Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ορεινός Δήμος Αργιθέας: Χωρίς σύστημα τηλεδιάσκεψης,δίχως διαβούλευση, αλλά …με FAX….και νέο “γραφείο” στον… κάμπο!!!

Δημήτρης Παπακώστας

Ορεινός Δήμος Αργιθέας: Χωρίς σύστημα τηλεδιάσκεψης,δίχως διαβούλευση, αλλά …με FAX….και νέο “γραφείο” στον… κάμπο!!!

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Η παρούσα Δημοτική αρχή, της επονομαζόμενης… “Νέας Εποχής”, βρίσκεται στο τιμόνι του ορεινού Δήμου Αργιθέας επί 14 ολόκληρους μήνες (17 από τις τοπικές εκλογές 2019).

|. Αύριο, συνεδριάζει (τρόπος του λέγειν…) το ΔΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ και η Οικονομική Επιτροπή,….”δια περιφοράς”, όπως αναφέρεται στις προσκλήσεις…. λόγω μη δυνατότητας μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης και οι Αιρετοί μπορούν – σημειώνεται – να στείλουν την ψήφο τους και μέσω …FAX – ένα μέσο επικοινωνίας που επίσημα από τα αρμόδια Υπουργεία (Ψηφιακής Πολιτικής και Εσωτερικών) έχει πλέον καταργηθεί…..
Αύριο, συζητούνται (τρόπος του λέγειν…) εξ αποστάσεως – αντί για δια ζώσης συνεδρίαση και έστω… κεκλεισμένων των θυρών – κρίσιμα κεντρικής σημασίας θέματα :
1. Το Τεχνικό πρόγραμμα 2021 με Εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και
 2. Το Σχέδιο προϋπολογισμού 2021 με Εισηγητή τον Δήμαρχο Αργιθέας.
Οι ευθύνες της προεδρίας του ΔΣ και των εισηγητών για τη μη δημοσίευση των προτεινόμενων προγραμμάτων είναι σοβαρές.
Ουδεμία διαβούλευση, καμία ενημέρωση Αιρετών και ενεργών πολιτών….
Απόλυτη σιωπή….. διαδικασίες χωρίς δημοκρατική ευαισθησία και διαφάνεια!
||.Η παρούσα Συμπολίτευση, υποσχέθηκε στους Αργιθεάτες τη στήριξη των μόνιμων κατοίκων, την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών και οργάνων, τη συνεργασία με τα πενταμελή ΚΣ και τους 20 Κοινοτάρχες.
* 14 μήνες στη τοπική εξουσία έχει δρομολογήσει :
————————————————————————————–
1. Ίδρυση “Γραφείου” Δήμου στον … κάμπο, στην πόλη Καρδίτσας, μη νόμιμα και αντι-αυτοδιοικητικά, επικαλούμενοι τον… Ιανό…
Ορισμένοι, ήδη, φαίνεται ότι έχουν κουραστεί από τις ορεινές διαδρομές και τις στροφές του Τυμπάνου και της Οξυάς…..
Άλλοι, όντας Αντιδήμαρχοι, διαμένουν μόνιμα στις πόλεις….
Αντί να αγωνιστούν για βελτίωση των δύο κεντρικών δρόμων, να στείλουν το Ψήφισμα ΔΣ στην Περιφέρεια και Υπουργείο Υποδομών, το κρατούν στο συρτάρι από τον Ιούνιο …..(5 μήνες).
Αντί να δώσουν την πάγια προκαταβολή και τοπικές Εξουσίες στους Κοινοτάρχες, επικαλούνται …. ολιγάριθμο προσωπικό – ενώ το Δημοτικό Ταμείο πληρώνει άνω των 80.000€ ετησίως για Οικονομική και Λογιστική υποστήριξη σε Ειδικούς συνεργάτες και Εταιρείες.
Το 2021 αν δεν δοθεί η νόμιμη πάγια προκαταβολή, θα επιληφθεί του θέματος ο Υπουργός Εσωτερικών, ενώ θα τεθεί και στο ΔΣ ΚΕΔΕ…..εξηγούμαστε!
2. Εισάγουν κρίσιμα θέματα σε ΔΣ και οικονομική επιτροπή χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, δημοσιότητα και διάλογο.
* Το Τεχνικό πρόγραμμα 2021… είναι συρραφή προηγούμενων ετών, χωρίς να δίνεται ορατό χρονοδιάγραμμα ….μια ” έκθεση ιδεών”…
– Ενώ η Κυβέρνηση έχει διαθέσει πιστώσεις και για την αντιμετώπιση Πανδημίας και των συνεπειών του Ιανού/ άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ.
– Χρηματοδότηση, επίσης,άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ, που παρέλαβε η Δημοτική Αρχή από την προηγούμενη, ακόμη τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί…..
14 μήνες τώρα….
Κοινοτικά συμβούλια και Αιρετοί δεν ρωτήθηκαν, ούτε γίνονται συνεδριάσεις για σοβαρά τοπικά θέματα….
Ούτε στα Βραγκιανά Αχελώου ούτε στο Πετρίλο. Πρόεδροι ορισμένων χωριών απόντες επί μήνες….
Οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα εύλογα.
Πότε θα έχουν κεραία Ίντερνετ στο Πετρίλο;
Τι θα γίνει με το δύσβατο δρόμο Κέντρο Πετρίλου – Χαλκιόπουλο και τη γέφυρα – και όχι ιρλανδική διάβαση – στο ρέμα Λεύκας ;
Στο τεχνικό πρόγραμμα 2021, αναγράφονται πάλι :
Δρόμος Μοναστήρι Βλασίου (57.000€- προηγούμενης δημοτικής αρχής), Ασφαλτόστρωση στα χωριά Αχελώου (410.000€), Ύδρευσης Αργυρίου (70.000€) και συνολικά ποσό άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ…..!…
…όλα στα χαρτιά….. ουσία, ακόμη, τίποτα!
• Τη μία φταίει ο ιός…την άλλη ο… Ιανός, την τρίτη….η Ορεινότητα και οι στροφές – αποστάσεις από τις πεδινές πόλεις!!!!
|||. Οι Δημότες παρακολουθούν το γενικό… σιωπητήριο, την αφωνία και της Αντιπολίτευσης, τη συσκότιση, την αποφυγή  δημοσιότητας  …
Στην αβεβαιότητα του κορωνο-ιού …. προστίθεται και η μελαγχολία και απογοήτευση της τοπικής απραξίας…..
Ούτε λόγος για τις νέες παιδικές χαρές, για δυναμική κοινωνική πολιτική με ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενίσχυση ηλικιωμένων και απόρων, για βελτίωση βατότητας δημοτικών κοινοτικών δρόμων (τσιμεντοστρώσεις , τεχνικά κλπ),για αντιπλημμυρικά έργα προστασίας (πλατεία Αγίου Δημητρίου Βραγκιανών κ.α)….
Ευτυχώς, που η Μείζων Αντιπολίτευση δεν ψήφισε την ίδρυση του ειδικού Γραφείου Δήμου στον κάμπο (πόλη Καρδίτσας) και τήρησε θετική στάση υπέρ των μόνιμων κατοίκων και της τοπικής αυτονομίας της ορειν’ης Πατρίδας !
Είναι ένα βήμα…..έστω δειλό, σεβασμού στην εντολή των Αργιθεατών που επιμένουμε – Ορεινά και Πατριωτικά!
* Η αυριανή συνεδρίαση των Δημοτικών οργάνων, πρέπει να αναβληθεί….
– Να δοθούν στη δημοσιότητα τα προτεινόμενα (Σχέδιο προϋπολογισμού και Τεχνικό 2021), να γίνει διάλογος – αντίλογος με όλα τα ΚΣ και Αιρετούς, φορείς και Δημότες και να οριστεί νέα ημερομηνία λήψης αποφάσεων.
• Η Συμπολίτευση και η Αντιπολίτευση να αντιληφθούν ότι ο χρόνος τρέχει, απομένει ακόμη ωφέλιμος χρόνος λιγότερος από 22 μήνες έως τις εκλογές του 2023…..Οι δεσμεύσεις που δόθηκαν το 2019 να τηρηθούν!
– Οι παρεμβάσεις στα Υπουργεία και Περιφέρεια Θεσσαλίας να ενταθούν!
– Με στενή συνεργασία Δήμου – ΕΕΤΑΑ και  ιδιώτες μηχανικούς να ξεκολλήσουν τα έργα που καθυστερούν….και έχει ανάγκη ο Τόπος μας!
•”Αν δεν σπάσουμε αυγά….δεν γίνεται ομελέτα!”
•Αν δεν ιδρώσουμε τη… φανέλα, επιτυχία δεν θα έρθει!…
• Πρώτη προτεραιότητα οι μόνιμοι &  ενεργοί δημότες των 20 Κοινοτήτων μας!
Δημήτρης Παπακώστας



Total
0
Shares
Previous Article
gremisma gefira mpalano mpalano

Γκρεμίστηκε η παλιά γέφυρα στο Μπαλάνο

Next Article
ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Τα είδωλα δεν πεθαίνουν