Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Όταν ο εθελοντισμός συναντά την φιλοζωία…..

.

 Τρεις μήνες περίπου πριν  μια ομάδα φιλόζωων  πολιτών,  με αφορμή τον αυξανόμενο αριθμό των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας,  αποφάσισε να προσπαθήσει να βελτιώσει την κατάσταση στον τόπο και να διεκδικήσει όσα τα ζώα δεν μπορούν.

 Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε είναι πολλές καθώς η δράση μας είναι αποκλειστικά εθελοντική. Παρ’ όλα αυτά συνεχίσαμε και συνεχίζουμε να προσπαθούμε και να διεκδικούμε όσα ο νόμος προβλέπει για τους αδέσποτους φίλους μας αλλά και τους δεσποζόμενους.

 Η μέχρι τώρα προσπάθεια μας  απέδωσε καρπούς καθώς καταφέραμε την στείρωση, εμβολιασμό και σήμανση τριών αδέσποτων ζώων εκ των οποίων τα δύο υιοθετηθήκαν. Η μεταφορά και η φιλοξενία αυτών των ζώων έγινε  αποκλειστικά από εθελοντές μας. Φυσικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την άμεση ανταπόκριση του συνδημότης μας και αντιδημάρχου Θωμά Καλλιώρα, ο οποίος ήταν ο μόνος από το Δήμο που έπραξε άμεσα και έδειξε ουσιαστικό ενδιαφέρον. Αυτό όμως, όπως διαπιστώσαμε μετά από συναντήσεις με αρμόδιους του Δήμου αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο,  δεν αναιρεί το γεγονός  ότι ο Δήμος δεν διαθέτει κανένα μηχανισμό διαχείρισης  των αδέσποτων ζώων.  Αλλά ευελπιστούμε ότι θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα συνεργαστεί μαζί μας.

 Η εθελοντική ομάδα μας  λοιπόν θα συνεχίσει να διεκδικεί όσα ο νόμος ορίζει και  φυσικά θα συνεχίσει να προσφέρει όσα μπορεί  στους απροστάτευτους φίλους μας  με γνώμονα πάντα  την ευζωία τους αλλά και την δημόσια υγεία των δημοτών.

 Όποιος επιθυμεί να γίνει μέλος ή να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσα από την σελίδα μας στο Facebook: Φίλοι Ζώων Μουζακίου.

« Το μεγαλείο και η ηθική

 πρόοδος ενός έθνους

μπορούν να κριθούν από

τον τρόπο που φέρεται στα ζώα»

Γκάντι Μαχάτμα

Ομάδα Φίλοι  Ζώων Μουζακίου

puppies 1




Total
0
Shares
Previous Article

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 66χρονου οδηγού ταξί, που διαπράχθηκε στη Λάρισα

Next Article

Έφυγε από τη ζωή η Γλυκερία Καναβού, μητέρα του Ιερέα Ηλία Καναβού

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…