Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ορεινή Αργιθέα: Η εντολή σχηματισμού Αντιπολιτευτικού συνδυασμού από …χωρίον σε χωρίον !

Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Ορεινή Αργιθέα: Η εντολή σχηματισμού Αντιπολιτευτικού συνδυασμού από …χωρίον σε χωρίον !

Έχουμε γράψει για τις Τοπικές διεργασίες που ξεκίνησαν από τις 22-8-21 όταν δόθηκε η σκυτάλη του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Μείζονος Αντ)σης στον Δ.Σ. Γιάννη Β. Μπαμπάτσικο (εκλογική περιφέρεια Αχελώου) από τον Δ.Σ. Γ. Χασιώτη (που θήτευσε επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος) – εκλογική περιφέρεια Δυτικής – ομόφωνα στη σύσκεψη στελεχών στην κοινότητα Μαράθου.

Κύλησαν μήνες, χωρίς δυστυχώς να υπάρξει μια ενεργητική δομική αντιπολίτευση.

^Έλλειμμα ενημέρωσης κόσμου, μη τακτική επαφή με δημότες και χωριά. Υποτονική εμφάνιση στα ΔΣ.

^Στον κυκλώνα Ιανού -Σεπτ 2020- ουδείς επισκέφθηκε τα ρημαγμένα χωριά, τα οδικά δίκτυα. Γαλότσα δεν μπήκε …

^Ένα πέπλο σιωπής σκέπασε την πατρίδα, η αυτοδιοίκηση μουγγή – άφωνη.

• Τον Ιούνιο 2022 έγινε η Τομή στα δημοτικά – αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών του ΔΣ Αργιθέας με υπευθυνότητα, σύνθεση, αναγκαίους συμβιβασμούς και στη βάση προεκλογικών προγραμμάτων τους ψήφισαν ΝΑΙ και έδωσαν έγκριση στους όρους ΜΠΕ του φακέλου που κατέθεσε η επενδύτρια εταιρία για το αειφορικό υδροηλεκτρικό της λιμνοκοιλάδας Αχελώου (Καταφύλλι – Αυλάκι) όπως έπραξε πριν το ΠΣ Θεσσαλίας.

^Φυσικά με προϋποθέσεις τήρησης των νομικών κανόνων και ανταποδοτικά έργα υπέρ κοινοτήτων και δημοτών που θίγονται.

Το Αιολικό Τυμπάνου ολοκληρώνεται.

^Στο θέμα αυτό: έργα ΑΠΕ, που αποτελεί θεμέλιο για την αναπτυξιακή προοπτική του Τόπου, είχαμε σύγκλιση απόψεων Συμπολίτευσης – Αντιπολίτευσης.

• Όπως έγινε και το 2018 για τη ΜΠΕ αιολικού στο Χονδροσπάνι Ανατολικής Αργιθέας (προεδρία Δημ. Παπακώστα).

• Ακολούθησαν παραιτήσεις, μεταγραφές και ανεξαρτητοποίηση αντιδημάρχων, αλλαγές στη σύνθεση ΕΕ και διαρροή στελεχών από αντιπολίτευση.

* Στις 22-4-23 στη συνάντηση Ανθηρού δεν βγήκε … ‘λευκός’ καπνός και η απουσία κεντρικών στελεχών σήμανε την αυτοδιάλυση της παράταξης «Αργιθεάτικη Συμμαχία», που διεκδίκησε δημαρχία το 2014 και 2019.

* Ο έχων την πρωτοβουλία και ηγεσία της δημ. ομάδας αντιπολίτευσης (η ελάσσων είχε εν τω μεταξύ μείνει με …έναν αιρετό) παρέδωσε την «εντολή» σε έτερο μέλος της παράταξης, λόγω μη στήριξης από στελέχη της έδρας του δήμου. Εκείνος – Απ Σέμπρος που χρημάτισε αντιδήμαρχος και πρόεδρος ΔΣ – βρέθηκε σε νέο αδιέξοδο.

•• Ακούγεται ότι … άλλη – άλλος Αιρετός κινείται με στήριξη στελεχών για εκδήλωση ενδιαφέροντος σχηματισμού συνδυασμού που θα αντιπαρατεθεί στη «νέα εποχή».

^Οι 4000 εγγεγραμμένοι ενεργοί Αργιθεάτες αναμένουμε τα τελικά !

••• Στην πολιτική και Αυτοδιοίκηση υπάρχει συνέχεια, ευγενής σκυταλοδρομία!

^ Όσοι θέλουν να εκτεθούν στις εκλογές 8 Οκτωβρίου 23 έχουν δημοκρατική υποχρέωση να ενημερώνουν τακτικά τον κόσμο – η ενασχόληση με κοινά γίνεται στο φως και δημόσια, δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση , «μυστικιστική στοά»——να ακούν τη βάση , να περπατούν χωριό -χωριό και στις πόλεις όπου ετεροδημότες .
^Να παρεμβαίνουν στο ΔΣ , να καταθέτουν ερωτήσεις , να απαιτούν απαντήσεις , έγγραφα και αποδείξεις .

Η στασιμοτητα και απραξία πρέπει να σταματήσουν , να παραχθεί έργο στις υποδομές και στον κοινωνικό τομέα .

Οι γυναίκες και οι άνδρες , οι νέοι και οι έμπειροι ΩΡΑ να δραστηριοποιηθούν .

Η ορεινή Αργιθέα των 20 κοινοτήτων αξίζει και μπορεί να προκόψει , να αντισταθεί στην ερήμωση , γήρανση , στασιμότητα !

* Με αξιοποίηση φυσικού πλούτου και πόρων – νερά & άνεμο – με πατριωτική ενότητα και συσπείρωση εργατικών έντιμων διαλλακτικών ανθρώπων της !!!

^Η Π.Εν.Α πάντοτε Παρούσα και Μαχητική …
Μετά τις εθνικές εκλογές τα … σπουδαία !!!

Δημήτρης Παπακώστας 2-5-23




Total
0
Shares
Previous Article
Κ. Αγόρης: Από τις 22 Μαΐου Δικαιοσύνη και για την Αργιθέα

Κ. Αγόρης: Από τις 22 Μαΐου Δικαιοσύνη και για την Αργιθέα

Next Article
Το πρόγραμμα επισκέψεων του Υπουργού Δικαιοσύνης και Υποψήφιου Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ Κώστα Τσιάρα 9 & 10/5 - Το πρόγραμμα ομιλιών του Υπουργού Δικαιοσύνης και Υποψήφιου Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα - Πρόγραμμα επισκέψεων του υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Καρδίτσας Κώστα Τσιάρα

Το πρόγραμμα ομιλιών του Υπουργού Δικαιοσύνης και Υποψήφιου Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…