Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Oμόκεντροι κύκλοι αγάπης στο ΚΔΑΠ Προδρόμου

kdap3

Σε μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν τα παιδιά, οι γονείς και οι καλεσμένοι του ΚΔΑΠ 5  Προδρόμου του δήμου Καρδίτσας την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2019.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωση αποτέλεσε η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Kandinsky is here” o Καντίνσκυ είναι εδώ δηλαδή μέσα από τα μάτια και τα χέρια των μαθητών του Κέντρου. Η συγκεκριμένη έκθεση ήταν το αποτέλεσμα της έκθεσης ζωγραφικών έργων των παιδιών στο πλαίσιο της γνωριμίας με τον πρωτεργάτη της αφηρημένης ζωγραφικής και της Ρώσικης Πρωτοπορίας Wassilly Kandinsky.

Τα παιδιά έγιναν πρώτα ζωγράφοι και μετά ξεναγοί σε ένα μαγικό ταξίδι στον χώρο της μοντέρνας ζωγραφικής που ξεκίνησε από την μακρινή Ρωσία και ταξίδεψε και επηρέασε όλο τον κόσμο. Οι μαθητές του Κέντρου με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα  ξενάγησαν και βοήθησαν τους επισκέπτες να εξοικειωθούν με τα σχέδια, τους ομόκεντρους κύκλους και την γεωμετρική δομή των έργων του Kandinsky.

Παράλληλα η ζωή και το έργο του Kandinsky, όπως επίσης και το μήνυμά του για να ακολουθεί ο καθένας τα όνειρά του όσο τρελά και μακρινά και αν φαίνονται ζωντάνεψαν μέσα από κινηματογραφικό υλικό και παρουσιάσεις των παιδιών.

Όμως και το πνεύμα των Χριστουγέννων ήταν παρόν στο ΚΔΑΠ Προδρόμου μαζί με την έκθεση ζωγραφικής . Έτσι δόθηκαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές και σχέδια των παιδιών στους επισκέπτες της “Χριστουγεννιάτικης γκαλερί” που για πρώτη φορά στήθηκε στον χώρου του Κέντρου.

Και όταν οι ευχές, οι δράσεις και η έκθεση τέλειωσαν έμεινε μια γλυκιά προσμονή για μια ακόμη δημιουργική περίοδο του ΚΔΑΠ Προδρόμου και την χρονιά που έρχεται το 2020, γεμάτη εμπειρίες, εκπλήξεις, δράσεις, δημιουργία, παιχνίδι, χαρά, τρέλα και αγάπη.

Όλα αυτά δηλαδή που δίνονται απλόχερα τόσα χρόνια στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κέντρου. Έτσι θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά.

Καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2020.

 

kdap2

kdap.1

kdap




Total
0
Shares
Previous Article
Νέες ταινίες στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο καρδίτσας

Νέες ταινίες στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο καρδίτσας

Next Article
kotsos giorgos

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Βουλευτή ΝΔ Ν. Καρδίτσας Γ. Κωτσού

Related Posts