Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Ονομαστική πρόσκληση» σε αναπληρωτές για Δημ. σχ. Ανθηρού και Νηπ/γείο Αργυρίου!

kotsos gkika 1

 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΚΩΤΣΟΥ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Α. ΓΚΙΚΑ

«Ονομαστική πρόσκληση» σε αναπληρωτές για Δημοτικό σχολείο Ανθηρού και Νηπιαγωγείο Αργυρίου! 

Το σοβαρό πρόβλημα της μη λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Ανθηρού και του Νηπιαγωγείου Αργυρίου λόγω άρνησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών να δεχθούν διορισμό στη δυσπρόσιτη Αργιθέα, συζήτησε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός με τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας κα Αναστασία Γκίκα.

Μετά από ανταλλαγή απόψεων, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός πρότεινε να «βγει» άμεσα από το Υπουργείο «ονομαστική πρόσκληση» για κάλυψη των θέσεων στα δύο σχολεία από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι εφόσον αρνηθούν το διορισμό τους σε αυτές, θα αποκλείονται από τους πίνακες για δυο συνεχόμενα χρόνια.

Πρόκειται ουσιαστικά για επαναφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση του παλαιότερου καθεστώτος διορισμών αναπληρωτών εκπαιδευτικών που είχε τροποποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μειώνοντας από δυο συνεχόμενα χρόνια στο τρέχον έτος τον αποκλεισμό από τους πίνακες.

Τονίζεται ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε και την επιπλέον μοριοδότηση των υπηρετούντων σε σχολεία δυσπρόσιτων περιοχών, αφαιρώντας έτσι κάθε κίνητρο από τους ενδιαφερόμενους για διορισμό αναπληρωτές να τα προτιμήσουν.

Η πρόταση του κ. Κωτσού έγινε δεκτή από το Υπουργείο και θα προωθηθούν το γρηγορότερο οι διαδικασίες εφαρμογής της.

Γιώργος Κωτσός

Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
stathis papakostas Dimitris

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Μουζακίου κ.Φάνη Στάθη για την επιτυχία του Δημήτρη Παπακώστα

Next Article
spyroslappas

Σπ. Λάππας: Ο προϋπολογισμός του 2020 που καταρρίπτει τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ