Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μαγικό το «Opera Gala Δημήτρης Καβράκος» στα Τρίκαλα

Μαγικό το «Opera Gala Δημήτρης Καβράκος» στα Τρίκαλα

Μαγικό το «Opera Gala Δημήτρης Καβράκος» στα Τρίκαλα

Μότσαρτ, Πουτσίνι, Βέρντι, αλλά και οπερέτα και «Φάντασμα της Οπερας». Τρία νέα παιδιά, με τη συνοδεία εξαίρετου πιανίστα και την καθοδήγηση και διδασκαλία του διεθνούς φήμης Τρικαλινού βαθύφωνου Δημήτρη Καβράκου, μάγεψαν τους/τις τρικαλινούς/ες φιλόμουσους/ες.

Το βράδυ της Τετάρτης 26 Αυγούστου 2020 στο πανέμορφο υπαίθριο ανοικτό θέατρο του Δήμου Τρικκαίων στο Φρούριο των Τρικάλων, το «Opera Gala Δημήτρης Καβράκος» του Δήμου Τρικκαίων και του Μουσείου Τσιτσάνη εντυπωσίασε κάθε θεατή.

Οι άριες και το λυρικό τραγούδι κινήθηκαν στον ουρανό των Τρικάλων, κάτω από το ρολόι του Φρουρίου, σε μια βραδιά μαγική και γεμάτη μουσική απόλαυση.

Η τρικαλινή σοπράνο Ματίνα Τσαρουχά, η σοπράνο Αννυ Φασέα και ο βαρύτονος Αντώνης Κορδοπάτης, νέα παιδιά με εξαιρετικές ήδη σπουδές, με τη συνοδεία του εξαίρετου πιανίστα Μανώλη Παπασηφάκη, δημιούργησαν μια άκρως αισθαντική και εντόνως μουσική ατμόσφαιρα.

Με όλα τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και είσοδο με ειδικές προσκλήσεις (σε θέατρο με μειωμένο αριθμό θέσεων), ο κορονοϊός δεν εμπόδισε τους εκατοντάδες φίλους και φίλες της όπερας και του λυρικού τραγουδιού να ακούσουν και να χαρούν την πρόοδο των εκπαιδευομένων από τον Δημήτρη Καβράκο.

Ο τρικαλινός ερμηνευτής με την τεράστια καριέρα καθοδήγησε και δίδαξε τους τρεις ερμηνευτές/τριες, μεταλαμπαδεύοντας και στη γενέτειρά του, εμπειρία, γνώση και αξίες που απέκτησε από την τεράστια και πολυετή διεθνή του καριέρα.

Με μήνυμά του, ο ίδιος, συνεχάρη αρχικώς τους «οργανωτές αυτής της ξεχωριστής βραδιάς, Έφη Λεβέντη, Στέλιο Καραγεώργο, Δημήτρη Τσαρουχά και τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Τρικάλων, που προσέφεραν με τόσο στήριξη και φροντίδα στο αγαπημένο μου κοινό των Τρικάλων!»

Και συνέχισε

«Στις δύσκολες ημέρες που ζούμε, είναι τόσο σπουδαίο να έχουμε τη χαρά που μας προσφέρει η τόσο όμορφη Τέχνη της Μουσικής! Τρία νέα παιδιά, γεμάτα όνειρα και ελπίδες τραγούδησαν ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα με μεγάλη επιτυχία!! Άννυ Φασσέα, Ματίνα Τσαρουχά και Αντώνης Κορδοπάτης. Πιστεύω πολύ ότι με σύμμαχο το ταλέντο τους, την επιμέλεια και την Αγάπη για το Λυρικό τραγούδι θα ολοκληρώσουν τις καλλιτεχνικές επιθυμίες και ιδανικά τους!! Εγώ θα είμαι πάντα κοντά σε όλους τους νέους να δίνω όσο μπορώ από τις γνώσεις και εμπειρίες της καλλιτεχνικής μου διαδρομής. Συγχαρητήρια επίσης στον υπέροχο πιανίστα Μανώλη Παπασηφάκη και στην εξαιρετική παρουσιάστρια Ελενα Μελισσίδη!! Μπράβο στο κοινό των Τρικάλων που με την παρουσία τους γέμισαν το μαγευτικό Βυζαντινό Κάστρο της όμορφης πόλης μας!! Ένα μεγάλο Μπράβο στον Δήμαρχο μας Δημήτρη Παπαστεργίου για την συνεχή στήριξη και αγάπη του σε όλες τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις!!».

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων στην Αθήνα, αλλά μετέφερε τους χαιρετισμούς του, μέσω της αντιπροέδρου του Μουσείου Τσιτσάνη, Εφης Λεβένη. Η οποία επεσήμανε, ακόμη, ότι «η καθοδήγηση και διδασκαλία του Δημήτρη Καβράκου, κατέστησαν δυνατή η συνέχιση ενός οράματος, που ξεκίνησε από το 2018, όταν ο Δήμος Τρικκαίων έδωσε το όνομα του λυρικού τραγουδιστή στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου. Σήμερα, το Μουσείο Τσιτσάνη και ο Δήμος Τρικκαίων αποδεικνύουν ότι μπορούμε να ενώσουμε τα τόσα είδη μουσικής, να δώσουμε εξαιρετικές στιγμές για τη μουσική απόλαυση, σε πολλά και διαφορετικά είδη τραγουδιού».

Μαγικό το «Opera Gala Δημήτρης Καβράκος» στα Τρίκαλα




Total
0
Shares
Previous Article
kafsonas

Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Next Article
Dj Bacco After 20.00 At Mythos

Dj Bacco After 20.00 At Mythos Club στο Μουζάκι