Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Όταν κυβερνάς με ψεύδος, μόνο με ψεύδος…

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Ο Σπύρος Λάππας τίμησε το κοινοβούλιο, το κόμμα, τον νομό

Όταν κυβερνάς με ψεύδος, μόνο με ψεύδος…

 «Από τη στιγμή που αναγνωρίζεται μία αλήθεια, μέχρι τη στιγμή που θα επικρατήσει, μεσολαβεί πάντοτε ένα χάος, που, όχι σπάνια, γεμίζει με πτώματα»(Π. Δημητρακόπουλος).

Η κυβέρνηση, κάθε κυβέρνηση, υποτίθεται ότι κυβερνά για το καλό του λαού, δηλαδή των πολλών, της κοινωνίας, και ειδικότερα των πιο ευάλωτων, των πιο φτωχών, των  αποκλεισμένων από τα κέντρα εξουσίας. Γι αυτό εκλέγεται, γι αυτό διαχειρίζεται τα δημόσια ταμεία, γι αυτό επιλέγει το κυβερνητικό προσωπικό, γι αυτό αναλαμβάνει και την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στον δημόσιο βίο, κυρίως σε ό,τι αφορά βασικούς τομείς της δημόσιας εξουσίας. Και επιβάλλεται να αποκαλύπτει πάντοτε την αλήθεια για όλα τα συμβάντα του δημόσιου βίου, ποτέ όποιος κυβέρνησε με το ψέμα δεν μακροημέρευσε, μπορεί να αργεί λίγο η αλήθεια αλλά πάντοτε αποκαλύπτεται και κυριαρχεί. Και όποιος κυβερνήτης δεν έχει αυτό πάντοτε υπόψη του και δεν είναι ο καθοδηγητικός φάρος στην άσκηση της κυβερνητικής του εξουσίας, το πληρώνει ακριβά. Αυτό είναι βέβαιο, και επιβεβαιώνεται από την ιστορία, που ποτέ δεν ψεύδεται και είναι σκληρή, πολύ σκληρή για τον ψευδόμενο κυβερνήτη.

Δεν μπορείς να ψεύδεσαι ότι έχεις τρένα. Δεν μπορείς να ψεύδεσαι ότι έχεις τηλεδιοίκηση και ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου των σιδηροδρόμων. Δεν μπορείς να ψεύδεσαι ότι έχεις δημόσιο σύστημα υγείας που να ανταποκρίνεται στοιχειωδώς σε μία πανδημία. Δεν μπορείς ψεύδεσαι ότι όσες περισσότερες ΜΕΘ έχει ένα κράτος τόσο περισσότερους θανάτους περιμένεις, κάτι που σήκωσε από το χώμα ακόμα και τον …Γεννηματά. Δεν μπορείς να ψεύδεσαι ότι ο αριθμός των γιατρών και των νοσηλευτών είναι επαρκής  και δεν χρειάζονται προσλήψεις. Δεν μπορείς να ψεύδεσαι ότι δεν χρειάζονται νέα κονδύλια για την παιδεία, για δασκάλους και καθηγητές, ακόμα και αν πέφτουν ταβάνια στα κεφάλια των μαθητών. Δεν μπορείς να ψεύδεσαι ότι αρκεί ο αριθμός των πυροσβεστών και τα μέσα αντιπυρικής προστασίας, όταν καίγεται κάθε χρόνο η μισή χώρα. Και τελικά τι έχουμε; Πως τι έχουμε!! ΄Εχουμε κουπόνια, έχουμε pass, έχουμε κυβερνητικό εκπρόσωπο που κακοποιεί ασύστολα την αλήθεια, έχουμε ΜΜΕ, έχουμε τον «πλούτο» με το μέρος μας, έχουμε στην Ευρώπη «άκρες»(ακόμα και αν μας καταδιώκουν όλες οι Επιτροπές και οι θεσμοί της για κακοποίηση του Κράτους Δικαίου, της Ελευθεροτυπίας, της Δημοκρατίας), έχουμε «οικογένειες» που παράγουν πολιτικούς άνδρες που είναι οι πιο άξιοι, οι πιο ικανοί, οι πιο μορφωμένοι, οι γεννημένοι για εξουσία, οι γεννημένοι για κυβερνήτες, αφού τρεις οικογένειες κυβερνούν τη χώρα πάνω από μισό αιώνα!!! Οι άλλοι; Επιστήμονες, διανοούμενοι, εργαζόμενοι, νέοι των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων; Όχι, αυτοί η «μοίρα» δεν τους δώρισε ικανότητες και αντοχές για τέτοιες αποστολές, άλλωστε είναι «κλεισμένες» οι θέσεις από τους «άξιους», τους «ικανούς», τους «γεννημένους για  εξουσία» των τριών οικογενειών, από παππούδες στα παιδιά, και από τα παιδιά στα εγγόνια.

Όμως το ψεύδος που καταλύει τη λογική και κάθε αξιοπιστία του κυβερνητικού κλαμπ (δηλ. Μαξίμου, γιατί κυβέρνηση με την κλασσική έννοια δεν υφίσταται) είναι ο ισχυρισμός ότι «υπήρχε και λειτουργούσε κανονικά σύστημα τηλεδιοίκησης και ηλεκτρονικού ελέγχου της κίνησης των τρένων, μάλιστα υπάρχει και λειτουργεί ακόμα και σήμερα», και αφήστε τους υπαλλήλους και συνδικαλιστές των σιδηροδρόμων να κραυγάζουν για  το αντίθετο, ακόμα και ο προφυλακισμένος Σταθμάρχης Λάρισας μόλις χθες συνέτριψε τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, και όμως επιμένουν. Την ανεξήγητη αυτή κυβερνητική επιμονή θέλησε να «λύσει» ο Αλέξης Τσίπρας με δύο επισκέψεις, μία στη Θεσσαλονίκη, σε οίκημα που υποτίθεται ότι εκεί θα στεγάζονταν και θα λειτουργούσε η Τηλεδιοίκηση, και δεύτερη στη Λάρισα, όπου πράγματι λειτουργούσε Τηλεδιοίκηση μέχρι τον Ιούλιο του 2019, και μετά από μία πυρκαγιά στα γραφεία της, έπαψε να λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Και τι είδε ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τα ίδια τα στελέχη των σιδηροδρόμων και στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα; Στη μεν Θεσσαλονίκη το …μηδέν, μόνο μία τέντα από όπου ο κ.Μητσοτάκης ήταν προγραμματισμένο κατά την ημέρα του ολέθρου στα Τέμπη να εξαγγείλει τη λειτουργία του(ανύπαρκτου) κέντρου τηλεδιοίκησης χωρίς να υπάρχει απολύτως τίποτα από αυτό, μόνο χώροι κενοί. Στη δε Λάρισα είδε μόνο καταστροφή και όλεθρο, ό,τι είχε απομείνει από την πυρκαγιά του 2019, σταθμάρχες και σιδηροροδρομικοί βεβαίωσαν on camera ότι από τότε δεν λειτουργεί απολύτως τίποτα. Και η εικόνα είναι απογοητευτική και αποτρόπαια. Ένα γιαπί με καλώδια να κρέμονται χωρίς ταβάνι, μπάζα, πεταμένες άδειες κούτες, σκουπίδια, διάλυση.

Γιατί τέτοιο και τόσο ψεύδος; Δεν μπορεί να υπάρξει λογική εξήγηση και απάντηση. Μόνο υποψία περί πανικού στο Μαξίμου, που για μία ακόμα φορά επιχειρεί με ασύστολο ψεύδος να «καλμάρει» την εξοργισμένη κοινωνία, και κυρίως τη νεολαία(αυτή πλήρωσε φόρο αίματος στα Τέμπη), ότι υπήρχε τηλεδιοίκηση, αλλά δεν λειτούργησε τώρα γιατί υπήρξε ανθρώπινο λάθος. Μόνο ανθρώπινο λάθος. Αν είναι έτσι γιατί η κυβέρνηση υπόσχεται ότι σε λίγους μήνες θα λειτουργήσει κανονικά το σύστημα; Και όταν μιλάμε για σύστημα τηλεδιοίκησης, εννοούμε «σύστημα που ρυθμίζει την κυκλοφορία ΟΛΩΝ  των τρένων από τον Δομοκό μέχρι το Πλατύ Ημαθίας, δηλαδή για απόσταση πάνω από 170 χιλιόμετρα», και όπως λένε όλοι οι σχετικοί σταθμάρχες και σιδηροδρομικοί εάν λειτουργούσε δεν υπήρχε καμία περίπτωση να συμβεί το ολέθριο και μακάβριο δυστύχημα των Τεμπών. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή επιβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αυτό είδαμε όλοι στο σχετικό βίντεο, αυτό επιβεβαιώνουν ΟΛΟΙ οι σιδηροδρομικοί. Και οι εικόνες του βίντεο αυτού είναι η εικόνα μίας Ελλάδας που αφήνει πίσω του ο κ.Μητσοτάκης. Και αυτό δεν θα το ξεχάσει ποτέ η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ε. ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. 




Total
0
Shares
Previous Article
8 Μάρτη, οι γυναίκες κρατάμε δυνατή τη συλλογική μας φωνή και δράση! - Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου: Πολιτισμός, πράσινο, βιώσιμη πόλη… - Εδώ η ζωή, φοβάται να ζήσει…

Ο αγώνας για το νερό είναι αγώνας για τη δημοκρατία

Next Article
amea logo

Πεζοδρόμια για ΑμεΑ στην οδό Φαναρίου στην Καρδίτσα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Related Posts