Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οριστική λύση από την κυβέρνηση σχετικά με τη διεκδίκηση εκτάσεων και ακινήτων ιδιωτών στην Καρδίτσα από το Ελληνικό Δημόσιου

kotsos mastromanolis

Οριστική λύση από την κυβέρνηση σχετικά με τη διεκδίκηση εκτάσεων και ακινήτων ιδιωτών στην Καρδίτσα από το Ελληνικό Δημόσιου

Το παραπάνω προέκυψε έπειτα από συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με τον Γενικό Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Εμμανουήλ Μαστρομανώλης

Συνάντηση εργασίας είχε ο  Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός στο Υπουργείο Οικονομικών με το Γενικό Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Εμμανουήλ Μαστρομανώλη.

Το θέμα το οποίο κυριάρχησε στη συνάντηση του κ. Κωτσού με τον κ. Μαστρομανώλη ήταν το ζήτημα που έχει προκύψει με αρκετούς κατοίκους της Καρδίτσας, οι οποίοι που διαμένουν στο Νότιο τμήμα της πόλης και ανακάλυψαν πως για τα ακίνητα τους υπόκεινται σε διεκδίκηση από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής επισήμανε στον Γενικό Γραμματέα πως πρόκειται για μια μεγάλη αστική έκταση, αποτελούμενη από 24 οικοδομικά τετράγωνα, δέκα εκ των οποίων είναι πλήρη δομημένα και η όποια βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλεως της Καρδίτσας, για την οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι κτηματολογικές καταχωρήσεις.

Επίσης, ο κ. Κωτσός σημείωσε στον κ. Μαστρομανώλη ότι για τα εν λόγω ακίνητα, υπάρχουν  τίτλοι ιδιοκτησίας για τους οποίους ο χρόνος κτήσης τους φτάνει στην εποχή της Τουρκοκρατίας, και οι οποίοι τίτλοι δεν έχουν αμφισβητηθεί από κανέναν.

Τέλος, ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας τόνισε στον Γενικό Γραμματέα πως πρέπει να γίνει άμεσα παρέμβαση με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, οι οποίες να προβλέπουν την οριστική διευθέτηση του ζητήματος με τον πλέον σύντομο τρόπο, απαλλάσσοντας τους πολίτες από μακροχρόνιες και κοστοβόρες δικαστικές διαδικασίες.

Ο κ. Μαστρομανώλης άκουσε με προσοχή την περιγραφή του προβλήματος από τον κ. Κωτσό και τον ενημέρωσε πως το Υπουργείο γνωρίζει το θέμα και πως είναι υπό επεξεργασία από τη Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας νομοθετική πρωτοβουλία για  διευθέτηση η οποία θα δίνει λύση στους δικαίως κατέχοντες των συγκεκριμένων ακινήτων.

Ειδικότερα το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο θα προβλέπει συγκρότηση επιτροπής  όπου ο κάθε δικαιούχος να καταθέτει ότι δικαιολογητικά διαθέτει έτσι ώστε να εξεταστεί η νομιμότητά τους. Κατά την εξέταση από την επιτροπή θα συνεκτιμηθεί και η δικαστική προσφυγή όποιων έχουν καταθέσει. Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας πληροφόρησε τον κ. Κωτσό πως ο σχεδιασμός της Γενικής Γραμματείας είναι το νομοσχέδιο να κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 29 Απριλίου του τρέχοντος έτους και στη συνέχεια θα τεθεί σε κοινωνική διαβούλευση ώστε να εισαχθεί στην ολομέλεια για ψήφιση αρχές Καλοκαιριού.

«Ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά πάρα πολλούς συμπολίτες μας εδώ και πολλά χρόνια παίρνει το δρόμο της οριστικής λύσης μέσα από τη νομοθετική πρωτοβουλία που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για ένα ανοιχτό ζήτημα δεκαετιών που έρχεται η κυβέρνηση μας να δώσει οριστική λύση σε ένα εκκρεμές ζήτημα που κρατούσε ομήρους πολλούς Καρδιτσιώτες που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Λάππα» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κωτσός.




Total
0
Shares
Previous Article
Triantopoulos Xristos vouli

Χρ. Τριαντόπουλος για Ν. Πρίντζο: Το κενό μεγάλο, η παρακαταθήκη τεράστια

Next Article
Ενημερωτική εκδήλωση από την Τροχαία για την «Οδική Ασφάλεια και οδική συμπεριφορά» στο ΣΔΕ Καρδίτσας

Ενημερωτική εκδήλωση από την Τροχαία για την «Οδική Ασφάλεια και οδική συμπεριφορά» στο ΣΔΕ Καρδίτσας

Related Posts