Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ώρα πρεμιέρας για τον ΓΣ Μουζακίου «Γ. Πασιαλής»

afisa Pasialis Mouzaki Faloria slide

Κάλεσμα στον κόσμο!

Χωρίς άγχος αλλά με κίνητρο,

58 ημέρες προετοιμασίας, τέσσερα επίσημα ματς για τη Φάση των Ομίλων του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ και ισάριθμες φιλικές αναμετρήσεις είναι το αποτέλεσμα προεργασίας του ΓΣ Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής» για το πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ που σήμερα Σάββατο 19/10/2019 ανοίγει τις πύλες του.

Η πρεμιέρα, φέρνει την ομάδα του Στέφανου Μπελάγια αντιμέτωπη με τη Φαλώρεια, αντίπαλο που θα βρει εκ νέου μπροστά της για δεύτερη διαδοχική χρονιά αλλά σε διαφορετική κατηγορία.

Οι δύο περυσινές νεοφώτιστες στην Α1 ΕΣΚΑΘ, εκκινούν φέτος στην Α2 κατηγορία από νέες βάσεις και καλούνται να αντεπεξέλθουν στην πρωτόγνωρη δομή του πρωταθλήματος, η οποία οδηγεί σε υψηλό ανταγωνισμό.

Κι αυτό διότι στον 2ο Όμιλο της Α2 ΕΣΚΑΘ συμμετέχουν 11 ομάδες με τις τέσσερις τελευταίες να υποβιβάζονται στο τέλος της σεζόν στη Β’ κατηγορία. Συνεπώς, χρειάζεται πορεία…πρωταθλητισμού για να επιτευχθεί η παραμονή και με τη σεζόν να μεταφράζεται ως «μαραθώνιος», ο ΓΣΜΠ φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις με ενθουσιασμό, πάθος και τον κόσμο στο πλευρό του.

Οι Κιτρινόμαυροι με αρκετές προσθαφαιρέσεις το ρόστερ τους, όπως άλλωστε κάθε νέα προσπάθεια, αλλά με κύριο χαρακτηριστικό τη νεανικότητα και την εντοπιότητα, εισέρχονται σε ένα πρωτάθλημα όπου φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν την περιοχή του Μουζακίου με τρόπο που να παρουσιάσουν όμορφο μπάσκετ και να αναδείξουν το ταλέντο των γηγενών αθλητών.

Η διοίκηση με καθημερινή δουλειά και προσφορά στοχεύει προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να δημιουργήσει τη νέα γενιά αθλητών στην περιοχή που θα μπορέσει να προσελκύσει ακόμη περισσότερους νέους στο άθλημα και να βασιστεί τα επόμενα χρόνια η περιοχή στις δικές της δυνάμεις.

Με το βλέμμα στο μέλλον, λοιπόν, ο ΓΣ Μουζακίου «Γ. Πασιαλής» γνωρίζει ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και πως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια κόντρα σε έναν νεανικό και «φρέσκο» αντίπαλο για το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στην Α2. Με το χρόνο να είναι μία παράμετρος που θα παίξει το δικό του ρόλο σε ό,τι αφορά την απόκτηση ομοιογένειας, η τοπική ομάδα θέλει τον κόσμο στο πλευρό της για να αντλήσει δύναμη και να δώσει τον καλύτερό της εαυτό ως ελάχιστη ανταπόδοση της στήριξης που λαμβάνει.

Για το Σαββατιάτικο (19/10) αγώνα, η προετοιμασία κύλησε με προπονήσεις που αποσκοπούσαν τόσο στην τόνωση της φυσικής κατάστασης, όσο και στην εμπέδωση της αγωνιστικής ταυτότητας την οποία προσπαθεί να αποδώσει ο νέος προπονητής, Στέφανος Μπελάγιας στο αγωνιστικό τμήμα. Σε αυτή την προσπάθεια, οι δυσκολίες δεν έλειψαν σε ό,τι αφορά εναλλασσόμενες απουσίες και τραυματισμούς, ωστόσο η διάθεση όλων ήταν έκδηλη και φυσικά η προσαρμογή σε κάθε αγωνιστική ιδιαιτερότητα και απαίτηση.

Η συμμετοχή στο κύπελλο ΕΣΚΑΘ είχε να αποφέρει οφέλη αλλά και να φανερώσει αδυναμίες κόντρα σε αντιπάλους από την Α1 και Α2 ΕΣΚΑΘ, έχοντας επεισέλθει εμβόλιμα στην προετοιμασία της ομάδας που προσπάθησε να την αξιοποιήσει αναλόγως.

Το ενδιαφέρον, πλέον, στρέφεται στην πρεμιέρα εκεί όπου τις τελευταίες 20 ημέρες ο ΓΣ Μουζακίου εντείνει την προσπάθεια ετοιμότητάς του με προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια με ομάδες από τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Για το ματς με τη Φαλώρεια, ο Στ. Μπελάγιας έχει δώσει τα στοιχεία για τον αντίπαλο αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού που χρειάζεται να ακολουθήσει η ομάδα, επισημαίνοντας πως η διάρκεια στην απόδοση και η ενέργεια είναι από τα σημεία-κλειδί στην έκβαση του αγώνα. Εξάλλου, η ενσωμάτωση κάποιων πιο έμπειρων μονάδων αποσκοπούν στην καλύτερη δυνατή προοπτική υποστήριξης και πλαισίωσης των νεαρών αθλητών, σε μία κατηγορία που όπως είπαμε έχει κύριο γνώρισμα τη δύναμη αλλά και την ταχύτητα.

Ο αντίπαλος από τα Τρίκαλα, τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει βήματα προόδου, έχοντας λειτουργήσει ως «προθάλαμος» του Αιόλου Τρικάλων, προκειμένου οι νεαροί αθλητές να πάρουν εμπειρίες και αγωνιστικά λεπτά και να προωθηθούν στη ομάδα που επέστρεψε, φέτος, στο προσκήνιο και τη Γ’ Εθνική, ενώ άλλοτε δέσποζε και στην Basketleague.

Για να γείρει, όμως η πλάστιγγα υπέρ των Κιτρινόμαυρων μεγάλο ρόλο θα παίξει η έδρα. Γι’ αυτό, διοίκηση, προπονητικό τιμ και παίχτες απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο του Μουζακίου να αγκαλιάσει τη νέα αυτή προσπάθεια από την πρώτη ημέρα και να προσέλθει στο γήπεδο το Σάββατο (19/10) στις 19:00 ώστε το ξεκίνημα να συνοδευτεί με νίκη και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης για τη δύσκολη συνέχεια.

Το τζάμπολ ορίστηκε για τις 19:00 στο κλειστό του Μουζακίου και διαιτητές ορίστηκαν οι Γιάννης Δημουλάς και Γεωργία Λουλέ από τα Τρίκαλα.


afisa Pasialis Mouzaki Faloria




Total
0
Shares
Previous Article
tsipouro

Τα οφέλη του τσίπουρου στην υγεία

Next Article
Dimarxeio Plastira mouzakinews 860

Διαλειτουργικό δίκτυο υπολογιστών αποκτά ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα