Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Όργιο λαθρεμπορίου φιαλών υγραερίου σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

ugraerio

Τεράστιο κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών εγκυμονεί το φαινόμενο του λαθρεμπορίου με διακίνηση παράνομων φιαλών υγραερίου που έχει ανθίσει τον τελευταίο καιρό σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Στην υπόθεση αυτή, η οποία αποτελεί «αγκάθι» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, φέρεται να εμπλέκονται εταιρίες των δύο νομών, με τα πρώτα πρόστιμα να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Πρόκειται για φιάλες υγραερίου, οι οποίες γεμίζονται ξανά παράνομα, ενώ χρησιμοποιούνται πλαστοί συρρικνωτές και τάπες ασφαλείας.

Οι παράνομες φιάλες αποτελούν «ωρολογιακές βόμβες», καθώς ο κίνδυνος εκρήξεων είναι μεγάλος, λόγω των ελάχιστων έως και ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας που τηρούν οι λαθρέμποροι.

Το ζήτημα είναι φλέγον, καθώς απειλεί την δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών, όχι μόνο όσων μεμονωμένα προμηθεύονται παράνομες φιάλες, αφού τέτοιες μπορούν να προμηθευτούν και επιχειρήσεις των δύο νομών, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πελατών τους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εντείνει τους ελέγχους της, ενώ δεν διστάζει να μοιράσει πρόστιμα στις εταιρίες που διαπιστώνει πως το κέρδος από την δραστηριότητα αυτή είναι πιο σημαντικό από την δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, σε δηλώσεις του στο trikalanews.gr, τόνισε πως «η Περιφέρεια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο».

trikalanews.gr




Total
0
Shares
Previous Article
aem poyrnaras

Η ΑΕ Μουζακίου ...Χτίζει αμυντικό τείχος με τον Σέφη Πουρνάρα!

Next Article
sofades ekdhloseis

Εκδηλώσεων συνέχεια στον Δήμο Σοφάδων

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…