο προϊόντων σφαγής, αλλά και χρήση του για επικίνδυνα προϊόντα (νεκρά ζώα, απόβλητα νοσοκομείου, ιατρικά απόβλητα κ.α.).

Οι συγκεκριμένες δράσεις απομένει να υποβληθούν και επισήμως, με την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ.

Από το γραφείο τύπου




Total
0
Shares
Previous Article

Περιφερειακό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας: «Πικρές Αλήθειες για τον Αχελώο»

Next Article

ΕΠΑΜ: Ο Αγώνας των αγροτών, αγώνας όλων μας

Related Posts

Perifereiako simvoulio Thessalias 2024
Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου: «Ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας»

Αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς το Υπουργείο Παιδείας για την ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας