Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων – του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ

Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων – του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ

Παρατηρούμε στα δημοσιεύματα και φωτογραφίες έγκυρων ΜΜΕ, μεγάλο… πιεστικό συνωστισμό στα εγκαίνια του έργου Ύδρευσης 42 κοινοτήτων ανατολικής Καρδίτσας από τα καθαρά νερά του ταμιευτήρα Σμοκόβου.

^ Κανονικό πρέσινγκ για το ποιoς θα πλασσαριστεί δίπλα στον αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό, που επισκέφθηκε σήμερα την πολύπαθη Θεσσαλία – ν. Καρδίτσας.

^ Ποιός θα πιάσει την κορδέλα εγκαινίων του πράγματι σημαντικού έργου που θα βελτιώσει θεαματικά την ποιότητα ζωής χιλιάδων Καρδιτσιωτών.

^ Ποιός θα έχει το… ψαλίδι !!!

• Όμως για να φθάσουμε στα σημερινά εγκαίνια κάποιοι εργάστηκαν σκληρά από το μακρινό 1983 και 2003, έχοντας όραμα και έμπνευση για την πρόοδο του τόπου!

@ Όπως στις δεκαετίες 1950 και 1960 κάποιοι άλλοι οραματιστές συνέλαβαν την ιδέα για το μεγάλο έργο του Φράγματος Ν. Πλαστήρα (Ταυρωπού – Μέγδοβα) και ολοκλήρωσαν: ο Μαύρος Καβαλάρης Νικόλαος Πλαστήρας και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

• Το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του ΥΠΕΧΩΔΕ το 1983 – κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, ξεκίνησε την υλοποίηση φράγματος στον Σοφαδίτη ποταμό και το 1995 ολοκληρώθηκε, το φράγμα και η πλήρωση του Ταμιευτήρα Σμοκόβου ολοκληρώθηκε το 2003 – κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη.

@ Όταν η Πολιτική παράγει και οι Πολιτικοί βλέπουν μπροστά προς το συμφέρον των επόμενων γενιών και όχι… εκλογών, τότε οι νομοί, οι περιφέρειες προχωρούν, προκόβουν και ευημερούν !

@ Όταν αντίθετα οι νεώτεροι Πολιτικοί μετά το 2008 – με την αποχώρηση του εργατικού Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά… «κατέβασαν» μολύβια και απέσυραν μηχανήματα, χάσκουν παρατημένα, ημιτελή και… ετοιμόρροπα τα έργα Αχελώου ποταμού – το Φράγμα Συκιάς Αργιθέας, το σχεδόν έτοιμο εδώ και χρόνια Υδροηλεκτρικό Μεσοχώρας και η υπό κατάρρευση Σήραγγα Εκτροπής (ήδη ανοιγμένη 18 χλμ από Πετρωτό – Αγορασιά Αργιθέας έως Δρακότρυπα Μουζακίου).

•Στα σημερινά Εγκαίνια δεν ειπώθηκε τίποτα για νέες πολιτικές μεγάλων έργων που έχει ανάγκη η Δυτική Θεσσαλία, ο παραγωγικός κάμπος ολόκληρης της περιφέρειας μας.
Ούτε για Χρονοδιαγράμματα Υλοποίησης, Ούτε για έργα αποκατάστασης περιβάλλοντος και οδικών δικτύων για την περίπτωση – απευκταία – ματαίωσης οριστικής και αμετάκλητης.

Δεν δόθηκε εξήγηση για τρόπους και έργα προστασίας περιοχών λεκάνης Πηνειού / Παμίσου από νέα πλημμυρικά φαινόμενα και κυκλώνες τύπου Ιανού- Ντάνιελ κα.

Όμως οι περιοχές που έχουν υποστεί τις βλάβες από τα υπό… μόνιμη αορίστου χρόνου κατασκευή έργων Αχελώου -ιδίως η ορεινή Αργιθέα- αρνούνται πλέον να συνεχίσουν να είναι… πεδία βολής και σεληνιακού τοπίου, με παρατημένα προφράγματα Συκιάς και οδικές σήραγγες χωρίς εσωτερική επένδυση, δίχως φωτισμό και με λίαν επικίνδυνη βατότητα.

@ Η Κυβέρνηση, οι αρμόδιοι Υπουργοί, οι Κοινοβουλευτικοί και Αιρετοί ΤΑ έχουν υποχρέωση να δώσουν ένα ΤΕΛΟΣ στην συνεχιζόμενη εκκρεμότητα, τη στασιμότητα Έργων μεταφοράς νερών Αχελώου ποταμού, να κάνουν την τελική οριστική Επιλογή :

• Ολοκλήρωση εντός εύλογου Χρονοδιαγράμματος
• ή «κατεδάφιση» και άμεση πλήρη αποκατάσταση περιοχών;

Οι σημερινές γενιές απολαμβάνουν τα έργα που θεμελίωσαν προγενέστεροι το 1980-2000, οι επόμενες γενιές πότε θα απολαύσουν τα αναγκαία σύγχρονα μεγάλα Έργα, που έχει ανάγκη η Θεσσαλία για να ξεφύγει από τους κινδύνους ερημοποίησης – ξηρασίας, αλλά και επώδυνων πλημμυρικών φαινομένων;

@ Οι Θεσσαλοί για τους λόγους αυτούς τόλμησαν παρά τις ασφυκτικές άνωθεν πιέσεις να ψηφίσουν με ευψυχία και ελευθερία νέα περιφερειακή αρχή και ΠΣ, έστειλαν αυστηρό και πολλαπλό μήνυμα Αλλαγής στα ψηλά… κλιμάκια!

• Δεδομένοι ψηφοφόροι πλέον: Τέλος …!

Δημήτρης Παπακώστας 8-12-23
Αιρετός ΤΑ Θεσσαλίας 25 έτη – Νομικός
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Βόλει Κορασίδων: ΓΣ Μουζακίου - Νίκη Βόλου σήμερα (6:00μμ) στο κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου - Βόλει Γυναικών: Πρεμιέρα για τον Γ.Σ. Μουζακίου που υποδέχεται τον Φιλαθλητικό Τρικάλων στο κλειστό του Μουζακίου αύριο Σάββατο 9/12

Βόλει Γυναικών: Πρεμιέρα για τον Γ.Σ. Μουζακίου που υποδέχεται τον Φιλαθλητικό Τρικάλων στο κλειστό του Μουζακίου αύριο Σάββατο 9/12

Επόμενο άρθρο
Αποτελέσματα τροχονομικών ελέγχων: 4.075 Τροχονομικές παραβάσεις το μήνα Νοέμβριο στη Θεσσαλία - Βεβαιώθηκαν 339 τροχονομικές παραβάσεις σε Αστυνομικούς ελέγχους χθες στη Θεσσαλία - 7 τροχαία ατυχήματα στη Θεσσαλία το Σεπτέμβρη - Τα 2 θανατηφόρα - 108.518 τροχονομικοί έλεγχοι και 23.883 παραβάσεις το διάστημα από 9 έως 15 Οκτωβρίου 2022 - 104.069 τροχονομικοί έλεγχοι και 23.055 παραβάσεις στην επικράτεια το διάστημα από 7 έως 13 Αυγούστου 2022

Αποτελέσματα τροχονομικών ελέγχων: 4.075 Τροχονομικές παραβάσεις το μήνα Νοέμβριο στη Θεσσαλία