Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Όταν ο ψηφοφόρος γίνεται πολίτης …κάποιοι ανησυχούν

spyroslappas

 

«Ποιος είναι Πολίτης; Πολίτης είναι ο ικανός να κυβερνήσει και να κυβερνηθεί» (Αριστοτέλης-Αθηναίων Πολιτεία).

Βασικό σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας είναι το: «Κανένας μόνος του στην κοινωνία, κανένας μόνος του στη κάλπη της Κυριακής, όλοι μαζί με δικαιοσύνη, όλοι μαζί με κοινωνική προστασία, όλοι μαζί με ασφάλεια». Αυτό το «όλοι μαζί» είναι η έννοια της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης, της κοινότητας, του κοινωνικού συνόλου. ΄Όποιος ενεργεί για τους «όλους μαζί» υπηρετεί την κοινωνική πλειοψηφία, το κοινωνικό συμφέρον, το δημόσιο συμφέρον, το οποίο πάντοτε αξιολογούνταν ως υπέρτατος νόμος. Και για να υπηρετηθεί αυτό το δημόσιο συμφέρον, απαιτείται η κοινωνική πλειοψηφία να στέκεται δίπλα σ’ αυτούς που προσπαθούν να το υπηρετήσουν. Και σήμερα είναι ξεκάθαρο τι πρεσβεύει, ποιος είναι ο πολιτικός και προγραμματικός λόγος των κομμάτων που διεκδικούν τη νίκη στις εκλογές της Κυριακής. Η ΝΔ με βακτηρίες τα δις  των βαρώνων του χρήματος και της πολιτικής (μιντιάρχες, εφοπλιστές, επιχειρηματικοί κολοσσοί κλπ.) ελέγχουν όλα τα ΜΜΕ, και καλλιεργούν τον φόβο και την ανασφάλεια στους πολίτες, κυρίως όμως τους κρύβουν την αλήθεια, δεν αποκαλύπτουν το πρόγραμμά της, και μόνο από την έρευνα δημοσιογράφων και εντύπων αποκαλύπτονται πλευρές του, που εάν εφαρμοστούν (και δεν το κρύβουν ότι θα εφαρμοστούν), τότε θα έχουμε μία καινούργια επανάληψη της περιόδου 2010-2014(13 συνεχόμενες περικοπές συντάξεων κλπ.), μία επανάληψη από τα ίδια, δηλαδή συντριβή των συντάξεων και των μισθών, άγρια φορολόγηση των αγροτών και των επαγγελματιών, κατάργηση όλων των θετικών μέτρων που νομοθέτησε ο Σύριζα, καθιέρωση 7μερης εργασίας (μόνο αλυσίδες και βούρδουλας θα λείπει…), 12ωρη ημερήσια απασχόληση (όλοι μουζίκοι στην υπηρεσία των πλουσίων και των εχόντων), ασφαλιστικό εφιάλτης και άλλα …ωραία και όμορφα νεοφιλελεύθερα, όπως περίπου σήμερα επαναλαμβάνονται στην Αργεντινή, όπου για τρίτη φορά ήρθε το ΔΝΤ, ενώ ο κόσμος εκεί φτωχοποιείται  για τρίτη συνεχόμενη φορά, μόνο και μόνο γιατί κυβέρνησαν οι ομοιδεάτες του κ. Μητσοτάκη.  Και δεν το κρύβουν, κανένας δημόσια και υπεύθυνα δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να διαβεβαιώσει τους συνταξιούχους  ότι δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις τους, και τους αγρότες ότι δεν θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ με 9% όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αλήθεια όλα αυτά τα ακούει ο ελληνικός λαός; Τα λαμβάνει υπόψη του για να διαμορφώσει την τελική του απόφαση λίγο πριν την κάλπη της Κυριακής; ΄Ένα είναι βέβαιο: ότι τώρα τα πληροφορείται και  τα γνωρίζει, όχι βέβαια από τα κανάλια της καταστροφής που έχουν σημάνει γενικό σιωπητήριο για το (κρυφό και φανερό) πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, και μετά την Κυριακή κανένας δεν δικαιούνται να δηλώσει ότι δεν πληροφορήθηκε, ότι δεν γνώριζε, ότι έκανε λάθος, γιατί μετά την απομάκρυνση από την κάλπη κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται.

Εμείς σε 24ωρη βάση πληροφορούμαι τον ελληνικό λαό, τι ακριβώς διακηρύσσει το πρόγραμμα  της ΝΔ και τι το πρόγραμμα του Σύριζα-Προοδευτικής Συμμαχίας, έτσι ώστε ο πολίτης να είναι πλήρως ενημερωμένος, να γνωρίζει και τα δύο προγράμματα, να τα συγκρίνει και να αποφασίζει σύμφωνα με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του. Κάνουμε αυτό που ακριβώς παραλείπει να κάνουν τα ΜΜΕ, που υπηρετώντας τους σκοπούς της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, αλλά  και των βαρώνων του πλούτου, κάνουν τα πάντα για να μην γνωρίζει κανένας τι ακριβώς αναφέρεται στο (αληθινό) πρόγραμμά της, γιατί εάν το γνωρίσει πολύ δύσκολα θα πάει στην κάλπη της ΝΔ, γιατί εάν πάει θα είναι σαν να καθίσταται αυτόχειρας.

Ασφαλώς και υπάρχουν πολίτες που θα πάνε γιατί έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντά τους, όμως πως είναι δυνατόν να ταυτίζονται τα συμφέροντα και οι ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού με τα δικά τους συμφέροντα;  Τι κοινό έχουν ή μπορεί να έχουν οι συμπολίτες μας με τους βαρώνους του χρήματος και της πολιτικής(που στο παρελθόν ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις ανάλογα με τα γούστα τους, μάλλον με τα συμφέροντά τους); Λησμονούμε ότι στους φορολογικούς παραδείσους αυτοί οι βαρώνοι του χρήματος και της πολιτικής έχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια κρυμμένα; Μπορεί να ξεχάσει κανένας ότι την εποχή που έρρεαν χείμαρροι και ποτάμια τα δισεκατομμύρια στη χώρα οι τότε κυβερνήτες μας δεν φρόντισαν να εξοπλίσουν την κοινωνία και τη χώρα, που ήταν «μαγαζί γωνία στον παράδεισο» κατάλληλα, αλλά με εγκληματική περιφρόνηση  λεηλάτησαν την κοινωνία και χρεοκόπησαν τη χώρα;  Yπάρχει έστω και ένας συμπολίτης μας που να πιστεύει ότι όσοι κυβέρνησαν εκείνα τα χρόνια την πατρίδα μας είχαν την πολιτική ηθική και το δημόσιο συμφέρον ως υπέρτατο νόμο και απαραβίαστο καθήκον;

Αντίθετα εμείς του Σύριζα διαχειριστήκαμε μία χρεοκοπημένη χώρα και με τους δανειστές στον σβέρκο καταφέραμε πολλά, ίσως όχι τόσα όσα είχε ανάγκη η κοινωνία, όμως τα καταφέραμε με μνημόνιο. Να σκεφθεί κανένας τι μπορούμε να κάνουμε τώρα που η χώρα και η οικονομία σταθεροποιείται, τώρα που αφήσαμε πίσω μας τα μνημόνια, τώρα που έχουμε απόθεμα 41 δις, τώρα που η διεθνής θέση της χώρας είναι εξαιρετική με αποφασιστική  συμβολή του Αλέξη Τσίπρα, που κατέστησε τη χώρα στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο βασικό «παίκτη», τώρα που ολόκληρη η Ευρώπη σέβεται και τιμά και τη χώρα και τον ίδιο.

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα που ο πολίτης, πλήρως ενημερωμένος, με απόφαση και ευθύνη θα πάει στην κάλπη του Σύριζα, για να μην (ξανά) πέσει στα δόντια και τα νύχια των…αετονύχιδων. Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας.

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ



Total
0
Shares
Previous Article
siraga timpanou

Το στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής Αργιθέας: Η σήραγγα Τυμπάνου

Next Article
Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων