Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Όνειρα στο Φεγγίτη

oneira sto Feggiti
Με την κ. Λαμπρινή Μηνά γνωριστήκαμε όλως τυχαίως .Όπως …τυχαία…συμβαίνει να διαδραματίζονται και να εξελίσσονται όλα τα όμορφα και άκρως ενδιαφέροντα πράγματα στη ζωή του καθενός μας.
Μέσα σε ένα τρένο με δρομολόγιο από Τρίκαλα προς την Αθήνα  τον Αύγουστο του 2018.
Διπλός ενθουσιασμός για μένα γιατί και πολλά χρόνια είχα να ταξιδέψω με τρένο αλλά και την πρωτεύουσα  να επισκεφθώ.
Καθίσαμε η μια δίπλα στην άλλη και ….ως γνήσιοι απόγονοι του ξένιου Δία.. συστηθήκαμε και πιάσαμε ψιλή κουβέντα.
Αστυνομικός (Αρχιφύλακας) στο επάγγελμα η κ.Μηνά και ωωωω!!! του θαύματος …αποκαλύφθηκε πως …και συντοπίτισσα μου είναι  και κοινούς γνωστούς έχουμε..
Φανταστείτε λοιπόν τί και πόσα είχαμε να πούμε στο πεντάωρο ταξίδι μας.
Ξεδιπλώνοντας το κουβάρι της γνωριμίας μας και συζητώντας για τις οικογένειές μας, τα ενδιαφέροντά, τα όνειρά μας, την κοινωνία,την πολιτική, τα θέλω μας…. μου εκμυστηρεύθηκε πως έφερε μέσα της το συγγραφικό μικρόβιο που την ενεργοποίησε να ξεκινήσει για προσωπικούς λόγους να αποτυπώνει σκέψεις και συναισθήματα στο χαρτί.
Οι ερωτήσεις μου;;;;; Aπλές και απέριττες!
Οι απαντήσεις της;;;;;Γεμάτες ουσία και συναισθηματικό περιεχόμενο!
Δεν την ονομάζω συνέντευξη…Στο νου μου χαράχτηκε σαν μια καταπληκτική στιχομυθία δύο ξένων γυναικών που τυχαία γνωρίστηκαν σε ένα τρένο, συμπάθησαν η μια την άλλη αρκετά ώστε να δώσουν χώρο στην καινούργια τους φιλία να εξελιχθεί και να την τιμούν όταν και όποτε βρίσκονται.
Κυρίες και Κύριοι σας παρουσιάζω την γλυκύτατη και πολλά υποσχόμενη Τρικαλινή συγγραφέα κ. Λαμπρινή Μηνά και το πνευματικό της τέκνο… ΟΝΕΙΡΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΙΤΗ!
Ερ.:;Ήταν παλιό σου όνειρο γίνεις συγγραφέας;
Απ:Η αλήθεια είναι πως όχι.Η αποτύπωση των συναισθημάτων σε χαρτί της ιστορίας δύο φιλενάδων μου που φύγανε νωρίς από κοντά μας και η εκτόνωση αυτών μέσω της γραφής της ιστορίας τους ήταν η πρώτη απόπειρα συγγραφής και η αφετηρία.
Τα όνειρα στον φεγγίτη είναι ουσιαστικά το δεύτερο μου βιβλίο,το πρώτο που εκδίδεται και ήρθε ως επιθυμία να εκφραστώ και πάλι μέσω της γραφής ως συναισθηματική ανάγκη.
Ερ:Πώς εμπνεύστηκες  την ιστορία του βιβλίου σου;
Απ:Η ιστορία του βιβλίου μου προέκυψε από μια εικόνα, αυτή του φεγγίτη ενός σπιτιού στο χωριό που μεγάλωσα στα Τρίκαλα και των ανθρώπων που ζούσαν μέσα σε αυτό με μεγάλη βοήθεια από τη φαντασία μου.
Ερ:Ποιός εκδοτικός οίκος,έχει αναλάβει την εκδοσή του;
Απ:Ο εκδοτικός οίκος που είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ονομάζεται ΖΕΝΙΘ, είναι ένας καινούριος εκδοτικός οίκος που δίνει την ευκαιρία σε νέους συγγραφείς να αναδείξουν το ταλέντο τους και τον ευχαριστώ από καρδιάς.
Ερ:Πώς ένιωσες όταν κράτησες το βιβλίο στα χέρια σου;
Απ:Τα συναισθήματα μου ήταν αντιδιαμετρικά αντίθετα, από τη μια χαρά,συγκίνηση κι ευγνωμοσύνη και από την άλλη άγχος αν θα καταφέρω να παρασύρω τους αναγνώστες στο ταξίδι που χάραξα.
Ερ:Το θέμα του βιβλίου,πείτε μας δυο λόγια.
Απ:Το βιβλίο μιλά για έναν άντρα τον Χρήστο και την ανάγκη του να κάνει όνειρα κάτω από τον φεγγίτη του σπιτιού του με τη γυναίκα του, όνειρα τα οποία διακόπτονται…
Ερ:Έχεις ξεκινήσει τη συγγραφή του επόμενου;
Απ: Κάτι έχω ξεκινήσει,απλά αυτό που θέλω τώρα είναι να κοιτάξω μέσα από τον φεγγίτη και να ονειρευτώ.
Η συνέχεια στα βιβλιοπωλεία !
Ιωάννα Κρίκου
70946862 2298123666951942 6492218229002338304 n
69980918 2351568781769699 1543320579975675904 n



Total
0
Shares
Previous Article
dimotiko simvoulio Mouzakiou stathis

Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Next Article
papastergioy mpakogiannis

Σαφής στήριξη Μπακογιάννη σε Παπαστεργίου για την προεδρία της ΚΕΔΕ

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…